Mannen zondag, 1, 1e klasse A

19 februari 2017 14:00

Marees, G.

Opstelling Purmersteijn 1

Purmersteijn ging op bezoek bij laagvlieger VSV dat na de winterstop vriend en vijand verraste door bij HFC EDO met 1-1 gelijk te spelen. Voor Purmersteijn altijd een moeilijke tegenstander in Velserbroek. In de thuiswedstrijd had Purmersteijn met 3-1 gewonnen en ook in deze wedstrijd bleek VSV een taaie tegenstander te zijn. Trainer Martin van Ophuizen kon over een volledige selectie beschikken en na de twee ongelukkige nederlagen tegen Legmeersvogels en Fortuna Wormerveer moesten de drie punten zondermeer mee naar Purmerend genomen worden.

Op een moeilijk bespeelbaar veld waarbij regelmatig spelers onderuit gingen was het eerste kwartier duidelijk aftasten geblazen. VSV gaf Purmersteijn weinig speelruimte en  er werden verbeten duels op het middenveld uitgevochten waarbij vooral de Velserbroekers zich niet onbetuigd lieten en veelal op het randje speelden. Het eerste wapenfeit kwam van Purmersteijn in de 12e minuut, Yassin el Yaakoubi kwam in kansrijke positie maar zijn kogel ging rakelings over. Aan de andere kant kwam Purmersteijn goed weg bij een breedtepass van Rowin Mol die voor de voeten kwam van een VSV-aanvaller die geheel vrij voor doel zijn schot langs de verkeerde kant van de staander zag gaan. Even later moest Tim Elmers handelend optreden en wist de doorgedrongen Jake Willems van score af te houden. In de 24e minuut bracht Alex Treuren spits Niels Eijkenaar in stelling maar zijn inzet ging naast. Purmersteijn bleef ook in de loop van de eerste helft de beter voetballende ploeg waartegen de gastheer met veel fysiek geweld het spel van Purmersteijn probeerde te ontregelen maar scheidsrechter Guus Marees uit Maarssen bedekte dit met de mantel der liefde en gaf slechts vrije trappen waarbij in sommige gevallen gele kaarten op zijn plaats waren geweest. In de 43e minuut kwam Purmersteijn door het betere spel verdiend op een 0-1 voor sprong, een dieptepass bleek een prooi te worden voor centrale verdediger Haye Kamstra maar ter hoogte van de rand van het strafschopgebied gleed hij weg en was Ruben Adney er als de kippen bij om de openingstreffer aan te tekenen.

Na de hervatting was Stefan van Wonderen in de kleedkamer achtergebleven en kwam Daniël Schermer  aan de linkerflank voorin te spelen. Ook nu had Purmersteijn het betere van het spel en veranderde er van de spel opvatting van VSV verder niets. In de 65e minuut werd Daniël Schermer vrij voor VSV-doelman Yorinn Albers gezet maar de sluitpost kwam als overwinnaar uit de strijd. Kort hierna kwam Purmersteijn goed weg bij een kopbal van Donny Klok tegen de lat. VSV dacht dat er nog wat te halen viel en vooral Mitchell Bormann die een voetbalverleden bij Purmersteijn heeft  zwoegde over het veld dat het een lieve lust was en spoorde zijn teamgenoten aan om nog meer strijd te leveren. Toch was het Purmersteijn dat in de 70e minuut toesloeg. Uit een hoekschop van rechts draaide linkspoot Robbert Jan Orij, die bij Purmersteijn de uitblinker was, de bal met een mooie curve het strafschopgebied binnen waar centrale verdediger Rowin Mol bij de verste staander de bal fraai binnenkopte en Purmersteijn op een comfortabele een 0-2 voorsprong bracht. In het laatste kwartier bracht Martin van Ophuizen  nog aanvaller Sebastiaan Ntim en middenvelder Colin Coenderman in voor Niels Eijkenaar en Ruben Adney. Purmersteijn kreeg nog diverse kansen om de score op te voeren maar Daniël Schermer, Sebastiaan Ntim tweemaal en Yassin el Yaakoubi wisten in kansrijke positie voor doelman Yorinn Akbers de trekker niet definitief over te halen. Bij een vrije trap voor VSV toucheerde de bal de arm van Sebastiaan Ntim binnen het beruchte gebied en wees scheidsrechter Marees gedecideerd naar de witte stip en bracht Donny Klok de stand op 1-2. In de allerlaatste minuut was het Rowin Mol die binnen het strafschopgebied nog een VSV-aanvaller het scoren belette en onheil voorkwam. Het was een uitslag die gezien het veldspel en scoringskansenkansen veel hoger had moeten uitvallen maar jammerlijk ontbrak de scherpte voorin wederom.

Opstellingen: VSV: Yorinn Albers (d), Nicky Eekhout, Roy Schoorl, Marc Wijdoogen, Mitchel Bormann, Delano Post, Donny Klok, Tim Kuyt, Jake Willems, Haye Kamstra, Tim Sewalt.
    Wisselspelers: Rick Micielsen, Nikos Likoglannis,Floris Serné en Florent Lievense

Purmersteijn: Tim Elmers (d), Bowedee Burleson, Mo M’Kouni, Rowin Mol, Alex Treuren, Ruben Adney, Aramez Poepon, Robbert Jan Orij, Yassin el Yaakoubi, Niels Eijkenaar en Stefan van Wonderen.
    Wisselspelers: Lester aarsman, Nick Maijenburg, Romario Sabajo, Maikel de Vries (d), Colin Coenderman, Daniël Schermer, Sebastiaan Ntim.

Scheidsrechter :  Guus Marees uit Maarssen
    KNVB assistent-scheidsrechters: Jack Leider uit Almere en Démian van Grieken  uit Breezand.