In alle vroegte togen wij richting de Zuid as in Amsterdam om tegen de F1 van de Amsterdamsche Football club aan te mogen treden.
    Vandaag zou een cruciale wedstrijd worden voor de strijd om de tweede plaats.
    Alle Ingredienten voor een spektakel waren vandaag aanwezig, een heerlijk zonnetje, een prachtig strak kunstgrasveld en behoorlijk wat supporters en coryfeeen langs de lijn.

Na de tactische bespreking begonnen we aan een strakke warming-up.
    AFC is een talentvolle fysiek sterke ploeg waar wij eerder dit seizoen eenmaal van verloren hadden maar de laatste keer met 3-2 gewonnen.

Meteen na het eerste fluitsignaal probeerde AFC ons volledig onder druk te zetten. Dit lukte hen ook 5 minuten lang en het was onze achterste linie en Nick te danken dat er niet gescoord werd.

De eerste uitbraak van ons was meteen raak. Een verdediger werd opgejaagd door Milan en deze verspeelde hierdoor de bal aan Demy die versnelde en ronde keurig af 0-1.
    Nog geen twee minuten later stuurt Tim Milan knap de diepte in en deze schiet zowaar de 0-2 binnen.

AFC is even de kluts kwijt en als Milan een minuut later weer de diepte wordt ingestuurd schiet hij vol over de Keeper van AFC de 0-3 binnen.

Jack van Gelder had dit toch van prachtig commentaar kunnen voorzien maar begrijpelijk deed hij dit vandaag even  niet. Even later werd de 0-4 terecht afgekeurd maar 2 minuten voor rust kwamen we door Quincy op een comfortabele 0-4 .
    Helaas werd het op slag van rust 1-4 maar ondanks dat kregen de jongens een luid applaus van meegereisde supporters en complimenten van Afc' ers voor de dodelijke preciesie waarmee de eerste helft van onze zijde gespeeld werd.

Tweede helft werd AFC beter maar voetbalde wij ons goed onder sommige situaties vandaan.

2-4.

Het zal toch niet.?

na 30 minuten een vrije trap op 20 meter, Demy achter de bal, Milan voor de keeper, Demy legt aan ,vuurt, GOAL !!! de bevrijdende treffer was daar.

AFC bleef er echter in geloven en kwam nog terug naar 3-5.
    Een vrije trap van AFC werd door  Djayden mooi van de lijn gekopt.
    Nick een aantal maal reddend aanwezig maar verder niet meer in de problemen geweest.

Al met al een topprestatie en aangezien Buitenveldert verrassend ten onder ging bij IJBURG ligt zelfs met een beetje geluk de eerste plaats nog voor het grijpen.