Mannen zondag, 1, 1e klasse A

29 januari 2017 14:00

Wiedijk, R.

Opstelling

De laatste wedstrijd die Purmersteijn speelde voor de winterstop van de competitie was op 11 december 2016 en werd er met 0-2 gewonnen bij Assendelft. Afgelopen woensdag speelde Purmersteijn voor de beker tegen hoofdklasser JOS/Watergraafsmeer en etaleerde de goede vorm van voor de winterstop door de Amsterdammers verdiend met 3-1 te elimineren. Legmeervogels had een geslaagd trainingskamp van vijf dagen in het Spaanse Alicante en trainer Jack Honsbeek die aan het einde van het seizoen Legmeervogels gaat verlaten vond het een geslaagde trip en heeft vertrouwen in de tweede competitiehelft. In de laatste vier wedstrijden speelde Legmeervogels  drie keer gelijk tegen AFC’34, VSV en Elinkwijk en werd er met 2-1 gewonnen bij Soest.

Trainer Martin van Ophuizen had de nodige mutaties. In de verdediging moest hij Mo N’Koubi en Bowedee Burleson wegens blessures missen en aanvaller Yassin el Yaakoubi bleef aan de kant wegens disciplinaire redenen. Romeo Fecunda en Lester Aarsman namen achterin de plaatsen in en in de aanval maakte Romario Sabajo zijn competitiedebuut.

In de eerste helft die onder leiding stond van scheidsrechter René Wiedijk uit Alkmaar, was het zoals in thuiswedstrijden gebruikelijk is, veelvuldig balbezit voor Purmersteijn. Legmeervogels was nadrukkelijk naar Purmerend gekomen om  Purmersteijn weinig ruimte te geven en verklaarde de nul achterin heilig en verdedigde met man en macht. Purmersteijn kreeg daardoor weinig ruimte om in scoringspositie te komen. Constant riep trainer Jack Honsbeek zijn mannen toe om zich te laten inzakken en mocht Purmersteijn het spel maken.  Terwijl Legmeervogels nog nauwelijks in het doelgebeid van Purmersteijn was geweest wist het via een counter in de 21e minuut op een 0-1 voorsprong te komen. Uit een pass van Jordy de Groot was het met een strak schot Stefan Tichelaar die doelman Tim Elmers kansloos liet. In de 36e minuut moest topscorer en kopspecialist spits Niels Eijkenaar zich door een blessure laten vervangen door Yassin el Yaakoubi. Tot de rust kreeg Purmersteijn nog twee mogelijkheden om wat aan de score te doen. Eerst was het Rowin Mol die uit een hoekschop in scoringspositie kwam maar zijn kopbal scheerde langs de verkeerde kant van de staander. Kort daarna was het Robbert Jan Orij die in het strafschopgebied werd aangespeeld en met een geweldige schijnbeweging een paar verdedigers op het verkeerde been zette  en geheel vrij voor doelman Rahim  Gok opdook. Hij had de hoek voor het uitkiezen maar helaas verdween zijn inzet op de staander waardoor Purmersteijn met een 0-1 achterstand ging rusten.

Ook na de hervatting was het een en al Purmersteijn dat de klok sloeg en Legmeervogels dat nog meer het accent op de verdediging had gelegd de duimschroeven aandraaide. Vele hoekschoppen volgden maar de deze middag uitblinkende keeper Rahim Gok plukte alle hoge ballen stijlvol uit de lucht en zat hij er naast dan wisten zijn verdedigers bij te springen. Afstandschoten van Ruben Adney, Alex Treuren en Stefan van Wonderen vonden geen genade in de ogen van de Legmeervogels doelman en de op de rechterflank doorgebroken Yassin el Yaakoubi zag zijn kogel op de staander uiteenspatten. In de 70e minuut moest de goedspelende Romario Sabajo naar de kant en voor hem kwam Colin Coenderman in het veld. In de 77e minuut was het na de zoveelste aanvalsgolf van Purmersteijn raak. In een overbevolkt strafschopgebied kwam Robbert Jan Orij in balbezit en drukte de bal over de lijn en kwam Purmersteijn dikverdiend op gelijke hoogte. Hierna bleef Purmersteijn doordrukken en kreeg mogelijkheden om op voorsprong te komen. Uit een vrije trap leek de kopbal van Rowin Mol in het doel te verdwijnen maar met een spectaculaire redding wist doelman Rahim Gok op de lijn nog onheil te voorkomen. In de 86e minuut sloeg het noodlot toe voor Purmersteijn. Terwijl doelman Tim Elmers in de 2e helft echt niets te doen had was het centrale verdediger Lester Aarsman die een hoge voorzet wegkopte die echter voor de voeten van een Legmeerspeler kwam die op de linkerkant  Dennis Bakker aanspeelde en Jordy de Groot bediende die van korte afstand Tim Elmers kansloos liet, 1-2. Ook in de 6 minuten blessuretijd deed Purmersteijn er nog alles aan om op gelijke hoogte te komen maar onder het motto ‘vrouw en kinderen eerst’ werden alle ballen weggeramd of stortte Legmeervogels geblesseerd ter aarde en behaalden zo het einde met drie punten op zak en leed Purmersteijn een uiterst onverdiende nederlaag.

Trainer Jack Honsbeek die aan het einde van het seizoen  Legmeervogels verlaat en naar VVSB gaat was duidelijk in zijn commentaar. Wij zijn hier naartoe gekomen om het accent op de verdediging te leggen want qua voetbal komen wij veel tekort ten opzichte van een technisch goed combinerend Purmersteijn. Met het nodige geluk hebben wij vanmiddag gewonnen en onverwachts drie bonuspunten binnen gehaald en nemen hierdoor duidelijk  afstand van de onderste regionen.

Bij de technische staf van Purmersteijn was de teleurstelling groot en vonden zij  de manier waarop Purmersteijn bestreden werd verschrikkelijk.

Het was een wedstrijd om maar snel te vergeten want zelden had men in een thuiswedstrijd een ploeg gezien die zo negatief speelde en dat kan ondergetekende beamen.

Opstellingen:

Purmersteijn: Tim Elmers, Romeo Fecunda, Alex Treuren, Rowin Mol, Ruben Adney, Aramez Poepon, Robbert Jan Orij, Romario Sabajo, Niels Eijkenaar en Stefan van Wonderen.
    Wisselspelers: Sebastiaan Ntim, Nick Maijenburg, Maikel de Vries (d), Colin Coenderman, Yassin el Yaakoubi.

Legmeervogels: Rahim Gok (d), Mels Bos, Mitchell Verschut, Noud Scharrtman, Dennis Rijnbeek, Joey Sack, Dennis Bakker, Stewfan Tichelaar, Bilal el Achkar, Jordy de Groot, Lulinho Martins.
    Wisselspelers: Patrick Brouywer, Zaid Lahmaj, Damien  Vegt, Tim Correla.

Scheidsrechter: De heer René Wiedijk uit Alkmaar
    Assistent-scheidsrechter Purmersteijn : Jaap Venema
    Assistent-scheidsrechter Legmeervogels: Bert Schuiteboer