Datum

19 november 2016 11:30

Accommodatie

Onbekend

Na een week goed getraind te hebben, stond de 3e bekerwedstrijd tegen Sv Beemster op het programma.

Leuk om weer eens op bezoek te zijn bij de voetbalclub van mijn oude dorp, waar ik vroeger als kind samen met mijn ouders langs het veld stond om naar mijn broers te kijken. Nu 30 jaar later is het altijd bijzonder en gezellig om samen met oud dorpsgenoten en vrienden naar onze eigen kinderen te kijken.

De verwachting was dat dit voor Purmersteijn geen lastige tegenstander zou worden. Beemster had zich echter wel voorbereid op een zware wedstrijd.

In de poule wedstrijden voor de Beker zijn de verschillen tussen de teams soms erg groot, omdat er tegen verschillende klassen wordt gespeeld. Dan kun je als team de pech hebben dat je een zwaardere tegenstander treft.
    In dit geval een team uit Hoofdklasse 01 vs een team uit de 2e klasse 04. Op dat moment stond Beemster op de 1e plek in de competie van de 2e klasse.

Vanaf de aftrap van de wedstrijd had Beemster het behoorlijk lastig maar ze bleven strijden.
    Al voor de rust vielen er vele doelpunten en waren de supporters op een gegeven moment de tel kwijt. De sfeer op het veld en langs de kant bleef toch erg sportief.
    Om het voor beide teams wat gelijkwaardiger te maken, werden na de rust wat veranderingen in de opstelling aangebracht:
    De voorhoede in de verdediging, de achterhoede op het middenveld en het midden in de aanval en zo werd er een paar keer van positie gewisseld.

De doelpunten bleven echter vallen in het voordeel van Purmersteijn, maar grote klasse van de Beemster mannen dat ze, ondanks de achterstand, bleven strijden! Ook complimenten aan onze jongens dat ze, ondanks de grote voorsprong, sportief en met respect naar de tegenstander bleven voetballen. Deze opdracht hadden ze ook in de rust van de coach meegekregen.

In de laatste fase van de wedstrijd werd er ook nog eens een strafschop in ons voordeel gegeven voor een overtreding. Beslissing van de scheidsrechter die overigens goed floot. In de laatste minuut zag Beemster de kans om een aanval op te bouwen en brak een van hun spelers door.
    Onze vlagger twijfelde even omdat je in zo een wedstrijd de tegenstander ook een kans gunt. Ook vanaf de kant werd erop aangestuurd om de vlag naar beneden te houden. De scheidsrechter bleef echter consequent en floot voor buitenspel en kwam de stand uiteindelijk op 0-23 te staan.
    Ondanks deze eindstand was er niet echt een gevoel van overwinning of verlies bij beide teams, omdat het geen realistische krachtmeting was.

Op sportieve wijze verlieten beide teams het veld, op weg naar de kleedkamers.
    Het hoogtepunt van die dag was eigenlijk dat de jongens ook een filmpje in de kleedkamer hadden gemaakt wat op dit moment helemaal in is: De mannequin challenge!
    Onder regie van Irving Owusu (de broer van Jeffrey) werd het filmpje gemaakt. Alleen jammer dat trainer Ronnie niet op het witte doek verscheen. Het schijnt dat zijn portretrechten te hoog zijn geworden na het voorval met de voetbal paparazzi uit Zeist ;-).

Inmiddels is het 2 weken later.. We zijn een beetje laat met het verslag, maar kunnen wel nog iets leuks melden:
    Vorige week is de O12-1 van Sv Beemster kampioen geworden in de voorjaarscompetitie van de 2e klasse 04! Gefeliciteerd mannen!