15'

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 01 (Onder 9)

2 april 2016 9:45

Tim van Asselt

De heenwedstrijd staat ons allen nog goed in het geheugen en hoef ik dus weinig woorden vuil te maken. Deze eindigde helaas in een gelijk spel 1-1.
    En iedereen wist dat wij het thuis voetballend wel zouden oplossen.
    Om 9:45 klonk het eerste fluitsignaal. En meteen vanaf de eerste pass konden wij zien dat we vandaag uit een ander vaatje gingen tappen. Waar we normaal de eerste helft alles een beetje aftasten en bekijken, gingen we er nu vol voor. Aanval na aanval, een balletje breed werd gevolgd door de steekpass. Door mooi combinatie voetbal wisten de jongens elkaar goed te vinden en de eerste serieuze aanval kwam dan ook van Tim en Rogier af 1-0.
    Niet veel later werden wij dan ook getrakteerd met de  2-0 van Rogier.
    Onze gasten kregen een vrije bal maar die ging recht op het doel af  en onze Nick wist hem ook zonder al te veel moeite te stoppen. Zijn collega keeper van IJburg wist dan ook een aantal schoten van de jongens op het doel te stoppen. Maar hij mocht toch de 3-0 uit het netje vissen door mooi voetbal van Quincy en Tim. De jongens konden met een voorsprong van 3-0 de rust in.
    De tweede helft was dan ook van een hele ander soort koek dan de eerste helft. Waar AFC IJburg de eerste helft nog onder de lakens lag, werden wij de tweede helft goed wakker geschud door de iets feller uit de kleedkamer komende gasten AFC IJburg. AFC IJburg had de wedstrijd ook zo weten te keren. Een goed uitgespeelde counter en een slim cornertje resulteerde dan ook in een vervelende 3-2 voorsprong. De supporters stonden ook met pijn in het buik naar de wedstrijd te kijken. Het zal toch niet gebeuren dat AFC IJburg nou ook zonder hun scheidsie hier een punt aan over weet te houden..!!
    Een paar tellen later was het moment daar. Publiek kon eindelijk naar het toilet, tap kon open en de overwinning mocht gevierd worden..
    Na de doordeweekse overwinning op Fc Purmerend, zaterdags gewonnen van AFC IJburg werd deze maandag KGB naar huis gestuurd met een 10+ / 1 overwinning ..
    Woensdag gaan we weer op niveau voetballen en gaan we voor de KNVB BEKER  in oostzaan tegen OFC F1 een showtje geven,