Scheidsrechter

Brandsma, D.

Accommodatie

Onbekend

Onder een heerlijk lentezonnetje floot de scheidsrechter om precies 11 uur af. Vanaf de eerste minuut was het Purmersteijn dat de lakens uitdeelde. De Bovenkerkers speelden zo onthutsend zwak, dat het slechts een kwestie van tijd leek voordat voordat de drie punten konden worden bijgeschreven. Dat gedachten en werkelijkheid niet altijd hand in hand gaan was ook afgelopen zondag weer het geval.

Na een minuut of twintig was het echter wel Kevin die er aan de rechterkant met de bal vandoor ging en de bal keurig klaar legde voor Luca. Die raakte de bal echter verkeerd , maar het was de weer erg hard werkende  Chivano die er als een duveltje uit een doosje bij was om de 1-0 binnen te tikken. Dit was de beloning voor hard werken en goed voetbal, maar binnen no time was de stand ook weer gelijk.

Toch gingen de “Blauw Witte Leeuwen”met een voorsprong de rust in want het was Kevin die goed voorbereidend werk van de weer goed spelende Rony keurig af rondde. Hiermee was de stand min of meer conform het spelbeeld al hadden de Purmerenders eigenlijk meer afstand moeten nemen. De tweede helft was vlees noch vis. Het leek wel of de Marktstedelingen niet meer wilden en de Bovenkerkers niet meer konden. Gelukkig zaten er deze keer twee goede a junioren op de reserve bank. Milan en Dilandro lieten zien uit het goede “voetbalhout”gesneden te zijn. Zij draaiden hun tegenstanders bij vlagen helemaal dol, maar hadden aantal keren pech in de afwerking. Toch kantelde de wedstrijd zo’n twintig minuten voor tijd. Roda werd sterker en sterker en de toeschouwers hielden bij vlagen hun adem in. Dit leidde 3 minuten voor tijd tot een ideale kans om gelijk te komen. Slecht verdedigen in de rechter zone en de bal lag op de stip, geen spelt tussen te krijgen. Gelukkig werd dit buitenkansje hoog over geschoten. Dick loopt  nog naar de bal te zoeken heb ik uit betrouwbare bronnen vernomen.

Zonder veel tijd bij te tellen floot de uitstekend leidende jonge scheidsrechter Brandsma voor het einde en konden de supporters gerust adem halen.

Zondag een tegenstander van een geheel ander caliber, nl de koploper VVW uit Wervershoof. In de eerste helft van de competitie werd er twee maal tegen deze ploeg gespeeld. De eerste keer konden jullie prima tegenspel bieden, maar het tweede deel werd een fiacso onder barbaarse weersomstandigheden. Genoeg aanknopingspunten om zondag een goede wedstrijd neer te zetten tegen deze uitstekende nog ongeslagen ploeg.