37'

F-pupillen, F1, Groep 1 A (tussenronde)

6 mei 2016 18:45

Jaap Venema

Toch de tussenwedstrijd voor de halve finale geloot dus stonden we vanavond tegen Dios F1.
    Met in ons achterhoofd het feit dat bij winst Ajax in de halve finale wacht begonnen we vol goede moed aan deze strijd. Onze scouts hadden ons van te voren voorbereid op een fysiek sterke ploeg maar hadden ons niet verteld dat er ook wel 4 echt goede voetballers in rond liepen.
    Dit werd vanaf het begin een zware kluif.
    Dios eigenlijk de gehele eerste helft de iets bovenliggende partij. Nadat Nick ons in de tweede minuut goed redde scoorde ze toch snel al de 0-1.
    Zonder Lukas (Spanje) maar met Quincy op zijn plaats begonnen we aan een tegenoffensief.
    Het werd toch wel vecht voetbal . Milan en Demy hadden als eerste door dat deze tegenstander in de duels met hun eigen middelen verslagen moesten worden en stimuleerden de rest om het zelfde te doen. Uiteindelijk resulteerde dat in de gelijkmaker van Tim. En konden wij met een goed gevoel de rust in gaan.

Na de rust werd er gelukkig een schepje bovenop gedaan . Ondanks dat we wat meer druk konden zetten bleven doelpunten uit. Dios hield goed stand en ging ook voor de winst. Wat volgde waren 1 op 1 duels op het scherpt van de snede waarbij de toeschouwers ( toch zeker 120) de adem in hielden. Een uiblinkende Rogier in de tweede helft en een goed invallende Jack.
    Vlak voor tijd vond Milan het nodig om zijn Ibrahimovic moves in te zetten ,zijn sleep kwam bij Jack die passte door op Tim en die scoorde zijn tweede. Wat een opluchting.
    Dios ging er vol voor maar nog geen 2 minuten later scoorde rogier uit een vrije trap de 3-1 binnen.
    Dit was vechtvoetbal van het hoogste niveau.
    Milan werd na een solo nog tegen de grond gewerkt maar de Prima leidende scheidsrechter zag er geen penalty in. Na het laatste fluitsignaal opluchting en vreugde . Complimenten ook aan DIOS die zich goede verliezers toonden.

Mannen dit was er weer 1 voor in de boeken , volgende is ajax maar NIEMAND KAN ONS STOPPEN............