Mannen zondag, 2, 1e klasse A

4 december 2016 11:00

Hovinga, A.

Was er vorige week nog veel te klagen met betrekking tot de bezetting van de bank, gisteren was dat allemaal prima verzorgd, hulde daarvoor dus!!!

Kennemers is door de jaren heen een lastig te bestrijden tegenstander geweest voor Purmersteijn, maar dit jaar lijkt er zich een mindere lichting aan te dienen. Desalnietemin bevinden de Beverwijkers zich nog ver buiten de gevarenzone.

De “Blauw Witte Leeuwen” pakten gelijk het initiatief en zetten de Kennemers  onmiddellijk flink onder druk. Binnen een aantal minuten leidde dit al tot de 1-0. De goed spelende Tilandro ging er op rechts met de bal vandoor maar vond de goede keeper op zijn weg. De terug springende bal werd echter door de allerte Kevin tot doelpunt gepromoveerd.  Hierna brak even een periode van oppassen aan. Een paar maal vlogen een paar ballen voorlangs zonder dat iemand er een voet tegenaan kon zetten. Het zat Purmersteijn op dat moment bepaald niet tegen. Gelukkig viel de 2-0 nog voor de rust. Kevin mocht ongestoord van afstand uithalen en met dit soort buitenkansjes weet onze aanvoerder meestal wel raad. Met deze stand brak tevens de rust aan en kon er weer genoten worden van Dicks limondade.

De tweede helft gaf maar weeer eens te zien dat wanneer dit team geconcentreerd aan de wedstrijd begint er weinig kruit tegen gewassen is. Met wederom oogstrelend voetbal werd de tegenstander van het kastje naar de muur gestuurd. Met Rony op het middenveld die stapje voor stapje weer zijn oude vorm begint te halen, Donny als nooit verzakend creatief werkpaard en Dean als slot op de deur, staat er eindelijk weer een middenveld dat in balans begint te komen. Mede hierdoor konden de “aardbeien” de tweede helft geen vuist meer amken en kon Purmesteijn rustig hun geliefde spelletje spelen. Het slot werd in de deur gegooid door Tilandro, die schitterend solerend een paar tegenstanders achteloos zijn hielen liet zien, de keeper passerde en de bal keihard in het doel joeg.. Aan Milan was het de beurt om de 4-0 aan te tekeken. Hij heeft inmiddels al aardig wat wedstrijden achter de rug zodat het bijna lijkt alsof hij ook in dit team zit. Echter net als Tilandro zijn ze allebei maar nog A-junioren (onder 19 heeft een of andere warhoofd bedacht), die hun mannetje staan als dat nodig is. Leuk om deze jonge jongens al zo goed bezig te zien. Aan deze stand kwam verder geen verandering ondanks dat er kansen te over waren. Dank is ook verschuldigd aan Nick Maayenburg, die met al zijn ervaring samen met Boy een goed verdedigingshart vormde. Als daar dan ook nog eens twee bikkels als Leroy en Dejan naast staan, dan is het niet gek om te constateren dat Aron (uitgezonderd de begin minuten) een makkelijke middag had.

Ik denk wel dat Rene en Jeff na afloop tevreden waren omdat er na twee nederlagen weer eens gewonnen werd en nog wel met zeer goed voetbal. Scheidsrechter Hovinga had een makkelijke middag en floot souverein.

Volgende week staat EDO al weer te trappelen om Purmersteijn “pootje te lichten”.  Dit zal de laatste wedstrijd zijn voor de winterstop. Als jullie je nu eens goed gaan voorbereiden, niet te laat thuis zijn, dan bestaat de mogelijkheid om een plaatsje te stijgen.