Westenbroek, A.P.

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Purmersteijn kreeg promovendus Hillegom op bezoek. Een ploeg die in het seizoen 2014/2015 met grote overmacht kampioen werd in de 3e klasse. Afgelopen seizoen speelde Hillegom in de finaleronde van de nacompetitie tegen het Rotterdamse TOGB en maakte na een 3-1 achterstand in de allerlaatste minuut van de reguliere tijd alsnog gelijk,  3-3. In de verlenging won het uiteindelijk met 5-3 waardoor de ploeg promoveerde naar de 1e klasse. Ook dit seizoen doen de Hillegommers het bijzonder goed en wonnen de laatste vier wedstrijden en zijn duidelijk in de winning mood.

Trainer Martin van Ophuizen moest het ook in de thuiswedstrijd zijn aanvoerder en laatste man Mo N’Koubi missen wegens een hamstringblessure waardoor wederom Lester Aarsman zijn positie achterin innam. Verder kreeg de herstelde Ruben Adney de voorkeur boven Colin Coenderman.

In het eerste kwartier van de wedstrijd die onder leiding stond van scheidsrechter Andrew Westerbroek uit Den Haag was het duidelijk aftasten geblazen en speelde Hillegom duidelijk  met een versterkte verdediging. Het eerste wapenfeit kwam van Purmersteijn in de 16e minuut. Aanvaller Stefan van Wonderen kwam op de linkerkant goed door en zag zijn schot over de lat scheren. Een paar minuten later was het Stefan van Wonderen wederom die Ruben Adney in stelling bracht maar zijn inzet belandde aan de verkeerde kant van de staander. In deze fase had Purmersteijn een duidelijk overwicht en kreeg kansen op de openingstreffer. In de 23e minuut was het wederom de snelle Stefan van Wonderen die een fluwelen voorzet gaf en het was Yassin el Yaakoubi die rechts op de rand van het strafschopgebied flink uithaalde en zijn kogel gestopt zag door doelman Daan Ruigrok. Zo nu en dan counterden de Hillegommers maar de defensie van Purmersteijn met  de uitblinkende Lester Aarsman  had er goed het oog in en gaf weinig tot niets weg achterin. De gasten hadden in aanvaller Aidan Ray een technische behendige snelle speler maar de eindpass kwam zelden goed aan. In de 25e minuut kwam Purmersteijn gezien het veldspel en balbezit op een verdiende 1-0 voorsprong. Uit een indraaiende hoekschop van Robbert Jan Orij was het topscorer Niels Eijkenaar die hoog boven iedereen uittorende en met een ferme kopbal de bal in de touwen joeg. Kort voor de rust kreeg Hillegom nog twee mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Eerst was het Aidan Ryan die uithaalde en het doel te hoog zocht en uit een vrije trap was het de lange Jeroen Bakker die in kansrijke positie hoog over kopte.

Na de hervatting ging het aanvankelijk gelijk op en vooral het eerste kwartier kwamen de passes van beide ploegen niet aan zonder dat het tot kansen kwam. Hillegommer Aidan Ryan kwam ma een fraaie solo over de linkerkant in scoringspositie maar maakte de verkeerde keuze door de bal af te spelen en daarmee ging deze kans verloren. Na een kwartier herpakte Purmersteijn zich en was weer de beter combinerende ploeg. In de 61e minuut moest Stefan van Wonderen naar de kant wegens een lichte blessure en voor hem kwam Sebastiaan Ntim binnen de lijnen. Zeven minuten later moest ook Robbert Jan Orij naar de kant en completeerde Colin Coenderman de ploeg. Kort hierna verkeek Tim Elmers zag op een vrije trap van Hillegom en was het verdediger Danny v/d Berg die vrij kan inkoppen maar zijn kopbal rakelings naast zag gaan en daarmee kwam Purmersteijn goed weg. In de 71e minuut was het Aramez Poepon die op het middenveld de bal veroverde en zijn afgemeten pass  binnen het strafschopgebied werd door de snelle Sebastiaan Ntim fraai voor de uitkomende doelman Daan Ruigrok binnen getikt, 2-0. Vanaf dat moment verliet Hillegom de verdedigende stelling en met opportunistisch voetbal werden de ballen het strafschopgebied van Purmersteijn ingepompt. In de 73e minuut kreeg Niels de Jong van de bezoekers nog een geweldige kans op de aansluitingstreffer maar zijn schot ging huizenhoog over. In de 79e minuut moest Aramez Poepon licht geblesseerd naar de kant en voor hem kwam Nick Maijenbur binnen de lijnen. Door het opdringen van Hillegom kreeg Purmersteijn in de slotfase en blessuretijd nog diverse mogelijkheden om de score op te voeren. Uit een pass van Yassin el Yaakoubi werd de goed ingevallen Colin Coenderman de diepte ingestuurd en  verdween zijn boogballetje over de ver zijn doel uitgekomen Daan Ruigrok tegen de lat. Hierna kregen Ruben Adney, Yassin el Yaakoubi en Colin Coenderman nog kansen om mutaties op het scorebord aan te brengen maar hun inzetten verdwenen aan de verkeerde kant van de staander. Na vijf minuten blessuretijd maakte de goed leidende scheidsrechter Andrew Westenbroek  een einde aan deze wedstrijd en had Purmersteijn een verdiende overwinning en daar was iedereen het met mee eens.

Opstellingen:

Purmersteijn: Tim Elmers (d), Bowedee Burleson, Lester Aarsman, Rowin Mol, Alex Treuren, Ruben Adney, Aramez Poepon, Robbert Jan Orij, Yassin el Yaakoubi, Niels Eijkenaar en Stefan van Wonderen.
    Wisselspelers: Romeo Fecunda, Colin Coenderman, Sebastiaan Ntim, Willem Scheerens, Nick Maijenburg, Maikel de Vries (d).

Hillegom: Daan Ruigrok (d), Danny v/d Berg, Frank de Groot, Maurice v/d Neut,Peter van Leeuwen, Mitchell v/d Paard, Aidan Ryan,Niels de Jong, Nick van Staveren, Jeroen Bakker, Mike van Veen.
    Wisselspelers: Bas Tebbens, Joey Sobhi, Joost Meiland, Tom ten Have, Jim Pijpers, Davey Braggaar.

Scheidsrechter de heer Andrew Westenbroek uit Den Haag
    Assistent-scheidsrechter Purmersteijn: Jaap Venema
    Assistent-scheidsrechter Hillegom: Milan Thurnim

Door de overwinning op Hillegom staat Purmersteijn acht punten los. AFC’34 verloor thuis met 2-5 van Assendelft en dat betekende de derde overwinning in successie. Ook HFC EDO liet het afweten en ging bij Velsen met maar liefst 4-1 onderuit waardoor beide ploegen ook een stapje terug moeten doen.

Zondag aanstaande speelt Purmersteijn zijn laatste competitiewedstrijd van 2016 bij Assendelft en vervolgt daarna de competitie met een thuiswedstrijd tegen Legmeervogels op 29 januari 2017.