Mannen zondag, 1, 1e klasse A

11 september 2016 14:00

Jensch, J.C.

Opstelling

Purmersteijn moest het opnemen tegen Fortuna Wormerveer. In het vorige seizoen werd er in het najaar een verdiende 1-2 overwinning behaald maar in de return op 10 april 2016 werd na een 1-0 stand halverwege de tweede  helft  aan een speler van Fortuna Wormerveer  de rode kaart uitgereikt en leek Purmersteijn gezien de kansen die het kreeg op rozen te zitten. Maar het tegendeel was waar. Binnen een paar minuten sloeg het noodlot toe en kwam Fortuna op een 1-2 voorsprong die met man en macht verdedigde en keerden de Wormerveerders met drie punten opgewekt huiswaarts. Een team dat ook dit seizoen ongetwijfeld weer hoge ogen gaat gooien maar in de thuiswedstrijd tegen Zeeburgia op een 0-0 gelijkspel bleef steken. Purmersteijn daarentegen won verdiend met 0-3 bij het gepromoveerde Legmeervogels. Bij Fortuna Wormerveer staat de selectie voor het tweede seizoen onder leiding van Martin de Groot uit De Rijp die kortgeleden zijn contract verlengde tot en met het seizoen 2019/2020 en vele seizoenen succesvol was bij ADO’20. Een opmerkelijk naam stond op het wedstrijdformulier bij de Wormerveerders, Dick Bos die de overstap van Purmersteijn naar Fortuna Wormerveer maakte. Trainer Martin van Ophuizen startte met dezelfde basis opstelling als tegen Legmeervogels.

De wedstrijd stond onderleiding van scheidsrechter Johan Jensch uit Almere en hij werd geassisteerd door Michel Tiemessen uit Almere en Azzeddine Atahari uit Amsterdam. In het eerste tien minuten was het aan beide kanten duidelijk aftasten geblazen zonder dat zich scoringskansen voordeden. In de 12e minuut was het Ruben Adney die even buiten het strafschopgebied een vrije trap nam, de bal belandde bij Robbert Jan Ory die zijn inzet van de doellijn gehaald zag worden door een verdediger ten koste van een hoekschop. In de 15e minuut Kwam Purmersteijn op een 1-0 voorsprong. Vleugelverdediger Rowin Mol stuurde op de linkerflank Stefan van Wonderen de diepte in en zijn voorzet kwam op de rechterkant bij Yassin el Yaakoubi die vrij voor doelman Rik Remmelzwaal kwam en de sluitpost met een strak schot in de hoek kansloos liet, 1-0. Na dit doelpunt pakten de gasten de zaken energiek aan en drongen Purmersteijn met fraai voetbal terug. In de 20e minuut vloog alles wat Fortuna Wormerveer was de dug out uit en dacht de gelijkmaker te vieren maar het schot van de rappe technisch begaafde Milan Klopper, een oud AZ-speler, ging rakelings naast. Ook met een schot in de 30e minuut van Ferry Heijnis kwam Purmersteijn goed weg. Nauwelijks  twee minuten later  wist Tim Elmers een vrije trap knap uit de kruising te halen en had geluk bij een kopbal die net naast ging. Bij een counter in de 34e minuut werd de snelle Stefan van Wonderen de diepte ingestuurd en werd door de uitkomende doelman onreglementair afgestopt binnen het zestienmetergebied. Scheidsrechter Jensch wees gedecideerd naar de witte stip en doelman Rik Remmelzwaal kreeg de gele kaart voorgeschoteld waarmee hij goed weg kwam. De strafschop werd door Niels Eijkenaar feilloos benut en daarmee kwam Purmersteijn op een riante 2-0 voorsprong waarmee Purmersteijn zijn handen mocht dichtknijpen. In de laatste fase voor de pauze hielden beide teams de verdediging gesloten.

Direct na de pauze stuurde de deze middag op het middenveld uitblinkende Aramez Poepon op de rechterkant  Yassin el Yaakoubi de diepte in en kwam oog in oog met doelman Rik Remmelzwaal maar zijn inzet ging voorlangs het doel. In tweede helft had Purmersteijn meer vat op het spel van de gasten en werd er door beide ploegen knap gecombineerd. Aan weerskanten deden zich kansen voor maar de defensies hielden stand. Martin van Ophuizen haalde in de 66e minuut de leeg gespeelde Yassin el Yaakoubi naar de kant en zijn plaats werd ingenomen door Daniël Schermer. Ook Stefan van Wonderen verliet het strijdtoneel een paar minuten later licht geblesseerd en Colin Coenderman kwam in het veld. Ook trainer Martin de Groot hoopte de bakens nog te verzetten met het inbrengen van Luuk Purvis en Jessy Kuiper voor Ferry Heijnis en Lefteris Zantman. Uit een hoekschop van Ruben Adney werd de bal weggewerkt door de Wormerveerse verdediging, de bal kwam echter voor de voeten van Robbert Jan Orij die zich niet bedacht en vernietigend uithaalde en de bal onhoudbaar voor doelman Remmerszwaal in de kruising deed belanden, 3-0. Een publiekswissel was zijn deel en Nick Maijenburg completeerde het team. Bij de gasten ging Dick Bos die geen stempel op de wedstrijd kon drukken nog  naar de kant voor Ian MacDonald.

Daniël Schermer werd nog in scoringspositie gebracht maar zijn schot verdween aan de verkeerde kant van de staander. In de slotfase kreeg Fortuna Wormerveer nog twee mogelijkheden om de hatelijke nul van het scorebord te halen maar Tim Elmers keerde op korte afstand de inzet van invaller Luuk Purvis geweldig en Rowin Mol haalde koppend de bal van de doellijn bij een inzet van Aaron Bruijn en dat waren de laatste wapenfeiten. Het was een wedstrijd die het kijken volkomen waard was en waarbij beide ploegen lieten zien dat het teams zijn die gaan strijden om het kampioenschap en ongetwijfeld ook gaan strijden om de periodetitels.

Scheidsrechter Johan Jensch floot geassisteerd door zijn assistent-scheidsrechters een goede wedstrijd. Hij deelde aan Jordy de Visser een gele kaart uit en bij Fortunma Wormerveer verdwenen Rik Remmelzwaal, Revinio Morsen, Dick Bos en Ian MacDonald in het boekje.

Opstellingen:

Purmersteijn: Tm Elmers, Bowedee Burleson, Mo N’Koubi, Jordy de Visser, Rowin Mol, Ruben Adney, Aramez Poepon, Robbert Jan Orij, Yassin el Yaakoubi, Niels Eijkenaar en Stefan van Wonderen.
    Wisselspelers: Alex Treuren, Willem Scheerens, Maikel de Vries (d), Colin Coenderman en Daniël Schermer.

Fortuna Wormerveer:  Rik Remmerzwaal (d), Keffa Bagyabangi,Aaron Bruijn, Dwayne Hijstek, Revinio Morsen, Ferry Heijnis, Milan Klopper, Nick Snelders, Dick Bos, Lefteris Zantman. Wisselspelers: Piet Blokdijk, Nordin Bakker, Luuk Purvis, Ian MacDonald, Jessey Kuiper.