Mannen zondag, 1, 1e klasse A

4 september 2016 14:00

Benlamkaddem, B.

Opstelling Purmersteijn 1 (zon)

Purmersteijn moest het in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen opnemen in Uithoorn tegen Legmeervogels. Een ploeg die met grote overmacht het kampioenschap pakte in de 2e klasse B. Uit 26 wedstrijden werden maar liefst 60 punten behaald en slecht twee nederlagen geleden. De nummer twee in  deze klasse Elinkwijk had liefst 20 verliespunten meer maar promoveerde ook naar de eerste klasse A door in de nacompetitie toe te slaan. Verder treffen wij Assendelft aan dat het kampioenschap in de 2e klasse A opeiste. Velsen en HIllegom waren ook succesvol in de nacompetitie en maakten de sprong naar de eerste klasse. EDO HFC elimineerde in de nacompetitie Purmersteijn maar moest het uiteindelijk in de eindronde in twee wedstrijden duidelijk afleggen tegen Vlissingen  waardoor het evenals Nieuw Utrecht een stap terug moest doen. En hiermee zijn alle nieuwe gezichten in deze afdeling genoemd. Quick 1890, De Zouaven, VVIJ en De Foresters daalden af naar de 2e klasse.

Purmersteijn speelde de eerste helft tegen de wind in die van doel tot doel stond en nogal wat afbreuk deed aan het spel. In de openingfase was het duidelijk aftasten en overheersten beide defensies. Purmersteijn was wat meer aan de bal maar echte scoringskansen deden zich niet voor. In de 22e minuut was het Purmersteijn dat een kansje kreeg maar het schot van Ruben Adney ging hoog over. Beide doelmannen kregen op wat terugspeelballen na nauwelijks werk te verrichten en de wedstrijd leek af te stevenen naar een blanco ruststand. Op slag van rust was het echter bij een aanval van Purmersteijn over diverse schijven Robbert Jan Orij die met een solo binnen het strafschopgebied een paar verdedigers op het verkeerde been zette en zijn inzet geblokkeerd zag door een verdediger. Op korte afstand van de doellijn was spits Niels Eijkenaar er echter als de kippen bij om de bal over de doellijn te drukken en Purmersteijn alsnog met een niet verwachte 0-1 voorsprong de kleedkamer opzocht.

In de tweede helft nam Purmersteijn direct het initiatief en combineerde naar hartenlust zonder dat Legmeervogels er ook maar iets tegenin kon brengen. Uit een schitterende pass van centrale verdediger Jordy de Visser werd Yassin El Yaakoubi op de rechterflank de diepte ingestuurd, schudde een verdediger van zich af en kwam binnen het strafschopgebied vrij voor doelman Donovan Partosoebroto die hij met een laag schot in de rechterbenedenhoek volkomen kansloos liet en Purmersteijn in de 50e minuut op  een riante 0-2 voorsprong bracht. Ook hierna bleef Purmersteijn de toon aangeven en Legmeervogels door iedereen vooraf betiteld als een moeilijke te bestrijdbare ploeg had niets in te brengen en wist geen gevaarlijke aanval op te bouwen. Wellicht was dit ook de verdienste van de verdediging die achterin goed in elkaar stak met Bowedee Burleson, Jordy de Visser en op links Rowin Mol en aanvoerder Mo N’Koubi als controlerende laatste man. Purmersteijn bleef in aanvallend opzicht dreigend op de helft van Legmeervogels. In de 80e minuut verzond Mo N’Koubi een schitterende pass op de aan de rechterkant diepgaande Ruben Adney die met een loepzuivere voorzet Niels Eijkenaar wist te bereiken en met  een schitterende kopbal doelman Donovan Partosoebroto de trieste gang naar het net liet maken, 0-3. In de laatste tien minuten kwamen Nick Maijenburg, Daniël Schermer en Collin Coenderman nog in de ploeg voor Jordy de Visser, Niels Eijkenaar en Ruben Adney. Purmersteijn bleef de wedstrijd controleren en na drie munten blessuretijd floot de goed fluitende scheidsrechter B. Benlamkaddem voor het einde van de wedstrijd en had Purmersteijn gezien de tweede helft een dikverdiende overwinning behaald en likte Legmeervogels haar wonden.

Opstellingen:

Legmeervogels: Nick Verschut , Mels Bos, Damian Tjong A Hung, Daan van Huffel, Stefan Tichelaar, Dennis Bakker, Jordy de Groot, Donovan Partosoebroto (d), Janyro Purperhart, Noud Schartman en Joey Sack
    Wisselspelers: Lulinho Martins, Zaid Lahmaj, Jeffrey Riemslag Rahim Gök.

Purmersteijn: Tim Elmers (d), Bowedee Burleson, Mo N’Koubi, Jordy de Visser, Rowin Mol, Ruben Adney, Aramez Poepon, Robbert Jan Orij, Yassin el Yaakoubi,  Niels Eijkenaar, Stefan van Wonderen.
    Wisselspelers: Nick Maijenburg, Daniël Schermer, Colin Coenderman, Alex Treuren en Maikel de Vries.