Mannen zondag, 1, 1e klasse A

30 oktober 2016 14:00

Mourabit, N.

Opstelling Purmersteijn 1

Purmersteijn ging op bezoek bij Elinkwijk. De laatste keer dat beide ploegen tegen elkaar speelden was in het seizoen 2014/2015. Purmersteijn won thuis met 2-0 en kwam uit Utrecht terug met een 2-2 gelijkspel. In dat seizoen eindigden de Utrechtenaren op een 11e plaats en redde het niet in de nacompetitie waardoor het afgleed naar de 2e klasse. Afgelopen seizoen in de 2e klasse B werd Legmeervogels kampioen met 60 punten en eindigde Elinkwijk met 40 punten op een 2e plaats en pakte een periodetitel. In de finaleronde van de nacompetitie werd bij Uitgeest een zwaarbevochten 0-1 overwinning behaald en eindigde de thuiswedstrijd in een 4-3 overwinning waardoor promotie naar de 1e klasse weer een feit werd. Uit de tot nu toe zeven gespeelde wedstrijden behaalde Elinkwijk  acht punten waardoor de ploeg in het rechterrijtje staat en broodnodig punten nodig heeft. Voor Purmersteijn stond er deze dag veel op het spel. Bij winst was de eerste periodetitel een feit en was het niet afhankelijk van het resultaat van AFC’34 tegen Zeeburgia .

Trainer Martin van Ophuizen moet het nog steeds doen zonder Jordy de Visser  en Daniël Schermer die langdurig geblesseerd zijn en ook Nick Maijenburg is nog licht geblesseerd.

Zoals gebruikelijk ging Purmersteijn voortvarend uit de startblokken en zette de Elinkwijk verdediging onder druk. Uit een pass van Yassin el Yaakoubi zag Robbert Jan Orij zijn inzet in de 5e minuut op de kruising uiteen spatten. Nauwelijks twee minuten later was het toch raak. Bij een afgeslagen aanval van Purmersteijn kreeg Ruben Adney even buiten het strafschopgebied de bal voor zijn schietgrage voeten, bedacht zich geen moment, haalde vernietigend uit en zag de bal onder de vergeefs uitvallende doelman Niels Willemse in de linkerbenedenhoek verdwijnen, 0-1. Purmersteijn bleef het spel dicteren en in de 17e minuut was het de rappe aanvaller Yassin el Yaakoubi die spits Niels Eijkenaar vrij voor de sluitpost van Elinkwijk zette maar van dichtbij werd zijn inzet gekeerd. In de 26e minuut stuurde Yassin el Yaakoubi Ruben Adney de diepte in en werd in het strafschopgebied door een verdediger getorpedeerd terwijl iedereen een strafschop verwachtte wuifde scheidsrechter Nourdin Mourabit uit Gouda dit akkefietje weg. In het laatste kwartier van de eerste helft kroop Elinkwijk wat meer uit haar schulp en werd het  aan Purmersteijn-zijde wat minder overtuigend. Hoewel Elinkwijk verschillende keren voor het doel van Purmersteijn opdook bleef Purmersteijn gemakkelijk overeind. In de eerste helft moest doelman Tim Elmers kort voor de pauze bij een kopbal van Nick van Nieuwkerk handelend optreden maar kreeg verder weinig werk te doen en ging Purmersteijn met een verdiende 0-1 voorsprong de rust in.

Na de pauze kwam Purmersteijn in de 47e minuut op een 0-2 voorsprong. Niels Eijkenaar werd binnen het strafschopgebied onreglementair afgestopt door centrale verdediger Nick van Nieuwkerk die geel kreeg en vanaf elf meter knalde topscorer Niels Eijkenaar raak. Stefan van Wonderen die een erg lastige middag had tegen de snelle rechtervleugelverdediger Marciano van der Bilt werd in de 57e minuut vervangen door Colin Coenderman. Purmersteijn bleef in de tweede helft de lakens uitdelen en in de 59e minuut kreeg Niels Eijkenaar een riante kans om de score op te voeren maar zijn schot suisde over de lat. Ook Ruben Adney zocht het doel wat te hoog. Colin Coenderman zag in de 67e minuut zijn schot spectaculair uit de kruising gehaald worden door doelman Niels Willemsen en een minuut later was het Yassin el Yaakoubi die op een paar meter afstand van de doellijn de bal hoog over het doel joeg. Hoewel Elinkwijk er alles aan deed om wat terug te doen bleef Purmersteijn achterin een onneembare vesting met het centrale duo Mo N’Koubi, Rowin Mol in de hoofdrol. De in 84e minuut ingevallen Lester Aarsman voor Yassin el Yaakoubi kreeg na een fraaie aanval nog een dot van een kans om de score op te voeren maar zijn inzet verdween in de handen van de doelman. Ook Willems Scheerens kwam nog in de slotfase in het veld voor Aramez Poepon en ook zijn kogel vond geen genade in de ogen van de doelman. Het laatste wapenfeit kwam deze middag van de technisch begaafde middenvelder Robert Jan Orij die deze middag fraaie hoogstandjes liet zien en in de blessuretijd een paar verdedigers het bos in stuurde en zijn inzet voorlangs zag gaan. Kort hierna floot de goed leidende scheidsrechter Nouri Mourabit  voor het einde van de wedstrijd.
    Een wedstrijd die dikverdiend werd gewonnen door Purmersteijn en met de 2-0 nederlaag kwam Elinkwijk nog goed weg.

Na afloop bleek dat AFC’34 thuis met 0-3 was onderuit gegaan tegen Zeeburgia. Purmersteijn neem de koppositie in met vijf punten voorsprong heeft de Alkmaarders.

De eerste periodetitel werd door spelers en begeleiding uitvoerig gevierd met een etentje en een afzakkertje bij Brasa Bar en Kitchen.

Zondag komt Zeeburgia op bezoek en dat belooft een heel interessante wedstrijd te worden.

Opstellingen:

Purmersteijn: Tim Elmers, Bodewee Burleson, Mo N’Koubi, Rowin Mol, Alex Treuren, Ruben Adney, Aramez Poepon, Robbert Jan Orij, Yassin el Yaakoubi, Nieks Eijkenaar en Stefan van Wonderen.
    Wisselspelers: Maikel de Vries, Colin Coenderman, Lester Aarsman, Willem Scheerens.

Elinkwijk: Niels Willemse, Marciano van der Bilt, Roberto van der Tier, Nick van Nieuwkerk, Jordy bes, Nick van Schaik, Jeffrey Pfoster, Redouan Aamri, Don Cornet, Anase el Ghanoutti, Fouad Dahmani.
    Wisselspelers: Noël Valk, Anouar el Hasani, Yahya el Mansori, Eser Ozkilit, Levi Thijm.

Scheidsrechter:  Nouri Mourabit uit Gouda.
    Assistent-scheidsrechters: Ryan Schiffel uit Huizen en Jack Leider uit Almere