Mannen zondag, 1, 1e klasse A

9 oktober 2016 14:00

Mohammed, M.

Opstelling Purmersteijn 1 (zon)

Purmersteijn ging op bezoek bij SO Soest dat zich in de laatste competitiewedstrijd van het vorige seizoen veilig wist te stellen. Een tegenstander die fysiek erg sterk is en weinig ruimte weggeeft. Dat heeft dit seizoen ook AFC’34 ondervonden een paar weken terug. Het wist in de laatste minuut door een benutte strafschop alsnog op 2-2 te komen. Trainer Martin van Ophuizen begon met de zelfde opstelling als tegen AFC’34 en miste Jordy de Visser nog wegens een hardnekkige blessure. Alle ingrediënten waren aanwezig om  er een leuke wedstrijd van te maken. Een gezellig hoofdveld met kunstgras omringd door hoge bomen, weinig wind en een aangename temperatuur door een herfstzonnetje dat flink scheen.

Onder leiding van scheidsrechter M. Mohammed uit Eemdijk kwam Purmersteijn al in de 2e minuut op een 0-1 voorsprong. Aramez Poepon kwam in balbezit en van verre afstand liet hij een kogel van zijn voet vertrekken die keeper Diango Alvarez niet klem kon krijgen en in de rebound was spits Niels Eijkenaar er als de kippen bij om de bal in de touwen te knallen. In de eerste helft leden beide ploegen veel balverlies en speelde het spel zich hoofdzakelijk op het middenveld af. In de 22e minuut belandde een vrije trap van Ruben Adney tegen de lat en in de rebound kwam spits Niels Eijkenaar en centrale verdediger Gido de Hiep in het duel met de hoofden tegen elkaar waarna de wedstrijd even werd stilgelegd. Niels Eijkenaar moest zich laten vervangen door Colin Coenderman en de lange centrale verdediger De Hiep kon de wedstrijd voorzetten. In de 35e minuut kwam Nick Maijenburg in scoringspositie maar zijn harde inzet werd knap gestopt. Een minuut later kwam Purmersteijn goed weg. Bij een counter was een aanvaller van Soest dicht bij de gelijkmaker maar nadat de uitkomende doelman Tim Elmers op het verkeerde been werd gezet wist Mo M’Koubi de bal alsnog met een sliding voor de doellijn weg te werken. In de 40e minuut bracht Ruben Adney Stefan van Wonderen op de rechterkant van het strafschopgebied in stelling maar met een schitterende reactie haalde doelman Diango Alvarez de bal uit de korte hoek. In de 45e minuut was het de goedspelende linkervleugelverdediger Rowin Mol die onheil wist te voorkomen door resoluut op te treden en de bal uit een  gevaarlijke dieptepass op de spits van Soest ternauwernood tot hoekschop wist te verwerken. Een wedstrijd die de eerste helft aan beide zijden niet bepaald hoogstand was en koploper Purmersteijn als meest gelukkige met een voorsprong de rust inging.

Na de hervatting was het Purmersteijn dat gretig begon, het heft in handen nam en veelvuldig in balbezit was en naar hartenlust combineerde. Reeds in de 46e minuut leek Purmersteijn de marge te vergroten. Stefan van Wonderen kwam op de linkerflank flink door en legde de bal op een presenteerblaadje voor de voeten van Ruben Adney die geheel vrij voor het doel stond maar de bal onder zijn voet liet doorglippen waardoor deze unieke kans verloren ging. Nauwelijks drie minuten later was het toch raak, Uit een pass van de goed spelende Aramez Poepon kwam Stefan van Wonderen in balbezit en tegen diens geweldige uithaal had keeper Alvarez geen verweer, 0-2. Purmersteijn leek op rozen te zitten maar in de 53e minuut greep rechtervleugelverdediger Bowedee Burleson binnen het beruchte gebied in de ogen van de scheidsrechter Soest-speler Dylan Meyer die theatraal naar de grond ging wat de hardhandig aan en wees gedecideerd naar de witte stip. Vanaf elf meter voltrok Hessel de Goey het vonnis, 1-2. Twee minuten later was het Yassin el Yaakoubi die de diepte werd ingestuurd en kwam geheel vrij voor doelman Alvarez die ten koste van een hoekschop de inzet wist te keren. Ook maakte Alvarez een minuut later een pegel van Aramez Poepon onschadelijk. In de 60e minuut vergrootte Purmersteijn de voorsprong. Ruben Adney bediende de op snelheid liggende Stefan van Wonderen op een geweldige manier, hij liet de verdedigers zijn hielen zien en zijn uithaal sloeg als een raket in, 1-3. Gezien het veldspel in de tweede helft en het grote overwicht was deze stand dikverdiend en leek Purmersteijn een simpele overwinning te gaan behalen. Soest gaf zich niet gewonnen en stroopte de mouwen op en had in Rayendall Bitorina en Majid Ghaudari twee technisch begaafde balvaste spelers. In de 69e minuut kreeg Soest een hoekschop te nemen en door slecht ingrijpen in de verdediging wist Dylan Meyer de aansluitingstreffer aan te tekenen. Terwijl bij Purmersteijn de spelers elkaar stonden aan te kijken hoe dit mogelijk was werd het twee minuten later zelfs 3-3. Ook nu werd er een hoekschop in het doelgebied gebracht en ook nu verdween er een bal in een wir war van spelers in het net zonder dat doelman Tim Elmers er een hand naar uitstak, 3-3. Vol ongeloof keek de Purmersteijn-aanhang  en technische staf elkaar aan hoe dit in godsnaam mogelijk was en de voorsprong als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. Soest probeerde hierna met lange ballen een beslissing te forceren maar achterin bleef centrale Mo N’Koubi rustig en heerste als een vorst. In de 87e minuut was het Stefan van Wonderen die op de linkerkant op de rand van het strafschopgebied Robbert Jan Orij aanspeelde, zich niet bedacht en de bal vanuit de lucht direct op zijn slof nam en de bal met een geweldige curve onhoudbaar voor doelman Alvarez in de korte hoek liet verdwijnen, 3-4. In de extratijd zette de gastheer nog een keer aan maar de verdediging greep in de eindfase resoluut in en gaf geen enkele kans meer weg en zo pakte koploper Purmersteijn gezien het gehele wedstrijdverloop een verdiende overwinning. Maar over die twee tegengoals daarover zal door de technische leiding nog wel het nodige te bespreken hebben!

Scheidrechter was de heer M. Mohammed die bekwaam leidde en door zijn KNVB assistent-scheidsrechters E. Diets en F. Winter goed werd gesteund.

Opstellingen:

Soest: Diango Alvarez (d), Jomey Kappenberg, Gido de Hiep, Rayendall Bitorina, Thom Kok, Bas Tullemans, Dylan Meyer, Maarten Jan Belt, Majid Ghaddari, Flrian Beltman.
    Wisselspelers:  Bram van der Duijs, Dave Klarenbeek, Coen Roest, A. Coban,  Niels van der Plaats.

Purmersteijn: Tim Elmers (d), Bowedee Burleson, Mo N’Koubi, Nick Maijenburg, Rowin Mol, Yassin el Yaakoubi, Robbert Jan Orij, Aramez Poepon, Niels Eijkenaar, Ruben Adney, Stefan van Wonderen.

Wisselspelers: Lester Aarsman, Colin Coenderman, Willem Scheerens, Alex Treuren, Maikel de Vries (d).