Mannen zondag, 1, 1e klasse A

18 september 2016 14:00

Koene, J.J.

Opstelling Purmersteijn 1 (zon)

Na twee gewonnen wedstrijden tegen Legmeervogels en Fortuna Wormerveer moest Purmersteijn nu op bezoek bij DEM. In het vorige seizoen werd deze lastige uitwedstrijd verloren waardoor het kampioenschap werd verspeeld. Met dit in het achterhoofd ging Purmersteijn het veld in met de gedachten om niet voor de tweede keer in korte tijd van de Beverwijkers te verliezen.
    Al in de 10e minuut wist Niels Eijkenaar de 0-1 binnen te koppen, al bleven de meningen verdeeld of het geen eigen doelpunt was. Dit mocht de pret echter niet drukken en de voorsprong stond op het scorebord. Helaas duurde deze voorsprong niet lang want in de 20e minuut was het Timo Wolters die met een afstandschot, die van richting werd veranderd, de gelijkmaker wist te maken.
    De rust werd ook bereikt met de 1-1 stand.
    In de 2e helft was het veldspel van beide elftallen niet super goed en verwachtte iedereen dat het een gelijkspel zou blijven, totdat Robbert Jan Ory een steekbal gaf op Stefan van Wonderen die een perfecte voorzet losliet bovenop het koppie van Niels Eijkenaar. Hierdoor wist Purmersteijn de 3 punten binnen te slepen en kon achteraf  met volle tevredenheid afreizen naar Purmerend.
    Door verlies van EDO en Velsen staat Purmersteijn samen met AFC '34 bovenaan in de 1e Klasse A.
    Komende twee weken ontvangt Purmersteijn eerstVSV en vervolgens AFC '34, wederom belangrijke wedstrijden in deze 1e periode.

Scheidsrechter: J.J. Koene
    Ass. scheids DEM: M. van Balen
    Ass. scheids Purmersteijn: J. Venema

Opstelling DEM: D. Adrichem, T. uit den Bogaard, J. Schoo, T. Verswijveren, E. Klijn, B. Herreaz Gallego, R. Pitstra, T. Wolters, R. Stals, M. Kuijs, D. Man
    Wissels: R. Koper, S. Dooyeweerd, G. Cyrus, J. Kluft, J. de Vet

Opstelling Purmersteijn: T. Elmers, B. Burleson, M. N'Koubi, J. de Visser, R. Mol, A. Poepon, Y. el Yaakoubi, R. Orij, N. Eijkenaar, R. Adney, S. van Wonderen.
    Wissels: C. Coenderman, N. Maijenburg, W. Scheerens, M. de Vries