Mannen zondag, 1, 1e klasse A

27 november 2016 14:00

Tjong A Hung, M.S.

Opstelling Purmersteijn 1 (zon)

Purmersteijn ging op bezoek bij Nieuw Utrecht die vorig seizoen degradeerde uit de hoofdklasse en het ook dit seizoen moeilijk heeft en in de degradatiezone zit. De laatste zeven wedstrijden werden verloren en de laatste overwinning dateert alweer van 25 september waar bij Zeeburgia een 0-1 overwinning werd behaald. Toch was twee seizoenen terug  Nieuw Utrecht een lastige tegenstander voor Purmersteijn. Uit werd met 4-3 verloren en thuis volgde ook een 0-1 nederlaag.

Trainer Martin van Ophuizen miste aanvoerder Mo N’Koubi wegens een hamstringblessure en Nick Mayenburg wegens ziekte en ook de niet geheel fitte Ruben Adney zat hij de wisselbank. Lester Aarsman speelde centraal achterin en ook Colin Coenderman begon als middenvelder in de basisopstelling.

De eerste mogelijkheid kwam van de kant van Purmersteijn in de 11e minuut. Op de linkerflank kwam Stefan van Wonderen goed door en zijn pass kwam op de rechterkant van het strafschopgebied voor de voeten van Colin Coenderman die verwoestend uithaalde maar zijn schot op de staander zag belanden. Purmersteijn had een duidelijk overwicht en nauwelijks twee minuten later was het Robbert Jan Orij die uit een voorzet van Niels Eijkenaar vernietigend uithaalde en Purmersteijn verdiend op een 0-1 voorsprong bracht. In de 25e minuut begon Stefan van Wonderen vanaf de linkerkant een solo en liet twee verdedigers zijn hielen zien. Toch wist verdediger Joseph Charway met een uiterste krachtinspanning door middel van een grove overtreding van achteren Stefan Van Wonderen neer te leggen. Joseph Charway kreeg de gele kaart uitgereikt van scheidsrechter M. Tjong A Hung maar velen waren de mening toegedaan dat hierop zondermeer een rode kaart op had moeten volgen en met geel kwam Charway goed weg. Helaas moest Stefan van Wonderen zich wegens een enkelblessure direct laten vervangen door Sebastiaan Ntim. Purmersteijn bleef overheersen en in de 41e minuut was het spits Niels Eijkenaar die uit een fraaie strakke voorzet van Yassin el Yaakoubi tegendraads de 0-2 inkopte en Purmersteijn met een comfortabele voorsprong de kleedkamers liet ingaan. In een eerste helft waarin doelman Tim Elmers nauwelijks werk te verrichten kreeg. Direct na de hervatting was het wederom Niels Eijkenaar die na een fraaie aanval over diverse schijven de stand op 0-3 bracht en de wedstrijd leek te zijn gespeeld. Toch deed Nieuw Utrecht in de 53e minuut iets terug. Bij een counter kreeg Utrechtenaar Serdar Akkanat te veel ruimte en vanaf de linkerkant krulde hij de bal fraai van verre afstand in de verste kruising, onhoudbaar voor Tim Elmers, 1-3. Robbert Jan Orij die al in de eerste helft bij een actie licht geblesseerd raakte werd naar de kant gehaald voor Ruben Adney. Purmersteijn bleef het spel dicteren en kreeg mogelijkheden om de score op te voeren maar de fraaie kansen die Sebastiaan Ntim, Ruben Adney en Yassin el Yaakoubi werden gemist. Het was een fase waarin Purmersteijn het allemaal achterin te makkelijk probeerde op te lossen en de nodige passes niet goed aankwamen maar de Utrechtenaren wel kansjes kregen maar niet bij machte waren om het doelman Tim Elmers echt moeilijk te maken. Een kwartier voor tijd kwam Romeo Fecunda in de ploeg voor Lester Aarsman. In de 82e minuut werd Niels Eijkenaar die licht op de huid gezeten werd door verdediger Haci Soner in het strafschopgebied. Scheidsrechter  zag er echter een duidelijke overtreding in en Soner kreeg zijn 2e gele kaart en mocht inrukken. Vanaf de witte stip wist doelman Ho Chun Ko de strafschop van Niels Eijkenaar echter te keren. Kort voor het einde kreeg Tim Elmers nog een afstandsschot te verwerken en deed dit bekwaam.

Het was een wedstrijd waarbij de score aan Purmersteijn-zijde veel hoger had moeten uitvallen gezien het aantal scoringskansen in de 2e helft. Trainer Martin van Ophuizen was blij met de overwinning maar had vandaag toch veel verbeteringspunten gezien.

Opstellingen:

Nieuw Utrecht: Ho Chun Ko, Faust van Katwijk, Enrique Emerencia, Renne Donkor, Eyup Osanmaz, Said Armine, Joseph Charway, Serdar Akkanat, Omur Arslan, Haci Murat Kaan Soner, Engin Soner.
    Wisselspelers: Ronald van Muijden, Sanne Belle v/d Reest, Ronald Tobij en Ton Delfgou.

Purmersteijn: Tim Elmers (d), Bowedee Burleson, Lester Aarsman, Rowin Mol,Alex Treuren, Colin Coenderman, Aramez Poepon, Robbert Jan Orij, Yassin el Yaakoubi, Niels Eijkenaar en Stefan van Wonderen.
    Wisselspelers: Willem Scheerens, Maikel de Vries (d), Sebastiaan Ntim, Ruben Adney, Romeo Fecunda.

Scheidsrechter: de heer M.S. Tjong A Hung.
    Assistent-scheidsrechter Nieuw Utrecht: de heer I. Yavuz
    Assistent-scheidsrechter Purmersteijn: Jaap Venema.

HIllegom won de lastige wedstrijd tegen Zeeburgia met 2-1 en dat betekende na de 4-0 oorwassing bij DEM de vierde overwinning in successie en neemt nu met vijf punten achterstand de 2e plaats in. Ook HFC EDO deed het goed en bezit met een punt minder de 3e plaats. Het won overtuigend met 4-1 van AFC’34 dat voorlopig moet afhaken.

Zondag ontvangt Purmersteijn het goeddraaiende Hillegom.  Een gewaarschuwd mens telt voor twee!