12 maart 2017 14:30

Toonen, E.M.

Opstelling Purmersteijn 1 (zon)

= Verslag Het Amsterdamsche Voetbal =

In de zondag eerste klasse A heeft Purmersteijn averij opgelopen in de strijd om het kampioenschap. In de uitwedstrijd tegen Zeeburgia kwam de ploeg van Martin van Ophuizen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de nummer acht van de competitie.

In de eerste helft van het duel waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd en de toeschouwers kregen bij de eerste zonnestralen van het nieuwe jaar dan ook een zeer gelijke strijd te zien. Op het veld werden felle duels uitgevochten maar tot veel kansen leidde dit echter niet. De eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd leverde wel meteen een doelpunt op voor de thuisploeg toen de pas 19-jarige Jason Jamall Halman na een goede aanval keeper Tim Elmers wist te passeren.

Beide ploegen deelden vervolgens een aantal speldenprikjes aan elkaar uit, maar echt gevaarlijk werd het aan beide kanten niet. Toch lukte het Purmersteijn vlak voor rust om weer terug in de wedstrijd te komen. Na een assist van Ruben Adney wist Romario Sabajo de bal snoeihard achter Zeeburgia-keeper Eric Antwi te schieten (1-1).

In de tweede helft was het Zeeburgia dat beter uit de kleedkamer was gekomen en al in de eerste minuut meteen twee goede mogelijkheden kreeg. Eerst was oud-ajacied Javier Martina dichtbij een treffer en vervolgens wist doelman Tim Elmers ook op het schot van Massim Azzouzi redding te brengen.

Nadat de storm was gaan liggen kwam Purmersteijn wat beter in de wedstrijd en kregen ook de bezoekers kansen. Zowel Daniel Schermer als Stefan van Wonderen kregen een mogelijkheid om Purmersteijn aan de zege te helpen, maar beide invallers wisten de ban in de tweede helft niet te breken. De grootste mogelijkheid van de tweede helft was voor Gideon Emanuels die zes minuten voor het sluiten van de markt een enorme mogelijkheid kreeg om Zeeburgia drie punten te bezorgen. Maar zijn inzet verdween aan de verkeerde kant van de paal waardoor beide ploegen met een punt genoegen moeten nemen.

Van Ophuizen: “Deze wedstrijd kon echt beide kanten op maar uiteindelijk ben ik tevreden met een punt. Natuurlijk hadden we deze wedstrijd graag willen winnen, maar Zeeburgia heeft gewoon een goede ploeg en ik ben niet bang dat hierdoor ons kampioenschap in gevaar komt.”