Mannen zondag, 1, 1e klasse A

5 februari 2017 14:00

Lagerwey, M.

Opstelling Purmersteijn 1 (zon)

Purmersteijn ging op bezoek bij Fortuna Wormerveer. Een ploeg waarvan Purmersteijn in de thuiswedstrijd met 3-0 had gewonnen. In die wedstrijd bleek dat trainer Martin de Groot uit De Rijp een goed technisch combinerend team had en het Purmersteijn vooral in de eerste helft erg lastig had gemaakt. Trainer Martin van Ophuizen moest aanvoerder Mo N’Koubi en Bowedee Burleson achterin nog missen wegens blessures en ook middenvelder Robbert Jan Orij die op vakantie was. Hierdoor completeerden Romeo Fecunda, Lester Aarsman en Colin Coenderman het team.  Fortuna Wormerveer verloor vorige week met 4-1 bij Zeeburgia en heeft de punten hard nodig. Met slechts 13 punten uit 14 wedstrijden staat het in de onderste regionen. Oorzaak hiervan zijn de vijf punten die de KNVB in mindering gebracht heeft naar aanleiding van ongeregeldheden na afloop van de met 2-0 gewonnen wedstrijd van de Wormerveerders tegen DEM uit Beverwijk op 25 september 2016. Verder werden er twee spelers voor vier wedstrijden geschorst en een derde speler voor liefst ander halfjaar. Voor beide ploegen stond er na de nederlagen van vorige week dan ook veel op het spel.

Direct na het beginsignaal van scheidsrechter M. Lagerwey uit Hoorn was het Stefan van Wonderen die doelman Nordin Bakker testte maar zijn schot knap uit de rechterbenedenhoek zag halen. In de openingsfase was het duidelijk aftasten geblazen en speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. Na een kwartier moest doelman Tim Elmers handelend optreden door uit een hoekschop een fraaie kopbal uit zijn doel te ranselen. Het bleef een wedstrijd die verder op een enkele hoekschop na voor beide ploegen weinig scoringskansen opleverden. Na een halfuur nam Purmersteijn duidelijk tot de rust het initiatief en ontstonden er mogelijkheden. Een inzet van Stefan van Wonderen werd van de doellijn gehaald door een verdediger en op slag van rust werd Yassin el Yaakoubi na een lange solo in het strafschopgebied ter nauwer nood door doelman Nordin Bakker afgestopt waardoor beide ploegen met een brilstand de kleedkamer opzochten.

In de rust had trainer Martin van Ophuizen een wissel toegepast. Aanvaller Romario  Sabajo nam de plaats in van Stefan van Wonderen die in de eerste helft ongelukkig was in zijn acties maar ook Romario Sabajo was in de tweede helft nauwelijks zichtbaar en kon vanaf de vleugelpositie nauwelijk gevaar stichten. In de 52e minuut kreeg Purmersteijn vanaf de witte stip de mogelijkheid om de score te openen door een handsbal in het strafschopgebied. Topscorer Niels Eijkenaar plaatste zich achter de bal maar zag zijn strafschop gestopt worden door keeper Nordin Bakker. Na overleg met de KNVB assistent-scheidsrechter werd de strafschop echter overgenomen daar de doelman te ver voor doellijn gestaan zou hebben. Ook in tweede instantie stuitte Niels Eijkenaar op de doelman die zijn inzet knap keerde. Kort daarna moest Lester Aarsman geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Nick Maijenburg  in. Trainer Martin van Ophuizen greep in en bracht Daniël Schermer in die na een lange blessureperiode een verdienstelijke comeback vierde. Purmersteijn kreeg daarna de betere kansen op de overwinning. Fortuna Wormerveer  pakten de Purmersteijners flink aan en gingen regelmatig over de scheef. Vooral Yassin el Yaakoubi was op de vleugel vanwege zijn snelheid een ware plaag  en werd regelmatig getorpedeerd zonder dat scheidsrechter Lagerwey, die een van zijn mindere zondagen had, hier echt tegen optrad en alles met de mantel der liefde bedekte en dit slechts met vrije trappen ‘beloonde’. Terwijl de wedstrijd op een gelijkspel leek af te stevenen sloeg Fortuna in de 89e minuut toch toe. Een ogenschijnlijk onschuldige dieptepass in het strafschopgebied bleek toch nog de beslissing te brengen. Tim Elmers beoordeelde de situatie niet juist en kwam ver zijn doel uit en miste de bal die door invaller Yannick Klopper werd verlengd. Op de doellijn probeerde verdediger Romeo Fecunda nog met een omhaal de bal van de doellijn weg te werken maar slaagde hierin niet waardoor de bal tergend langzaam in de touwen verdween. Terwijl iedereen ervan uitging dat door diverse blessure behandelingen en de minutenlange consternatie bij de strafschop nog wel een aantal minuten blessuretijd gespeeld zouden worden floot scheidsrechter Lagerwey na precies de 90 minuten op het scorebord voor het einde van de wedstrijd. Dit tot grote genoegdoening van Fortuna Wormerveer die de overwinning uitbundig vierden in het clubgebouw.

Koploper Purmersteijn droop af en zal  zich de komende zondag in de thuiswedstrijd tegen DEM moeten revancheren van de twee onverwachte nederlagen op rij. DEM voor Purmersteijn altijd een lastige tegenstander met de Purmerender Rowdy Bakker aan het roer die deze ploeg aan het einde van het seizoen gaat verlaten. Laten wij hopen dat we de drie punten in huis kunnen houden!

Na afloop bleek dat de schade die Purmersteijn had opgelopen mee te vallen.  Want ook de concurrentie liet punten liggen. HFC EDO speelde met 1-1 gelijk tegen VSV, Hillegom leed een verrassende thuisnederlaag tegen AFC’34 met 4-5 en DEM speelde met 2-2 gelijk tegen Zeeburgia.

Opstellingen:

Fortuna Wormerveer: Nordin Bakker (d), Keffa Bagyabangi, Aaran Bruijn, Robin Hoogstra, Revinio Morsen, Mandjano Manuputty, Luuk Purvis, Nick Snelders, Nico van den Heuvel, Martijn Griffioen, Dwayne Hijstek.
    Wisselspelers: Rik Remmerswaal, Ran van der Vliet, Quintyen Klopper, Yannick Klopper en Stef Boon.

Purmersteijn: Tim Elmers (d), Romeo Fecunda, Rowin Mol, Lester Aarsman, Alex Treuren, Ruben Adney, Aramez Poepon, Colin Coenderman, Stefan van Wonderen, Niels Eijkenaar en Yassin el Yaakoubi.
    Wisselspelers: Willem Scheerens, Sebastiaan Ntim, Maikel de Vries, Bowedee Burleson, Romario Sabajo, Daniël Schermer  en Nick Maijenburg.

Scheidsrechter:  de heer M. Lagerwey uit Hoorn
    Assistent-scheidsrechters: de heren R. Schiffel en S. van Krimpen.