Mannen, 1, Groep 1 006

24 augustus 2016 19:30

Poortier, J.

Opstelling Purmersteijn 1 (zon)

Na De Blokkers met 3-1 te hebben verslagen afgelopen weekend moest Purmersteijn het in de 2e wedstrijd van de bekerpoule opnemen tegen EVC dat al in de eerste wedstrijd met 1-4 had verloren van de zaterdagtak van RKAV Volendam. Bij EVC zaterdag staat trainer Brian Tevreden voor de groep die de afgelopen tweejaar bij fusieclub DVC/Buiksloot de scepter zwaaide en het vlaggenschip zag afglijden van de 2e naar de 4e klasse. Trainer  Martin van Ophuizen had zijn ploeg op drie plaatsen gewijzigd. Niels Eijkenaar begon in de spits,  Jordy de Visser stond weer  centraal achterin en Nick Maaijenburg nam de linksachterpositie in wat ten koste ging van Alex Treuren, Daniël Schermer en Yassin El Yaakoubi.

Onder tropische omstandigheden floot scheidsrechter Poortier voor het begin van de wedstrijd en direct nam Purmersteijn het heft in handen en zette de Edammers onder zware druk. Al in de 2e minuut bracht Stefan van Wonderen vanaf de linkerkant de bal fraai op een presenteerblaadje voor Rowin Mol maar zijn inzet verdween aan de verkeerde kant van de staander. Toch was het een minuut later raak. Ruben Adney bracht de bal hoog in het strafschopgebied en spits Niels Eijkenaar kopte fraai de 0-1 in. Purmersteijn bleef constant in balbezit en liet EVC alle hoeken van het veld zien. In de 16e minuut zorgde Ruben Adney uit een vrije trap voor een 0-2 stand. Tot de rust bleef het een eentonige wedstrijd waarin EVC wel strijd leverde maar tegen Purmersteijn niet opgewassen bleek. In de 40e minuut verkeek doelman Roy Bakker zich op een afstandsschot van Colin Coenderman en dat betekende 0-3. In de 43e minuut moest doelman Tim Elmers pas in actie komen maar de inzet vanaf rechts van Jeffrey Schilder was te zacht om Elmers te verontrusten. Het was dat Jordy de Visser, Stefan van Wonderen en Niels Eijkenaar ongelukkig in de afronding waren anders had er nog een veel hogere ruststand in het boekje van de goedleidende scheidsrechter gestaan . Ook werd doelman Roy Bakker nog viermaal bijgestaan door ballen tegen de lat kwamen.
    In de tweede helft kwam Daniël Schermer in de ploeg voor Colin Coenderman. Voor de toeschouwers viel er in het tweede gedeelte weinig te genieten. Of het nu kwam door de hoge temperatuur of dat de spelers van Purmersteijn al met hun gedachten waren bij de belangrijke wedstrijd van Rostov tegen AJAX werd niet duidelijk. Purmersteijn speelde duidelijk een tandje lager en zonder noemenswaardige tegenstand werd de 2e helft uitgespeeld. Halverwege de 2e helft ging Jordy de Visser nog naar de kant en nam Lester Aarsman zijn plaats in. Bij de EVC had de ijverige Jeffrey Schilder op de rechterkant nog wel een paar knappe acties maar het ontbrak hem aan medespelers voorin om ook succes te hebben.  Uit een pass van Lester Aarsman dook Niels Eijkenaar de diepte in en versloeg de uitkomende doelman Roy Bakker met een listig boogballetje kort voor tijd de einduitslag op 0-4. Met deze stand mocht Brian Tevreden zijn handen dichtknijpen!

Dinsdagavond won Volendam bij de Blokkers met 1-5 en dat betekende de 2e overwinning. Daar Purmersteijn en Volendam twee wedstrijden gewonnen hebben gaan beide ploegen naar de knock-outfase.

Opstellingen:

EVC: Roy Bakker, Roy van Antwerpen, Sebastiaan Feenstra, Niek van Diepen, Dennis de Wit, Ruud Springer, Jeffrey Schilder, Mark Uijlenhoed, Leon Spoorenberg, Bjön Karregat en Gilliano Berrenstein.
    Wisselspelers: Dennis Molenaar, Kyle Idsinga, Nguse Bereket, Bilal el Elyaakoubi, Shevan Mirachor, Barry de Wit.

Purmersteijn: Tim Elmers (d), Bowedee Burleson, Mo N’Koubi, Jordy de Visser, Nick Maijenburg, Colin Coenderman, Ruben Adney, Rowin Mol, Robbert Jan Orij, Niels Eijkenaar, Stefan Wonderen.
    Wisselspelers: Lester Aarsman, Yassin el Yaakoubi, Daniël Schermer, Willem Scheerens, Alex Treuren, Maikel de Vries (d).

Scheidsrechter: J. Portier
    Assistent-scheidsrechter Purmersteijn: Jaap Venema
    Assistent-scheidsrechter EVC: H.Uijlenhoed

Aanstaande zaterdag speelt Purmersteijn de uitwedstrijd tegen Volendam 17.00 in deze poule om des keizers baard. Toch een nuttige wedstrijd om te zien waar Purmersteijn nu staat want volgende week zondag volgt de eerste competitiewedstrijd tegen de kampioen uit de 2e klasse Legmeervogels in Uithoorn.