Scheidsrechter

Tim van Asselt

Accommodatie

Onbekend

Na 2 toernooioverwinning gedurende het paasweekend en een week met trainingen stond afgelopen weekend het thuisduel tegen JVC E1 op de agenda.

Het weer was heerlijk en de mannen hadden er zin is, er kon eigenlijk niks misgaan. Gedurende de eerste helft was er vooral een wedstrijdbeeld te zien waarin Purmersteijn zeker 70-80% balbezit had en veel kansen, heel veel kansen. De ene aanval nog mooier dan de andere. Om in de sfeer van de afgelopen week te blijven, ik denk dat ik wel 14 pogingen heb geteld die naast gingen en mogelijk net zoveel corners. De keeper van Purmersteijn hoefde slechts 2 keer een redding te maken op afstandsschoten. Er ontbrak slechts 1 ding……….een doelpunt voor Purmersteijn!

De tweede helft was vooral hetzelfde beeld te zien, diverse aanvallen van Purmersteijn en meerdere keren goed verdedigen van JVC tot op het randje en een aantal keer erover, maar de vrije trappen gingen er ook niet in. De keeper van JVC hielt enorm veel ballen uit de goal en Purmersteijn verzuimde om de rebound erin te schieten. Ook had JVC een 12 man, noem het een engel, die de lat en de paal bewaakte.

Na 50 minuten begint het dan toch te kriebelen en stel je jezelf de vraag of de oude voetbalwet gaat spelen: “Als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat.” En jahoor, in de laatste 5 minuten rook JVC toch een kans waarbij Jamie 1x een voorzet kon wegwerken maar in de laatste 10 seconde van de wedstrijd een goeie voorzet vanaf de rechterkant, moeilijk te verdedigen, hoog en op maat bij de 2de paal die rustig erin gelopen kon worden. Na de aftrap werd er direct afgefloten en overheerste een enorme teleurstelling.

Zoals de legendarische nummer 14 ooit zei: “zonder doelpunten kan je niet winnen”. Ik telde deze wedstrijd zeker 14 corners, 14 kansen en 14 reddingen, per helft!

Mannen! Super goed gespeeld, ik heb zeker jullie beste wedstrijd 9x9 gezien! Ik denk dat jullie heel veel van deze wedstrijd hebben geleerd voor de rest van het seizoen. Zoveel geluk hebben niet alle tegenstanders en zoveel pech kunnen jullie niet houden!

Man-of-the-match? Ik zag er veel vandaag en kon niet echt kiezen.