Datum

7 mei 2016 10:30

Accommodatie

Onbekend

Soms heb je van die dagen dat alles mee moet zitten als op de slotdag het kampioenschap moet worden besloten. Zo ook vandaag, zelf met minimaal 9 doelpunten verschil winnen en de koploper moet verliezen van de voorlaatste. Maar goed, de bal is rond dus je weet het nooit.

We moesten vandaag tegen KSV E1 in Heerhugowaard spelen waardoor we eerst van een heerlijk toeristische route via de kleurrijke bloemenvelden konden genieten.

Na de aftrap zagen we vooral een mat spelletje van twee kanten. Misschien was het de druk van  het moeten scoren, de temperatuur, het grasveld of een ander goed excuus maar hoe dan ook was het aardig rommelig. Purmersteijn had wel het meeste balbezit en het beste van het spel maar KSV E1 kwam er soms toch aardig gevaarlijk uit.

Na 21 minuten werd de ban gebroken na een prachtige actie van Sherano wist Yahir keurig af te ronde met eens schot op doel, 0-1. Na de aftrap was duidelijk zichtbaar dat Purmersteijn begreep dat er een tandje bij moest, er werd direct gestreden voor de bal en in de 23ste minuut was het weer raak. Op aangeven van Julian kwam de 0-2 van de voet van Maiki.

Na rust ging er bij KSV weer een scheptje bovenop wat resulteerde in een wijze voetballes. De overigens goed fluitende scheidsrechter van KSV gaf een vrije trap net buiten strafschopgebied van Purmersteijn. Hoewel Jamie flink gehinderd en geduwd werd de vrije trap keurig in de kruising geschoten. Iets meer met de bal bezig zijn met zijn allen en niet met beslissingen van de scheidsrechter en de tegenstanders is soms beter voor het eindresultaat, ook al heb je soms gelijk. Hoe dan ook, na 38 minuten stond er 1-2 op het bord.

Wederom ging er een schepje boven wat direct resulteerde in de 1-3 van de schoen van Jeffrey op aangeven van Maiki. In de eindfase nog wel 2 dubieuze goals. Na 52 minuten kon Jamie nog net een bal uit de verre hoek halen maar de rebound rolde net wel of net niet over de lijn, in ieder geval werd de 2-3 gegeven wat volgens mij terecht was. Direct daarop volgde in de 55ste minuut de 2-4 waarbij Maike zijn “sundayshot” onder de keeper door zag schieten. De keeper claimde dat de bal niet zat, maar ook dit doelpunt werd keurig gegeven.

Met een keurige 2-4 overwinning was de laatste wedstrijd van de competitie een feit. Later op de dag bleek dat Purmersteijn E2 op een mooie gedeelde 2de plaats stond en op doelsaldo 3de was geworden wat een FANTASTISCH resultaat is na het kampioenschap van de najaarscompetitie in de 1ste klasse en promotie naar hoofdklasse 9x9 fase 3.

Mannen, spelers, ik heb dit hele seizoen enorm genoten van jullie plezier, teamspirit, voetbalkunsten en jullie prestaties. Jamie, Sherano, Thijs, Ryan, Yahir, Brandon, Maiki, Dano, Julian en Jeffrey BEDANKT!

Resten ons vanmiddag nog een voorwedstrijd voor de wedstrijd van Purmersteijn 1 tegen VVIJ E2 en enkele toernooien.

Al met al zal dit wel het laatste verslag zijn van mij deze competitie en wil graag bij deze iedereen bedanken voor alles waar iedereen mee bezig is geweest afgelopen jaar. Trainen, coachen, alle invallers, doelen sjouwen, wisselen, hesjes wassen, ballen oppompen, foto’s maken, video’s delen, koffie halen, aanmoedigen, steun verlenen, carpoolen, verzorging etc etc etc.

Een speciale dank van mij gaat naar Ad, Sandjai, Irving en Fred die er qua training en coaching altijd zijn geweest voor de mannen. Maar ook naar alle ouders langs de kant! De goeie sfeer en positiviteit langs de lijn heeft zeker bijgedragen aan een perfect seizoen.

Niemand vergeten? Ik hoop het niet………tot volgend seizoen waar dan ook!