Mannen zondag, 1, 1e klasse A

2 oktober 2016 14:00

Wiedijk, R.

Opstelling

Purmersteijn speelde de belangrijke wedstrijd tegen de nummer twee in de afdeling AFC’34. Voor Purmersteijn altijd een lastige tegenstander. Afgelopen seizoen eindigden beide wedstrijden in  een doelpuntenloos gelijkspel. Purmersteijn  won  afgelopen Zondag overtuigend haar 4e wedstrijd en AFC’34 wist na tweemaal een achterstand kort voor tijd alsnog de 2-2 op het scorebord te brengen waardoor de achterstand van de Alkmaarders op de trotse koploper Purmersteijn twee verliespunten bedraagt. Trainer Martin van Ophuizen moest slecht een mutatie toepassen. De zieke centrale verdediger Jordy de Visser werd vervangen door Nick Maijenburg.

Onder regenachtige omstandigheden floot scheidsrechter René Wiedijk voor het beginsignaal en na een voorzet van Stefan van Wonderen in de 2e minuut toucheerde centrale verdediger Emre Aykan de bal in het strafschopgebied en wees Wiedijk gedecideerd naar de witte stip. Het was topscorer Niels Eijkenaar die zich achter de bal plaatste en subtiel de 1-0 in de touwen joeg. Bij AFC’34 waren voorin Kobina Plange en Arsenio Dihalu behendige spelers, die in het verleden in de jeugdopleiding van AZ zaten en het Purmersteijn in verdedigend opzicht erg lastig maakten maar Purmersteijn bleef door goed verdedigen op de been. In de 8e minuut moest Tim Elmers gestrekt naar de kruising op een inzet van Kobina Plange en deed dit stijlvol ten kosten van een hoekschop die niets opleverde. In de 15e minuut verslikte Robert Jan Orij zich in het wegspelen van de bal op de rand van het zestienmetergebied waardoor Plange in balbezit kwam en zijn inzet via de staander gekeerd zag tot grote opluchting van de Purmersteijn-aanhang. Nauwelijks vijf minuten later was het Purmersteijn dat via de linkerflank gevaarlijk werd. Yassin El Yaakoubi werd door Stefan van Wonderen fraai in de scoringspositie gebracht maar zijn schot ging rakelings naast. Het bleef in de eerste helft een gelijkopgaande wedstrijd waarbij de doelmannen maar sporadisch hun kunsten konden vertonen. In de 36e minuut kwamen de gasten op gelijke hoogte. Na een afgeslagen aanval kwam van verre afstand de bal voor de voeten voor Bas Kansen die zich niet bedacht en direct uithaalde en zijn harde schuiver over de natte ondergrond via de binnenkant en de rug van doelman Tim Elmers in het net zag belanden, 1-1. Nadat in de 38e minuut Tim Elmers nog een afstandsschot onschadelijk had gemaakt was het in de 40e minuut bij een snelle knap opgezette aanval over diverse schijven uiteindelijk Aramez Poepon die Yassin El Yaakoubi op de rechterkant in scoringspositie bracht maar zijn schot via de lat zag overgaan. Gezien de eerste helft zochten beide ploegen met een juiste tussenstand de kleedkamer op.

Purmersteijn kwam goed de kleedkamer uit en zette AFC’34 onder druk. Purmersteijn had veel meer balbezit en al snel kreeg Stefan van Wonderen een mogelijkheid om Purmersteijn op voorsprong te brengen maar zijn inzet kon doelman Joey Wiese niet verontrusten. Kort hierna kreeg Ruben Adney op de rand van het strafschopgebied een vrije trap te nemen maar hij zocht het doel te hoog. Het bleef een leuke 2e helft waarin AFC’34 probeerde met counters de balvaardige aanvallers Kobina Plange en Arsenio Dihalu in stelling te brengen maar het centrale duo NIck Maijenburg en aanvoerder Mo N’Koubi gaven geen krimp. In de 66e minuut kwam Colin Coenderman in het veld voor Robbert Jan Orij.

Purmersteijn bleef aanvallen en  probeerde een gaatje te vinden in de solide verdediging van Alkmaar onder leiding van Emre Aykan maar ondanks het zwoegen van spits Niels Eijkenaar in de spits kwam die ruimte er niet. Ook diverse hoekschoppen brachten niet het gewenste resultaat. Door foutieve passes van Aramez Poepon en van Nick Maijenburg kregen de Alkmaarders nog kansen om wat aan de stand te doen maar de voorzetten kwamen gelukkig niet goed aan. In de slotfase kreeg Purmersteijn nog een paar kansjes en vooral Stefan van Wonderen probeerde het een paar keer door vanaf de linkerkant naar binnen te draaien maar zijn schoten met rechts misten de juiste richting. Ook in de 4 minuten blessuretijd werd er niet meer gescoord en eindigde de wedstrijd wederom in een gelijkspel. Bij de Alkmaarders werd het puntje gekoesterd en bij de technische staf van Purmersteijn overheerste de teleurstelling gezien het veelvuldige balbezit in de tweede helft.

Opstellingen:

Purmersteijn: Tim Elmers, Bodewes Burleson, Mo N’Koubo, Nick Maijenburg, Rowin Mol, Ruben Adney, Robbert Jan Orij, Yassin El Yaakoubi, NIels Eijkenaar, Aramez Poepon en Stefan van Wonderen.
    Wisselspelers: Colin Coenderman, Willem Scheerens, Alex Treuren, Lester Aarsman, Maikel de Vries (d).

AFC’34: Joey Wiese, Boi Postma, Sem Kroon,Emre Aykan, Ilker  Yilmaz, Frank Commissaris, Bas Kansen, Kobina Plange, Arsenio Dihalu, Ali Deveci , Luc Schuffelen.
    Wisselspelers: Daan Hamaker, Stam Snijder, Sandro Staal, Jordan de Jong, Stefan Smal, Jordy Cretier en Jessy van der Pol.

Scheidsrechter was  de heer René Wiedijk die een puike partij floot en goed geassisteerd werd door de KNVB-assistent-scheidsrechters Michel Tiemessen en AzzedineAtahiri.

Zondag gaat Purmersteijn op bezoek bij SO Soest dat vandaag bij Zeeburgia met 2-0 verloor. Een stugge, lastige tegenstander die thuis moeilijk te verslaan is maar in het voorjaar door twee fraaie kopballen van de momenteel geblesseerde Daniël Schermer met 0-2 verloor.