Purmersteijn O12-1 wint 1e bekerwedstrijd tegen FC Purmerend 012-1 (3-0)

Purmerend JO12-1

Onder 12, JO12-1, Groep 4 06

3 september 2016 14:30

Tim van Asselt

Afgelopen zaterdag stond eindelijk de eerste wedstrijd van dit seizoen op het programma voor de jongens van O12-1: een bekerwedstrijd tegen Fc Purmerend O12-1. In de kleedkamer werd er al gesproken over een "makkie" want Fc Purmerend stelde natuurlijk niet zoveel voor. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus trainer Ronnie had al zijn spelers gewaarschuwd dat Purmerend een erg goed team is en dat iedereen vanaf minuut 1 scherp moest zijn.
    De voorbereiding gaf wel genoeg aanleiding om met vertrouwen deze wedstrijd in te gaan;  met drie oefenwedstrijden gespeeld, waarvan twee gewonnen en een gelijkspel.

Vanaf de eerste minuut ging het spel redelijk de richting van het doel van Purmerend, al leidde dit niet tot doelpunten. De kansen waren er zeker alleen het vizier stond nog niet op scherp. Purmerend deelde af en toe ook wat speldenprikjes uit maar leverde niets op.
    Het wachten was op het eerste doelpunt en die kwam er dan ook uit . Een schitterende vrij trap van ruime afstand die de keeper te machtig was.
    Er werd door beide teams flink gestreden en de wil om te winnen was bij beide teams erg groot. Goede, faire duels werden uitgevochten. Het grote pluspunt bij Purmersteijn is dat er nu meerdere jongens was fysieker zijn geworden en dus meer duels winnen. Vlak voor de rust werd de 2-0 gescoord en zo ging men de rust in. Dit had misschien hoger kunnen zijn want er waren genoeg kansen.

Na rust was bij Purmerend een beetje de pijp leeg en speelde het spel merendeels af op de helft van Purmerend. Toch kwam Purmerend er af en toe gevaarlijk uit maar dat werd door onze verdediging goed opgepakt.
    Wederom werd er uit een vrij trap gescoord waardoor de eindstand 3-0 werd. Een terechte uitslag maar  compliment voor de tegenstander die bleef strijden tot het eind. Zo hoort het ook. Na het laatste fluitsignaal, van de overigens goed leidende scheidsrechter, werden de handen geschud. De spelers van Fc Purmerend zeiden meteen dat ze Purmersteijn woensdag terug gaan pakken tijdens het Marktstadtoernooi. Dat is de goede instelling.

De complimenten voor onze eigen spelers die toch weer gewoon de overwinning pakten zonder echt goed te hebben gespeeld, maar door werklust en heel veel inzet de drie punten in huis hielden.

Aanstaande woensdag het Marktstadtoernooi bij ZOB!
    Weer een mooie kans voor verenigingen om aan te tonen wie de beste club van Purmerend en omstreken is.
    Vorig jaar werden alle poules door Purmersteijn gewonnen, dus we hebben een klus te klaren:
    de Purmerendse titel behouden... Zet hem op mannen!!