Mohammed, M.

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Voor de KNVB- beker is Purmersteijn in een poule ingedeeld met De Blokkers, EVC en RKAV Volendam. De Blokkers is een ploeg die voor het eerst in de 2e klasse gaat uitkomen. Afgelopen seizoen werd de ploeg uit Hoorn met groot machtsvertoon kampioen in de 3e klasse onder leiding van Constantijn Schouten die in het seizoen 2012/2013 trainer bij Purmersteijn was en in dat seizoen met het vlaggenschip degradeerde naar de 2e klasse.

EVC speelt in de zaterdag 2e klasse en wist zich het afgelopen seizoen na een lange weg via de nacompetitie veilig te stellen onder leiding van trainer Edwin Keijzer. Woensdag gaat Purmersteijn op bezoek bij EVC.

Op zaterdag 27 augustus gaat Purmersteijn naar Volendam om het op te nemen tegen de zaterdag 1e klasser. Afgelopen seizoen zag het er naar uit dat halverwege het seizoen Volendam een gedoodverfde degradant was maar onder leiding van Thijs Schipper werden er in de 2e helft van de competitie veel punten behaald en werd op de laatste speeldag door een overwinning het eersteklasserschap veilig gesteld! Dit seizoen zwaait Sander Middelbeek de scepter en had vijf seizoenen lang JOS/Watergraafsmeer onder zijn hoede.

Trainer Martin van Ophuizen had de nodige mutaties. Robert Jan Orij was een weekend weg en daarnaast waren Aramez Poepon en Jordy Visser geblesseerd.

Vanaf de aftrap had Purmersteijn het meeste balbezit en in het eerste kwartier kreeg Purmersteijn mogelijkheden om de score te openen. Een uithaal van Daniël Schermer werd door doelman Niels Pool van dichtbij met de voet gekeerd en nauwelijks een minuut later bereikte een voorzet van Yassin El Yaakoubi de van ZOB overgekomen 21-jarige aanvaller Stefan van Wonderen die van dichtbij naast schoot. Na 20 minuten was het wederom Stefan van Wonderen die uit een pass van de op rechts opkomende rechtervleugelverdediger Burleson in scoringspositie werd gebracht maar zijn inzet voorlangs zag gaan. Aan de andere kant werd spits Davey Jansen binnen het strafschopgebied knap aangespeeld maar Nick Maijenburg wist met een flinke sliding onheil te voorkomen. Purmersteijn kwam in de 33e minuut verdiend op een 1-0 voorsprong. Uit een vrije trap schoot Ruben Adney de bal onhoudbaar voor doelman Niels Pool in de kruising. Nauwelijks een paar minuten later kwam de rappe Yassin El Yaakoubi op rechts goed door maar zijn pass mislukte volkomen op de geheel vogelvrij voor het doel staande Daniël Schermer waardoor deze unieke kans verloren ging. Op slag van rust kreeg de van Noordwijk overgekomen 21-jarige Rowin Mol de kans om uit een voorzet van Bowedee Burleson Purmersteijn naar 2-0 te koppen maar zijn inzet verdween in de handen van de doelman.

Na de rust kwamen de gasten wat meer uit de verdediging maar echt gevaarlijk werd het nimmer voor het doel  van Tim Elmers. Aan de andere kant was Purmersteijn ook minder in het doelgebied van De Blokkers te vinden dan in de eerste helft. In de 57e minuut was het Rowin Mol die van afstand doelman Niels Pool probeerde te verschalken maar zijn schot werd knap gestopt. In de 60e minuut Kwam aanvaller Niels Eijkenaar in het veld voor de licht geblesseerde Colin Coenderman. In de 75e minuut bereikte een pass van Ruben Adney op de linkerkant Stefan van Wonderen die naar binnen trok en vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in de verste hoek knalde en de 2-0 op het scorebord bracht. De Blokker deed er van alles aan om wat terug te doen en het was spits Davey Jansen die in de 87e minuut de stand op 2-1 bracht. Kort voor tijd maakte Niels Eijkenaar aan alle onzekerheid een einde door goed te reageren op een dieptepass van Yassin El Yaakoubi. Kwam vrij voor doelman Pool die hij met een schijnbeweging het bos in stuurde en deponeerde bal in het lege doen. Direct hierna floot scheidsrechter L. Van Dokkum uit Castricum voor het einde van de wedstrijd. Een wedstrijd waarin Purmersteijn het in feite in de eerste helft al had moeten beslissen en een tweede helft die er minder goed uitzag dan de eerste helft.

Opstellingen:

Purmersteijn: Tim Elmers (d), Bowedee Burleson, Nick Maijenburg, Mo N’Koubi, Alex Treuren, Ruben Adney, Rowin Mol, Colin Coenderman, Yassin El Yaakoubi, Daniël Schermer en Stefan van Wonderen.
    Wisselspelers: Lester Aarsman, Maikel de Vries (d) Niels Eijkenaar.

De Blokkers: Niels Pool, EimarReekers, Jasser el Guennouni,Tom Overtoom, Joeri Hommerson,Mark de Wit,Jordjino Deijl, Kevin Weevers,Davey Jansen, RenRenéWever en DaiwyChioccareli.
    Wisselspelers: Danilo Bisecco, Revelinho Creebsburg,Fabian Juan en Dinnis Franssen.

Scheidsrechter de heer  L. van Dokkum uit Castricum.
    Assistent-scheidsrechter van Purmersteijn: Jaap Venema
    Assistent-scheidsrechter van De Blokkers: M. Spaans

Woensdag  aanstaande speelt Purmersteijn in Edam tegen EVC, aanvang: 19.30 uur.
    Zaterdag 27 augustus gaat Purmersteijn op bezoek bij Volendam, aanvang: 17.00 uur.

EVC verloor thuis met 1-4 van Volendam. De nummers een en twee van de poule gaan naar de volgende ronde.