Lagerwey, M.

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Purmersteijn kreeg Zeeburgia op bezoek en het was de zelfde identieke situatie als vorig seizoen. Toen had Purmersteijn de eerste periodetitel ongeslagen binnengehaald met zes overwinningen en twee gelijke spelen en ontving het in de 9e wedstrijd de Amsterdammers die na een spannende wedstrijd uiteindelijk Purmersteijn 3-1 wisten te verslaan. Dit seizoen werden er 7 overwinningen en een gelijkspel behaald. Afgelopen week werd concurrent AFC’34 in Alkmaar met 0-3 verslagen door Zeeburgia. De Amsterdammers waren dan ook met een goed gevoel naar Purmerend vertrokken!

Trainer Martin van Ophuizen startte met dezelfde basisopstelling als tegen Elinkwijk. In het eerste kwartier deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en kregen beide teams tweemaal wegens overtredingen even buiten het strafschopgebied de mogelijkheid om via een vrije trap de score te openen maar de precisie daarbij ontbrak. In de 17e minuut kreeg de op een dieptepass uitgelopen doelman Eric Antwi van Zeeburgia de bal niet goed weg op de rand van het strafschopgebied waardoor Niels Eijkenaar in balbezit kwam en met links zijn inzet nog door centrale verdediger Randill Verwey van de doellijn gehaald zag worden en daar kwamen de Amsterdammers goed weg mee! Vier minuten later was het bij een scrimmage in het doelgebied van Zeeburgia uiteindelijk Stefan van Wonderen die het net deed bollen, 0-1. Hoewel Zeeburgia duidelijk over technische en snelle spelers beschikte was Purmersteijn in het vervolg van de eerste helft toch wel de ploeg die het spel dicteerde. In de 31e minuut leek Purmersteijn de marge te gaan vergroten. Yassin el Yaakoubi verzond vanaf de rechterflank een voorzet op de diepgaande Niels  Eijkenaar die de bal prachtig in de kruising deed belanden maar op advies van de assistent-scheidsrechter werd de goal afgekeurd wegens buitenspel. Tien minuten later was het Stefan van Wonderen die doorbrak maar zijn kogel werd stijlvol door doelman Antwi gekeerd. Op slag van rust werd het toch nog 2-0. Uit een prachtige hoekschop van Ruben Adney was het Niels Eijkenaar die zijn kopbal in de linkerbenedenhoek liet verdwijnen, onhoudbaar voor de uitvallende doelman Eric Antwi. En met deze comfortabele voorsprong werd de rust ingegaan.

Ook in de tweede helft was het Purmersteijn dat goed combinerend van achteruit zondermeer het beste van het spel had en Zeeburgia onder druk zette. In de 50e minuut leek Purmersteijn de score op te voeren maar met een sliding wist Zeeburgia-speler Hakim Boudchourt onheil te voorkomen. Nauwelijks vier minuten later werd een indraaiende hoekschop van Robbert Jan Orij nog gedeeltelijk weggewerkt maar kwam voor de voeten van Stefan van Wonderen die flink uithaalde waarbij de  Zeeburgia-centrumverdediger Hakim Boudchourt duidelijk hands maakte binnen het beruchte gebied, werd met een gele kaart bestraft en de bal ging op de stip. Vanaf elf meter voltrok topscorer Niels Eijkenaar het vonnis, 3-0. Een paar minuten later haalde de goede doelman van Zeeburgia Antwi een vrije trap van Ruben Adney met een katachtige reactie uit de kruising. In de 67e minuut kreeg Zeeburgia zijn eerste grote mogelijkheid om tegen te scoren maar Tim Elmers die de gehele wedstrijd weinig te doen kreeg mede door zijn rotsvaste verdedigers haalde spectaculair de vrije trap van Gregory Schaken uit de kruising. Ook Robbert Jan Orij kwam nog oog in oog met doelman Antwi maar speelde de bal te ver voor zich uit waardoor deze unieke kans verloren ging. Een kwartier voor tijd bracht trainer Martin van Ophuizen nog Colin Coenderman en Nick Maijenburg in voor Robbert Jan Orij en Stefan van Wonderen. In de laatste tien minuten liepen de twee Zeeburgia-spelers  Hakim Boudchourt en Yahmyl  Logali tegen hun tweede gele prent aan en mochten vervroegd de douches opzoeken. Ook Willems Scheerens kwam nog even in de ploeg voor Yassin el Yaakoubi. In de 88e minuut werd een vrije trap van Colin Coenderman nog weggewerkt maar in de rebound verdween de bal met een geweldige curve in de verste hoek, 4-0. Twee minuten later hield de goedleidende, jeugdige scheidsrechter Menno Lagerwey uit Amstelveen het voor gezien en had Purmersteijn een verdiende overwinning behaald op Zeeburgia dat veel goede spelers in zijn team had maar beslist geen eenheid vormde.

Na afloop was trainer Martin van Ophuizen goed gemutst. Uitblinkers wilde hij niet noemen maar het was het succes van het collectief en daar was ondergetekende het volkomen mee eens.

Door het gelijke spel van AFC’34 bij Fortuna Wormerveer staat Purmersteijn zeven punten voor op AFC’34. Het gepromoveerde Hillegom staat op een keurige 3 plaats met 8 punten achterstand.

Opstellingen:

Purmersteijn: Tim Elmers (d) Bodewee Burleson, Mo N’Koubi, Rowin Mol, Alex Treuren, Ruben Adney, Aramez Poepon, Robbert Jan Orij, Yassin el Yaakoubi, Niels Eijkenaar en Stefan van Wonderen.
    Wisselspelers: Maikel de Vries, Colin Coenderman, Lester Aarsman, Willem Scheerens. Nick Maijenburg.

Zeeburgia: Eric Antwi (d), Yahmul LOgali, Serginio Eyken, Randill Verwey, Hakim Boudchourt, Gregory Schaken,Faysal Fakhor, Zamoranho Ho-A-Tham,Jason Halman, Gilermo  Pengel.
    Wisselspelers: Martin Gregory, Xavier  Netteb, Chalton Linger, Javier Martina, Abdelilah Taki,

Scheidsrechter:  de heer Menno Lagerwey uit Amstelveen.
    KNVB assistent-scheidsrechters: de heren Erik Diets uit Amsterdam en Brian Booms uit Haarlem.