Doorgaan in de beker, dat was het voornaamste doel! En gelukt! 4-2 winst op Purmerland

Purmersteijn JO9-1

4 - 2

Purmerland JO9-1

Calvin Carrilho (intikker)
    4'
    8'
    Assist: Rayan Zekri
    24'
    32'

Onder 9, JO9-1, Groep 1 46

19 november 2016 8:30

Gideon Reemnet

Vandaag stond er geen competitiewedstrijd op het programma, maar onze laatste bekerwedstrijd in de poule tegen de O9-1 van Purmerland. Purmerland stond samen met ons op 6 punten en er moest vandaag dus gewonnen worden om door te mogen bekeren.

Jammer genoeg hadden de weergoden het ook op deze wedstrijd voorzien, want donkeren wolken pakten zich samen boven het mooie complex van Purmersteijn. Tijdens de warming up begonnen het te plenzen en even leek het er zelfs op dat de lichten aan moesten om ook maar iets te kunnen zien.

Ondanks de regen begonnen onze mannen vol goede moed aan de wedstrijd. Na 2 verloren competitiewedstrijden keken de jongens er naar uit om hun inzet weer eens beloond te zien worden met een winst. Vanaf de eerste minuut werd er veel druk gezet op de verdediging van Purmerland. Wij kregen een aantal goede kansen, maar de keeper van Purmerland was erg goed aan het keepen en hij voorkwam dat wij snel op voorsprong kwamen.

Na ongeveer 5 minuten werd het goal toch gevonden, het harde schot van Rens werd in eerste instantie door de keeper tegengehouden, maar in de rebound was het Calvin die scherp was en het eerste doelpunt wist te maken.

Het tweede doelpunt volgende een aantal minuten daarna, een goede uittrap van Mees kwam op de rechterflank bij Rayan terecht. Na een rush van ongeveer 20 meter wist Rayan de bal perfect voor te geven(een voorzet die mij terug deed denken aan John van ’t Schip in de Meer!) en wist Sem met een genadeloos schot de keeper te passeren. Heerlijk om te zien.

Na de 2-0 werd er iets rommeliger gevoetbald, het leek erop of onze mannen tegen zichzelf of tegen de regen begonnen te voetballen. Er werd teveel met de bal gelopen en het inspelen van medespelers werd wat rommelig. Eind eerste werd de bal in de omschakeling verloren en doordat onze verdediging te ver naar voren speelde brak een snelle aanvaller van Pumerland door. Amadou probeerde hem nog bij te houden, maar de afstand was te groot. Mees, die de hele wedstrijd niet veel te doen had, werd verrast in de korte hoek. Met 2-1 klonk het fluitsignaal voor de rust, dat was gezien het weer geen overbodig luxe.

De tweede helft begon gelukkig droog en dat was zeker voor de supporters een prettige bijkomstigheid. De tweede helft begon ook weer wat rommelig en door het verspelen van de bal wist Purmerland na een mooie combinatie Mees weer te passeren.

Op dat moment kregen onze mannen door dat er toch iets moest veranderen om deze zware wedstrijd nog te kunnen winnen. Er werd een stapje harder gewerkt en ook werden de flanken beter gevonden. Door een aantal knappe acties van Pascal en Yari kwam de bal vaak voor het doel van Purmerland en werd de keeper van Purmerland veel getest door harde schoten van met name Yve.

Toch maakte wij het ons zelf regelmatig lastig en kregen de aanvallers van Purmerland ruimte om uit te breken, echter werd er door Rover en Amadou regelmatig goed ingegrepen en konden zij niet meer echt gevaarlijk worden. Na een snelle uitrap van Mees werd Rayan gevonden die weer met een rush over rechts op het doel afging en met een mooi schot de 3-2 maakte.

Kort daarna kregen wij een vrije trap op een meter of 15 van het goal, aangezien dit de ideale afstand is voor onze Rens, legde hij aan voor een schot. Uw verslaggever stond jammer genoeg te ver weg om te zien wat er precies gebeurde, maar via een kopbal van Pascal ging de bal richting het doel en werd toen nog extra geschoten door Calvin. Het is onduidelijk wie het doelpunt maakte, maar het stond wel 4-2.

Na nog een aantal koude minuten klonk het eindsignaal. Het was een lastige wedstrijd, los van het weer en dat wij vaak tegen ons zelf voetbalde, gaan de complimenten uit naar Purmerland. Zij speelde vol overgave en hebben het ons op momenten erg moeilijk gemaakt.

Op naar de volgende ronde voor de beker en maandag weer lekker trainen, want volgende week wacht ons weer een zware wedstrijd voor de competitie tegen Volendam.

Bedankt Dennis voor het verslag en bedankt opa van Sem voor het maken van de foto's.