Mohammed, M.

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Purmersteijn 1 (zon)

Door de laatste drie wedstrijden te hebben gewonnen was promovendus Assendelft opgeklommen naar een middenmootpositie. Vooral de 2-5 overwinning op AFC’34 in Alkmaar deed vriend en vijand verrassen en de Assendelftenaren hadden zonder meer hoop op een goed resultaat tegen Purmersteijn.
    Bij Purmersteijn moest trainer Martin van Ophuizen na de overwinning op Hillegom twee wijzigingen toepassen.  Aanvoerder en laatste man Mo N’Koubi was weer hersteld en nam de plaats in van Lester Aarsman en Colin Coenderman verving Robbert Jan Orij die een schorsing moest uitzitten.

Direct na het beginsignaal van scheidsrechter M. Mohammed nam Purmersteijn zoals gebruikelijk het initiatief en was voortdurend in balbezit. Assendelft speelde met een versterkte verdediging en hield het achterin goed gesloten door een goed spelend centraal duo waardoor Purmersteijn aanvankelijk nauwelijks kansen kreeg om de score te openen. Het was Assendelft dat bij een counter gevaarlijk werd en doelman Tim Elmers moest ten koste van een hoekschop de ver doorgedrongen aanvaller Jurrian van de Water van de openingstreffer afhouden. In de 10e minuut glipte Stefan van Wonderen op de linkerflank langs een verdediger, zijn voorzet kwam bij Niels Eijkenaar die zwaar op de huid gezeten ter hoogte van de doellijn de bal slecht aannam waardoor deze unieke kans verloren ging. Purmersteijn bleef domineren maar echte uitgespeelde kansen wist het niet te creëren. Na een halfuur bracht Aramez Poepon Yassin el Yaakoubi in stelling maar zijn inzet werd gestopt door doelman Halil Ibrahim Suzulmus die in de loop van de wedstrijd een uiterst betrouwbare doelman bleek te zijn. Op slag van rust kreeg Aramez Poepon nog een mogelijkheid maar de sluitpost van Assendelft was paraat. Ook Ruben Adney kwam op rechts goed door en kreeg een riante kans om zijn ploeg nog voor de rust met voorsprong de kleedkamer te laten opzoeken maar zijn kogel miste de juiste richting.

Direct na de hervatting kreeg Purmersteijn de mogelijkheid om de brilstand van het scorebord af te laten halen maar de inzet ging rakelings naast. Een paar minuten later was het bij een van de sporadische uitvallen Assendelftenaar Ali El Ghazali die Tim Elmers testte maar zijn schot werd stijlvol door Tim Elmers uit de bovenhoek gehaald en twee minuten later was het de opgekomen Danny Rijser die uit een vrije trap zijn projectiel naast zag gaan. Hierna was het een en al Purmersteijn dat de klok sloeg en de Assendelftenaren de duimschroeven aandraaiden. In de 57e minuut kwam Purmersteijn op een verdiende 0-1 voorsprong. Uit een afgemeten voorzet van Ruben Adney was het topscorer Niels Eijkenaar die vogelvrij in de doelmond stond en de bevrijdende 0-1 binnenkopte. Vijf minuten later zocht Yassin el Yaakoubi met een kopbal het doel veel te hoog. In de 68e minuut verhoogde Purmersteijn de marge. Op de linkerkant van het strafschopgebied was het wederom Ruben Adney die met een vrije trap vanaf de linkerflank de op de rechterkant opkomende Colin Coenderman bereikte en met een fraaie kopbal de 0-2 liet aantekenen.

Hierna ging Assendelft va-banque spelen en bracht twee de aanvallers Ron v/d Valk en Mike Jalink in voor Calvin Drakenstein en Jordy Jongens. Bij Purmersteijn verscheen Sebastiaan Ntim binnen de lijnen voor Yassin el Yaakoubi.

Hierdoor kreeg Purmersteijn voorin de nodige ruimte en uit een schitterende dieptepass van Alex Treuren kwam Stefan van Wonderen geheel vrij op de rand van het strafschopgebied maar zag zijn uithaal op de staander belanden. Ook Niels Eijkenaar kreeg een dot van een kans maar kon de bal niet controleren.  Assendelft werd nog een keer gevaarlijk bij een vrije trap van Mark de Vries die in de kruising leek te verdwijnen maar een katachtige reactie haalde Tim Elmers spectaculair de bal uit de hoek. Ook in blessuretijd bleef Purmersteijn makkelijk op de been maar vergat zelfs de score nog op te voeren.

Na afloop was de technische staf van Purmersteijn tevreden over de gehele wedstrijd waarin Purmersteijn een duidelijk overwicht had maar vooral in de tweede helft het best acteerde. Jammer was het dat Ruben Adney, Niels Eijkenaar en Bowedee Burleson onnodig tegen een gele kaart opliepen. Zowel de trainer van de thuisclub Guillaume Groot als voorzitter Jan Schavenaker feliciteerden Purmersteijn met de overwinning en vonden het veldspel van Purmersteijn zo nu en dan oogstrelend.

Opstellingen:

Assendelft: Halil Ibrahim Suzulmus (d), Danny Rijser, Anthonie de Boer, Patrick de Vries, Calvin Drankenstein, Jordy de Jonge, Mark de Vries, Sven Talsma. Ali El Ghazali, Kevin Kroese en Jurrian van de Water.
    Wisselsplers: Ron v/d Valk, Mike Jalink, Stefan Kuiper en Jelle Bleeker.

Purmersteijn: Tim Elmers, Bowedee Burleson, Mo N’Koubi, Rowin Mol., Alex Treuren, Ruben Adney, Aramez Poepon, Colin Coenderman, Yassin el Yaakoubi, Niels Eijkenaar en Stefan van Wonderen.
    Wisselspelers: Miakel de Vries (d), Lester Aarsman, Romeo Fecunda, Sebastiaan Ntim, Willem Scheerens, Nick Maijenburg.

Scheidsrechte de heer M. Mohammed.
    Assistent-scheidsrechters: Jack Leider uit Almere en Ingwie van de Velde uit Den Helder

HFC EDO herstelde zich knap en won thuis met 1-0 van Zeeburgia en  Hillegom won met 2-1 van het onderaanstaande Velsen nipt met 2-1. Verder blijf DEM met 4-3 de baas over Soest.
    Hillegom volgt op 8 punten en DEM en HFC EDO volgen met een verliespunt meer gezamenlijk op de 3e plaats.

Op 28 januari wordt de competitie vervolgd en begint Purmersteijn met een thuiswedstrijd tegen Legmeervogels.