Mannen zondag, 1, 1e klasse A

16 oktober 2016 14:00

Toonen, E.M.

Opstelling

Purmersteijn  kreeg promovendus Velsen op bezoek die via de finaleronde in de nacompetitie bij VVIJ in IJsselstein met 1-1 gelijkspeelde en in de thuiswedstrijd VVIJ nipt met 1-0 versloeg. De laatste keer dat Purmersteijn in de competitie Velsen tegenkwam was in het seizoen 2013/2014 waarin Purmersteijn met groot machtsvertoon kampioen werd en thuis Velsen met 2-1 versloeg en ook in het uitduel met 0-1 de drie punten mee naar huis nam. Velsen doet het tot nu toe goed en behaalde uit 6 wedstrijden 11 punten.

Trainer Martin van Ophuizen die al vele weken geen beroep kan doen wegens een blessure op Jordy de Visser moest ook zijn vervanger Nick Maijenburg missen wegens een enkelblessure. Daarnaast kon hij weer een beroep doen in de spits op Niels Eijkenaar die in de wedstrijd tegen Soest al vroegtijdig naar de kant moest. Linkervleugelverdediger Rowin Mol kwam in het centrum te spelen en zijn plaats werd ingenomen door Alex Treuren.

Direct na het beginsignaal van scheidsrechter Ed Toonen uit Waddinxveen nam Purmersteijn het heft in handen en was veelvuldig in balbezit zonder tot scoringskansen te komen in de eerste tien minuten. In de 13e minuut werd Ruben Adney op de linkerflank de diepte ingestuurd en zijn voorzet belandde bij spits Niels Eijkenaar die de bal via zijn knie in de rechterhoek deed belanden en Purmersteijn  gezien het spelbeeld verdiend op 1-0 bracht. Purmersteijn bleef in het vervolg van de eerste helft de toon aangeven en Velsen had weinig offensieve daden en had duidelijk het accent op de verdediging gelegd. Een verdediging die uit fysiek sterke verdedigers bestond en aanvankelijk weinig weggaven. Voorin beschikte Velsen over de lastige bonkige balvaste spits Patrick Castricum die zo nu en dan liet zien over aardige voetbalcapaciteiten te beschikken maar weinig kon uitrichten omdat het centrum van Purmersteijn  met Mo N’Koubi en Rowin Mol een onneembare vesting bleek en verder goed gesteund werden door de vleugelverdedigers Bowedee Burleson en Alex Treuren. In de 22e minuut kreeg Ruben Adney nog een mogelijkheid maar zijn schot ging over. Ook verschillende hoekschoppen hadden niet het gewenste. In de 35e minuut leek Yassin el Yaakoubi ter hoogte van het strafschopgebied de marge te gaan verhogen maar zijn schot was een prooi voor doelman Sander van der Lugt. Met een magere 1-0 voorsprong zocht een oppermachtig Purmersteijn de kleedkamer op.

Na de hervatting was het wederom Purmersteijn dat het spel dicteerde en met leuke combinaties op de grasmat legde en veel in het doelgebied van Velsen was te vinden. In de 52e minuut kreeg Yassin  el Yaakoubi nog een unieke kans om uit een voorzet van Ruben Adney het scorebord verder in werking te stellen maar zijn schot werd fraai gekeerd door doelman Van der Lugt. In de 54e minuut was het eindelijk Velsen dat gevaar kon stichten. Uit een hoekschop kopte Mischa Plug recht in de handen van doelman Tim Elmers die verder in de tweede helft op een paar terugspeelballen na niets te verwerken kreeg. In de 60e minuut Kwam Colin Coenderman in de ploeg voor Robbert Jan Orij. Negen minuten later werd de marge verhoogd. Stefan van Wonderen, de sneltrein, werd wederom op de linkerflank in balbezit gebracht, zocht de achterlijn op draaide naar binnen en zijn afgemeten voorzet met rechts kwam bij de kopsterke Niels Eijkenaar die doelman Van der Lugt volstrekt kansloos liet door de bal in de rechterkruising te knikken, 2-0. Ook hierna bleef Purmersteijn aandringen en ging op zoek naar de 3e treffer. Ruben Adney , Yassin el Yaakoubi en Colin Coenderman kregen mogelijkheden maar misten de juiste precisie om doelman Van der lUgt te verontrusten. In de 83e minuut kwamen Kevin Hijlkema die zijn debuut maakte en Willem Scheerens nog in de ploeg voor Niels Eijkenaar en Yassin el Yaakoubi. De wedstrijd was in wezen gespeeld, Velsen drong niet meer aan en Purmersteijn liet het balletje leuk rondgaan. Na vier minuten blessuretijd vond de goedleidende scheidsrechter Ed Toonen die goed werd geassisteerd door zijn KNVB-collega’s Jack Lieder en Yngwie v/d Velde het welletjes. Purmersteijn had een dikverdiende overwinning behaald en bij Purmersteijn was middenvelder Aramez Poepon de grote uitblinker die zowel verdedigend als opbouwend een perfecte wedstrijd speelde.

Bij Velsen was teleurstelling na het knappe gelijke spel bij Zeeburgia een grote teleurstelling en waren unaniem van mening: Bij Purmersteijn was vandaag niets te halen en met 2-0 zijn wij goed weggekomen. De technisch staf Martin van Ophuizen en Marco Daman waren tevreden over het vertoonde spel en lieten na afloop zoals vele Purmersteijners het gerstenat goed smaken.

Opstellingen:

Purmersteijn: Tim Elmers (d), Bowedee Burleson, Mo N’Koubi, Rowin Mol, Alex Treuren, Ruben Adney, Aramez Poepon, Robbert Jan Orij, Yassin el Yaakoubi, Stefan van Wonderen.
    Wisselspelers: Willem Scheerens, Colin Coenderman, Romeo Fecunda, Kevin Hijlkema en Maikel de Vries

Velsen: Sander van der Lugt, Joel Panka, Remco van Dam, Mischa Plug,Vincent Cuvelier, Angelo Back,Zeno van Ooijen, Erik Metgod,Patrick Castricum, Tim Groenewoud, Daniël Zuiverloon.
    Wisselspelers: Marc Kloosterboer, Hans greveling, Jesse v/d Meer, Nick Lamers, Santiago Florez Pinto.

Scheidrechter de heer Ed Toonen uit Waddinxveen
    KNVB-assistent-scheidsrechters  Jack Lieder uit Almere en Yngwie v/d Velde uit Den helder.

Donderdagavond 20 oktober om 20.15 speelt Purmersteijn thuis voor de beker tegen St. George.

Zondag  30 oktober 2016 gaat Purmersteijn op bezoek bij Elinkwijk.

Bij een overwinning pakt Purmersteijn de eerste periodetitel.

Ook AFC’34 deed het weer goed en won bij Nieuw Utrecht met 0-4 en ligt met twee verliespunten meer op de loer!