Mannen zondag, 1, 1e klasse A

5 maart 2017 14:00

Wagner, L.

Opstelling

Purmersteijn kreeg DEM uit Beverwijk op bezoek. Voor Purmersteijn is DEM altijd een “Angstgegner’ geweest. In het seizoen 2015/2016 hield DEM Purmersteijn van de kampioenstitel af door in eigen huis met 2-1 te winnen in de laatste competitiewedstrijd. In het najaar won Purmersteijn in Beverwijk met 1-2. Afgelopen week leden de Beverwijkers een 3-1 nederlaag bij VSV waardoor het moest afhaken voor de titel.  Trainer Rowdy Bakker uit Purmerend had wegens blessures enkele invallers en trainer Martin van Ophuizen kon over een fitte selectie beschikken. Aanvaller Romaria Sabajo kreeg de voorkeur boven Stefan van Wonderen op de linkerflank.

In de openingsfase was het duidelijk aftasten geblazen en het was Purmersteijn dat de eerste mogelijkheid kreeg om de score te openen. In de 8e minuut was het linkervleugelverdediger Alex Treuren die spits Niels Eijkenaar in stelling bracht maar zijn kopbal werd schitterend door doelman Sem Bleeker ten koste van een hoekschop uit de hoek gehaald. Hoewel DEM het accent op de verdediging had gelegd kwam bij een counter in de 12e minuut de jeugdige Martijn Kuijs in scoringspositie maar zijn inzet werd fraai door doelman Tim Elmers gestopt. Tien minuten later was het  aanvaller Roel Pilstra die Martijn Kuijs aanspeelde en ook nu weer was het doelman Tim Elmers die kordaat optrad. Bij een hoekschop in de 42e minuut was het de vrijstaande Rowin Mol die in het strafschopgebied werd aangespeeld maar hij schampte de bal waardoor deze unieke kans teniet ging. In de 42e minuut leek Purmersteijn op een voorsprong te komen. Yassin el Yaakoubi speelde de diepgaande Ruben Adney  fraai aan en ging vogelvrij op doelman Sem Bleeker af die zijn inzet echter wist te keren. In de 45e minuut werd een vrije schop nog door sluitpost Sem Bleeker uit de hoek gehaald waarna scheidsrechter Louis Wagner uit Den Haag voor het rustsignaal floot. Een eerste helft waarin hel spel zich hoofdzakelijk op het middenveld afspeelde en beide ploegen met een terechte gelijke stand de kleedkamers opzochten.

In de 2e helft  was Purmersteijn duidelijk de betere ploeg en kreeg de beste kansen. In de 51e minuut was Niels Eijkenaar dicht bij de openingstreffer maar vond het doel iets te hoog. Nauwelijks zes minuten later was het Ruben Adney die wederom  spits Niels Eijkenaar in positie bracht maar ook nu weer werd zijn inzet door doelman Sem Bleeker gekeerd. Het was een fase waarin Purmersteijn de lakens bleef uitdelen en DEM geen gevaar kon uitoefen op de Purmersteijn defensie die in aanvoerder Mo N’Koubi zijn uitblinker had  en als er gevaar dreigde te komen alles rustig en opbouwend oploste. Een doelpunt aan de kant van Purmersteijn hing in de lucht en in de 67e minuut was het middenvelder Ruben Adney die vanaf de rechterkant een loepzuivere voorzet afleverde bij Niels Eijkenaar en tegen diens keiharde kopbal had de uitblinkende doelman Bleeker geen verweer en stond Purmersteijn verdiend op een 1-0 voorsprong. Nauwelijks een minuut later was het wederom Niels Eijkenaar die zich op de linkerkant fraai vrij speelde en alleen op doelman Bleeker af ging maar ten koste van een hoekschop redde. Centraleverdediger Rowin Mol moest geblesseerd naar de kant en voor hem kwam Nick Maijenburg in de ploeg. In de 77e minuut kwam Stefan van Wonderen in de ploeg voor Yassin el Yaakoubi. Nauwelijks binnen de lijnen haalde hij kiezelhard uit maar zijn schot ging rakelings langs de verkeerde kant van de staander. Hoewel Purmersteijn daarna bleef aandringen en mogelijkheden kreeg om de score op te voeren hield DEM stand. Uit het niets kreeg DEM kort voor het einde nog een kans om op gelijke hoogte te komen. Een hoge bal ter hoogte van het strafschopgebeid kwam voor de voeten van DEM-speler Rik Stals die direct uithaalde en zijn knal hoog over het doel zag verdwijnen. In de eindfase kwam Colin Coenderman nog binnen de lijnen voor de moegestreden Romario Sabajo. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd smaakte Colin Coenderman het genoegen om uit een voorzet van Robbert Jan Orij vanaf de linkerflank met een kopbal de eindstand op 2-0 te brengen.

Een wedstrijd waarin Purmersteijn  gezien het grote veldoverwicht in de 2e helft en de vele kansen een verdiende overwinning behaalde. Scheidsrechter Louis Wagner die goed geassisteerd werd door zijn KNVB assistent scheidsrechters Brian Booms en Azzedine Atahiri floot een voortreffelijk wedstrijd en daar was oud scheidsrechter Jan Keizer uit Volendam het ook volledig mee eens.

Trainer Martin van Ophuizen had genoten van vooral de 2e helft en ook zijn  collega Rowdy Bakker vond het gezien de 2e helft een dikverdiende overwinning!

Na afloop werd de overwinning uitbundig gevierd in de kantine. Zeker na het horen van de uitslagen.

De concurrenten AFC’34, Hillegom en HFC EDO gingen onderuit waardoor Purmersteijn een voorsprong heeft van acht punten op EDO en Hillegom. Ondanks het verlies pakte HFC EDO de 2e periodetitel.

Opstellingen:

Purmersteijn: Tim Elmers, Bowedee Burleson, Mo N’Koubi, Rowin Mol, Alex Treuren, Ruben Adney, Aramez Poepon, Robbert Jan Orij, Yassin el Yaakoubi, Niels Eijkenaar en Romario Sabajo. Wisselspelers: Maikel de Vries (d), Willem Scheerens, Daniël Schermer, Nick Maijenburg, Stefan van Wonderen en Colin Coenderman.

DEM: Sem Bleeker (d), Joey de Kruif, Riben Koper, Twan Verswijveren, Tim uit den Bogaard, Joey Schoo, Roel Pitstra, Timo Wolters, Rik Stals, Martijn Kuijs, Jesse Arendse.
    Wisselspelers:
    Swan Verswijveren, Jordy Lkuft, Jordy de Vet, Jeremy van Gelderen.

Scheidsrechter: Louis Wagner uit Den Haag.
    Assistent scheidsrechters: Brian Booms uit Haarlem en Azzedine Atahiri uit Amsterdam.