O12-2 boys bekeren vrolijk verder na 1-8 winst op FC Purmerend O12-2

Dano Vergeer (afstandschot)

Onder 12, JO12-2, Groep 4 26

19 november 2016 11:15

De herfst is dan nu echt begonnen en dat betekent veel wind, regen en kou op de diverse voetbalvelden en zo ook op de velden van FC Purmerend.

Onze boys mochten het voor de beker opnemen tegen de O12-2 van de plaatselijke en zelfs bij een klein verlies zouden ze al door zijn naar de volgende ronde daar ZOB O12-1 en WSV 30 O12-2 met klinkende cijfers door onze boys naar huis waren gestuurd.

Vandaag dus de laatste in deze poule en wat hadden de mannen er weer een zin, ze kwamen ook nu natuurlijk weer veel vriendjes tegen van school en/of oud team genootjes en dat maakt de wedstrijden tegen FC Purmerend altijd net iets leuker en verliezen mocht dan ook niet gebeuren.

Heerlijk ontspannen hebben we de boys klaargestoomd voor deze wedstrijd met op woensdag avond nog even een zware oefenpot tegen de O13-1 van Zilvermeeuwen uit Zaandam, maar ook deze werd weer met een overwinning afgesloten en wel met 2-7 wat natuurlijk een knappe prestatie was, helemaal als je bedenkt dat deze mannen echt 1 a 1 ½ jaar ouder waren en na wat research bleek het ook nog eens de grootste nederlaag van dit team te zijn gedurende dit seizoen.

Vandaag natuurlijk een hele andere wedstrijd, eentje die op voorhand een formaliteit moest zijn, zeker nadat we de O12-1 van de FC ook al pijn hadden gedaan, mocht de O12-2 geen probleem zijn, maar toch werden onze boys gewaarschuwd.

Er moest vandaag veel samengespeeld worden en elkaar een doelpunt gunnen als deze er beter voor stond, maar dit werd wel heel letterlijk genomen helaas………de mannen stonden nog net niet met inpakpapier, schaar en plakbland klaar om zo de bal achter de lijn te krijgen, maar wat een stel dromers bij elkaar zo nu en dan.

Daar waar geschoten kon worden, ging de bal nog maar een keer terug, of er werd nog maar een keertje een kaats aangegaan om zo misschien wel toch iets dichter bij het doel te kunnen komen. Het sloeg eigenlijk helemaal nergens op en met rust was het dan ook maar 0-4 voor onze boys en het had eigenlijk wel 0-10 of meer moeten staan.

Natuurlijk is het goed om 0-4 voor te staan, maar Jamie dacht daar heel anders over, daar we hadden afgesproken dat als er minimaal 5 doelpunten verschil was dat we dan Jamie in de spits zouden zetten, maar dat leek in het water te vallen.

In de rust was het Ad die de mannen toch echt wel even moest gaan wakker schudden en dat was hard nodig, zeker als je in de wandelgangen kon horen dat Purmerend dacht dat de laatste 10 minuten van de eerste helft toch echt wel voor hun waren, of waren ze vergeten te zien dat onze mannen eigenlijk maar 1 helft van het veld nodig hadden en dat was op de helft van Purmerend en dat onze mannen niet veel, maar heel veel kansen om zeep hielpen.

Met een 2de helft die ging beginnen en jazeker wel onze keeper Jamie die in de spits mocht gaan voetballen waren de messen weer geslepen en gingen onze boys verder met waar ze gebleven waren en dat was een stormvuur aan kansen creeëren op het doel van Purmerend.

Alles draaide er de tweede helft om om Jamie te laten scoren en elke bal werd dan ook naar hem gespeeld, hoog of laag, hard en zacht alle ballen gingen naar Jamie en het mooie gebeurde dat hij inderdaad 1 van de kansen er goed inschoot en zo met een mooie buikschuiver het doelpunt vierde!

Gebeurde er verder nog wat, eigenlijk niet op 1 kans van Purmerend na waar de bal hard naar voren werd weggeschoten, schoot de bal net onder Thijs door en zo kon de spits naar onze Damian (die de handschoenen had aangetrokken) kon lopen en de bal er netjes in schoot.

De rest van de wedstrijd was een formaliteit waar we niet al te kritisch op mogen zijn, maar met een meer dan terechte 1-8 overwinning (jammer dat de scheidsrechter 1-7 heeft doorgegeven) werd Purmerend O12-2 ook aan de kant gezet en zo mogen onze boys door in de beker en zal het afwachten zijn wie de tegenstander zal zijn.

Vandaag waren het Maiki (2x), Julian (2x), Dano (1x), Donny (1x), Jamie (1x) en Tim (1x) die de goals voor hun rekening namen.

Na de wedstrijd werd er ook door onze mannen nog even een echte MANNEQUIN CHALLENGE uitgevoerd, bekijk hem maar op de facebookpagina van de O12-2 en oordeel zelf.

Ook nu weer mooie foto’s van de wedstrijd, klik hier (Dank je wel Cindy)

Volgende week zaterdag gaan we de draad in de competitie weer oppakken want dan zal KSV O12-1 op bezoek komen en dan gaan we weer voor de 3 punten .

Nu eerst genieten van een heerlijke herfstweek, pepernoten en chocolade letters en wie weet wel een cadeau in de schoen.