1 - 1

Mannen zondag, 1, 1e klasse A

26 maart 2017 14:00

Knetsch, J.

Pumersteijn ging op bezoek bij het op de 3e plaats staande AFC’34. De thuiswedstrijd was in een 1-1 gelijkspel geëindigd. AFC’34 in Alkmaar is voor Purmersteijn altijd een lastige wedstrijd die ook in de laatste twee seizoenen geen winnaar opleverde. Deze wedstrijd was voor de Alkmaarders zoals in hun programmablad werd gemeld de dood of de gladiolen daar zij met een achterstand van zeven punten zondermeer moesten winnen om nog kansen op het kampioenschap te maken. Ook in de 3e periode gaat AFC’34 met twee overwinningen aan kop.

Trainer Martin van Ophuizen had de nodige mutaties. Middenvelder Ruben Adney en aanvaller Romario Sabajo waren geblesseerd maar daar tegenover had hij weer de beschikking over rechtervleugelverdediger Bowedee Burleson en Robbert Jan Orij. Ook Niels Eijkenaar die wegens een rugblessure de wedstrijd tegen Soest had gemist zat als wisselspeler op de bank waardoor Daniël Schermer sinds lange tijd door blessures weer in de basisopstelling stond.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Jesse Knetsch uit Bussum. In de eerste twintig minuten had Purmersteijn duidelijk het initiatief zonder echte scoringskansen te creëren. In de 22e minuut was het Colin Coenderman die uithaalde maar zijn schot over de lat zag suizen. Hierna kwam AFC’34 wat beter in het spel en was er sprake van een gelijk opgaande strijd die zich hoofdzakelijk op het middenveld afspeelde en beide keepers nauwelijks werk kregen te verrichten. AFC-er Joep Hulskes haalde verrassend maar zocht het doel te hoog en op slag van rust was het Aramez Poepon die zijn projectiel naast zag gaan. Het was een eerste helft die erg vlak was waarin veel werd gestreden maar zich in de doelgebieden weinig noemenswaardige situaties voor deden.

Na de rust viel er voor de toeschouwers wat meer te beleven. Bij Purmersteijn was de rappe aanvaller Yassin El Yaakoubi die niet goed in de wedstrijd zat in de kleedkamer achter gebleven en voor hem kwam Sebastiaan Ntim in de ploeg.  Uit een voorzet van Colin Coenderman was het in de 48e minuut Daniël Schermer die iedereen te vlug af was en keeper Joey Wisse kansloos liet, 0-1. Purmersteijn bleef ook in de tweede helft de technisch betere ploeg met een Robbert Jan Orij die op het middenveld zijn stempel op de wedstrijd drukte en een AFC’34 dat de mouwen opstroopte en met veel fysieke inzet speelde en veelal de lange bal hanteerde. In de 62e minuut kwam Purmersteijn goed weg bij een kopbal uit een hoekschop van AFC’34 die over de lat scheerde. In de loop van de tweede helft bracht trainer Jetro Abram van de Alkmaarders nog drie wisselspelers binnen de lijnen om een beslissing te forceren. Bij Purmersteijn kwam Niels Eijkenaar in het laatste kwartier nog binnen de lijnen voor Stefan van Wonderen.  Tim Elmers haalde een projectiel van Sem Kroon uit zijn doel en aan de andere kant was het Aramez Poepon die zijn schot langs de verkeerde kant van de staander zag gaan. AFC’34 pompte alles het strafschopgebied in maar de kopsterke Rowin Mol bijgestaan door Mo M’Koubi hielden zich staande. In de 90e minuut werd een makkelijk door Bowedee Burleson weggeven  hoekschop Pumersteijn toch nog fataal. De indraaiende hoekschop  van Arsenio Dihalu werd door de geheel vrijgelaten Stefan Smal fraai in de kruising gekopt, 1-1 en de Purmersteijners vroegen zich verwijtend af hoe hij in godsnaam zo vrij kon staan! In de vijf minuten blessuretijd kreeg Purmersteijn nog een gigantische kans. Uit een hoekschop van Colin Coenderman kwam de bal bij de verste paal bij Sebastiaan Ntim die geheel vrij zijn kopbal op de paal zag verdwijnen. Kort hierna floot de goedleidende scheidsrechter Jesse Knetsch voor het einde van de wedstrijd. Aan AFC-kant was men blij met het puntje waardoor de 3e plaats behouden bleef en met de hoop dat die plaats op de ranglijst aan het einde van het seizoen een periodetitel gaat opleveren. Bij Purmersteijn was de teleurstelling groot dat men ook nu weer kort voor het einde punten verspeelde.

Door de 1-0 overwinning van HFC EDO op Nieuw Utrecht en dat was de derde overwining op rij,  is de marge van zeven punten inmiddels geslonken tot slechts een punt.

Hopelijk komt zondag de ommekeer in de thuiswedstrijd tegen het in degradatiegevaar verkerende Elinkwijk. Want slechts twee punten in de laatste drie wedstrijden is voor de koploper wel erg magertjes. Met nog zes wedstrijden voor de boeg is de spanning te snijden.

Woensdag aanstaande wacht ons 20.00 uur echter eerst de bekerwedstrijd in de kwartfinale van West 1 tegen de zaterdaghoofdklasser AFC  AJAX. Een team dat de laatste vier wedstrijden verloor en alles op deze wedstrijd zal zetten.

De vier halvefinalisten  plaatsen zich voor volgend seizoen voor de voorronden van de landelijke KNVB-beker. Het belooft een interessant duel te worden.

Opstellingen:

Purmersteijn: Tim Elmers, Dowedee Burleson, Mo N.Koubi, Rowin Mol, Alex Treuren, Colin Coenderman, Aramez Poepon, Robbert Jan Orij, Yassin El Yaakoubi, Danië Schermer, Stefan van Wonderen.
    Wisselspelers: Maikel de Vries (d), Niels Eijkenaar, Sebastiaan Ntim, Willem Scheerens, Lester Aarsman.

AFC’34: Joey Wisse,Emre Aykan, Ilker Yilmaz, Stan Snijders,Arsenio Dihalu,Ali Deveci,Luc Schuffelen, Stefan Smal, Joep Huiskes, JordyCretier, Sem Kroon
    Wisselspelers: Jessy van der Polo, Daan Hamaker, Frank Commissaris,  Jordan de Jong, Brian-Paul Tesselaar, Mike Wesselink, Seran Yilmaz.

Scheidsrechter: Jesse Knetsch uit Bussum
    KNVB Assistent-scheidsrechters:  Brian Booms uit Haarlem en Kamal el Hajjaji uit Amsterdam.