Mannen, 1, Groep 1 006

27 augustus 2016 17:00

Knetsch, J.

Opstelling Purmersteijn 1 (zon)

Daar beide ploegen hadden gewonnen van EVC en De Blokkers komen ze voor de KNVB-beker in de volgende ronde uit door als 1e en 2e in de poule te eindigen. Bij Purmersteijn had trainer Martin van Ophuizen wat mutaties. Nick Maijenburg, Niels Eijkenaar en Maikel de Vries waren afwezig vanwege verplichtingen, Ruben Adney en Jordy de Visser bleven wegens lichte blessures aan de kant. Vandaar dat Alex Treuren links achterin stond en Lester Aarsman centraal achterin en Aramez Poepon maakte zijn  comeback na een blessureperiode.

Onder tropische omstandigheden begonnen beide ploegen onder leiding van scheidsrechter Jesse Knetsch aan de wedstrijd. Vooral in de eerste helft was het een wedstrijd die zich hoofdzakelijk op het middenveld afspeelde en er deden zich nauwelijks aan beide kanten doelrijpe kansen voor. Beide verdedigingen bleven in de eerste helft heer en meester en de beide keepers Sander Binken en Tim Elmers kregen op een enkele terugspeelbal na geen noemenswaardig werk te verrichten. De beste actie kwam in de 11e minuut op naam van centrale verdediger, aanvoerder Mo N’Koubi die met een geweldige sliding  de bal van een doorgebroken aanvaller van Volendam wist te ontfutselen binnen het zestienmetergebied. Beide ploegen kregen een paar hoekschoppen te nemen maar ook deze leverden niet het gewenst resultaat op en gingen gezien het spelbeeld met een terechte blanco stand de rust in.
    Bij Purmersteijn was rechtervleugelverdediger Bowedee Burleson in de kleedkamer achtergebleven en verhuisde Colin Coenderman naar zijn plaats. Aanvaller Yassin el Yaakoubi completeerde het team. De 2e helft gaf een Purmersteijn te zien dat meer balbezit had dan de Volendammers maar wisten verder in aanvallend opzicht slecht enkele kansen te creëren. In de 65e minuut was de openingstreffer toch een feit. Robbert Jan Orij speelde zich op de linkerkant fraai vrij en bereikte Daniël Schermer die doelman Sander Binken kansloos liet, 0-1. De van OFC afkomstige Willem Scheerens kwam kort hierna in de ploeg voor Aramez Poepon. Purmersteijn bleef de wat beter combinerende ploeg en ontstond er een kansje dan ontbrak de scherpte. In de 80e minuut kwam Volendam bij een van de sporadische aanvallen op gelijke hoogte. Linkervleugelverdediger Alex Treuen werd uitgespeeld en de voorzet kwam voor de voeten van de geheel vrijstaande invaller Thierry Schilder die Tim Elmers van dichtbij in de korte hoek liet vissen, 1-1. Het laatste wapenfeit was in de 83e minuut aan de kant van Purmersteijn. Op de linkerkant bracht Stefan van Wonderen Daniël Schermer in scoringspositie maar zijn inzet verdween langs de verkeerde kant van de staander.

Hopelijk heeft de wedstrijd voor de trainers Sander Middelbeek en Martin van Ophuizen wat meer duidelijkheid verschaft want volgend weekend staat de eerste competitiewedstrijd op het programma.

Scheidsrechter was de heer Jesse Knetsch die naar behoren floot en goed werd geassisteerd door Alex Veerman van Volendam en Jaap Venema van Purmersteijn.

Opstellingen:

Volendam: Sander Binken, Leon Tol,Nico Keijzer, Bart Jonkerman, Simon Tol, Frank Boogaard, Sonny Tol, Niels Joren, Danny Tol, Jaap Molenaar.
    Wisselspelers: Ron Kwakman, Thierry Schilder, Iwan Tol, Rick Heuvel.

Purmersteijn: Tim Elmers, Bodewee Burleson, Lester Aarsman, Mo N’Koubi, Alex Treuren, Colin Coenderman, Rowin Mol, Robbert Jan Orij, Daniël Schermer, Aramez Poepon, Stefan van Wonderen.
    Wisselspelers: Ruben Adney, Yassin el Yaakoubi, Willem Scheerens, Niels Post (d).