ADO '20 3 (zon)

Mannen zondag, 2, 1e klasse A

2 oktober 2016 11:00

Raven, J.C.A.

Vooraf leek het een gemakkelijke middag te gaan worden voor de Marktstedelingen, maar de waarheid zag er echter geheel anders uit. Het begin zag er nog wel  veelbelovend uit, maar nadat er een aantal mooie kansen om zeep geholpen waren,  liep de balon langzaam leeg. Of het nu onderschatting was of lamlendigheid, ik weet het niet, maar bij iedere actie kwamen de Purmerenders steeds een stapje te kort. Hierdoor konden de “Ezels” wat aan zelfvertrouwen tanken. Rond de dertigste minuut leidde dit tot een vrije trap recht voor het doel op ongeveer 25 meter van de goal. Ik denk dat de muur niet helemaal 100% goed was dichtgemetseld, want anders kan ik het niet verklaren dat de bal er langs kon komen en via de handen van Niels in het kon rollen. Dat was een flinke tegenvaller en even leek het of Purmersteijn volledig van slag was. Gelukkig duurde het niet al te lang tot aan de rust, zodat Rene en Jeff wat orde op zaken konden stellen.

En dat gebeurde dan ook en sneller als verwacht. Bij een rommelige situatie, waarbij de bal langs het doel langs rolde, was het Donny die als snelste reageerde en de bal hard in het hoekje kegelde. Hij kreeg daarbij wel een flinke tik op zijn enkel van de keeper die in een uiterste poging nog probeerde het onheil onschadelijk te maken. Dat was gelijk een flinke opsteker en gaf de “Blauw Witte Leeuwen” de mentale doping om verder te gaan. Kwa inzet en beleving was het verschil wel 100% (al kan het ook een procentje meer of minder zijn). ADO’20 werd ver terug gedrongen met goed voetbal en liep constant achter de bal aan. De gelijke stand werd door hen gekoesterd en ballen werden lukraak naar voren geschoten. Toch werd het steeds duidelijker dat er een winnaar van het veld zou stappen en die zouden niet uit Heemskerk komen. Na een minuut of vijfenzestig ging de goed spelende Sebastian er op de vleugel met de bal van door. Zijn mooie voorzet bereikte de in het centrum op snelheid liggende Luca, die de bal in een keer op de pantoffel nam en daarmee Purmersteijn naar op voorsprong schoot. Niet lang na de 2-1 mocht Kevin op de rand van het strafschop gebied aanleggen voor een vrije trap en dat betekend vaak dat de tegenstander de stormbal kan gaan hijzen. Klaarblijkelijk waren ze daarvan niet op de hoogte en onze aanvoerder schoof de bal keurig in de hoek.

Wat wisselingen werden doorgevoerd. Fouzy kwam er in voor Sirano en liet enkele mooie acties zien aan de zijlijn. Chivano kwam Leroy aflossen, terwijl Rony na maanden lang blessure leed Kevin afloste. Gelukkig kon hij eindelijk  de eerste minuten van deze competitie maken. Fijn om deze bikkel weer eens op de gemalen autobanden te zien.

Precies op tijd floot de pas 17 jarige !!! uitstekend fluitende scheidsrechter Raven voor het einde. Hiermee kwam een einde aan een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft slap en inspiratie loos terwijl de tweede helft  vol passie, strijdlust en vooral goed voetbal was. Toch is het zaak om ook scherp aan de wedstrijd te beginnen. Waaraan dat gelegen heeft, weet ik niet, maar bezoek aan de Koemarkt kan zeker een van de oorzaken zijn.

Volgende week staat er een geheel andere wedstrijd op het programma. Dan wacht namelijk de nog zonder punt verlies zijnde koploper VVW, wat een wedstrijd zal zijn van een geheel ander kaliber. Als jullie met dezelfde instelling als in de eerste helft naar Wervershoof gaan, dan kunnen we beter maar thuis blijven. Dat spaart een hoop ergernis en reistijd. Gaan jullie er echter op dezelfde wijze in als de tweede helft, dan zie ik wel kansen. Het keuze is aan jullie...