Mannen zondag, 1, 1e klasse A

2 april 2017 14:00

Rampersad, M.K.

Opstelling

Na afgelopen woensdag de bekerwedstrijd tegen de zaterdaghoofdklasser AJAX met 2-0 te hebben gewonnen kreeg Purmersteijn voor de competitie Elinkwijk op bezoek. Een team dat vanaf het begin van het seizoen in de gevarenzone vertoeft. Na de winterstop behaalde het uit zeven wedstrijden negen punten met de doelcijfers van 12 treffers voor en 15 tegen. Ook met Purmersteijn gaat het na de winterstop niet echt crescendo. Uit de zeven wedstrijden werden slechts 8 punten behaald met de doelcijfers van 7 voor en 7 tegen. Hierdoor is de voorsprong op nummer twee Hfc EDO geslonken tot slechts een punt. Martin van Ophuizen moest regisseur Robbert Jan Orij op het middenveld wegens een opgelopen blessure in de wedstrijd tegen AJAX missen en verder kreeg rechtervleugelverdediger  Romeo Fecunda de voorkeur boven Bowedee Burleson en begon Aramez Poepon wegens privéomstandigheden als wisselspeler op de bank.

Op deze zonovergoten dag nam Purmersteijn vanaf de eerste minuut het initiatief en reeds in de 3e minuut werd Ruben Adney door Stefan van Wonderen in scoringspositie gebracht maar van korte afstand van de doellijn verdween zijn inzet langs de verkeerde kant van de staander. Nauwelijks een minuut later was het topscorer Niels Eijkenaar die de openingstreffer op zijn schoen had maar zijn schot werd geblokkeerd. Na een kwartier was het Colin Coenderman die van afstand uithaalde maar zijn kogel scheerde over de lat. Het was uitstel van executie. Twee minuten later was het Stefan van Wonderen die op de linkerflank goed doorkwam en zijn voorzet schampte het hoofd van Daniël Schermer en via de binnenkant van de paal vloog de bal in de touwen, 1-0. Kort hierna haalde doelman Tim Elmers spectaculair een afstandsschot uit de kruising. Bij slecht uitverdedigen in de 34e minuut van Elinkwijk kwam Yassin El Yaakoubi in balbezit en tegen diens uithaal had doelman Yahya El Mansori geen verweer. Bij een van de sporadische aanvallen van Elinkwijk was het Tim Elmers die uit een scrimmage voor het doel van Purmersteijn een inzet van Elinkwijk-speler Anass El Ghanoutti fraai verwerkte en gezien spelbeeld ging Purmersteijn met een dikverdiende 2-0 voorsprong de rust in.

Ook na de hervatting was het een en al Purmersteijn dat de klok sloeg en naar hartenlust combineerde. In de 54e minuut was het wederom Daniël Schermer die uit een pass Ruben Adney met een harde lage schuiver de stand op 3-0 bracht. Twee minuten later was het de snelle Yassin El Yaakoubi die de verdediging van de Utrechtenaren te snel afwas maar zijn inzet werd nog van de doellijn gehaald. In de 57e minuut ging doelman Tim Elmers in de fout. Bij het uitspelen van de bal wilde hij Elinkwijk-speler Fouad Dahmani uitkappen maar struikelde waardoor hij de bal verloor en deze speler onreglementair van de bal afhield. Tot grote opluchting gaf scheidsrechter Mannot Ramperad uit Rotterdam slechts een gele kaart waar rood zondermeer op zijn plaats was geweest maar verder floot hij een goede wedstrijd mede door zijn KNVB assistent-scheidsrechters. Nadat in de 68e minuut Eser Ozkilit van de gasten zijn afstandsschot rakelings zag overgaan was het in de laatste 20 minuten alleen maar Purmersteijn dat balbezit had. Aramez Poepon kwam in de ploeg voor Daniël Schermer die zijn oude vorm gelukkig weer terug lijkt te krijgen. Ook Sebastiaan Ntim en Nick Maijenburg kregen nog wat speelminuten voor Niels Eijkenaar en Ruben Adney.  Het was vooral Sebastiaan Ntim die de aandacht op zich vestigde in de slotfase. Bij slecht uitverdedigen onderschepte hij een bal en zag dat doelman Yahya El Mansori te ver voor zijn doel stond en zijn harde hoge knal verdween in het dak van het doel, 4-0. In de 90e minuut bediende Yassin El Yaakoubi invaller Sebastiaan Ntim op maat en met een geweldige kogel verdween de bal onhoudbaar voor de doelman in de kruising en bracht de eindstand op 5-0. Een score die in wezen veel hoger had moeten zijn maar daarmee kwam Elinkwijk goed weg.

Bij het horen van de uitslagen werd de stemming er in kleedkamer en kantine nog beter op. De ploeg van Purmerender Rowdy Bakker, trainer van DEM, had concurrent Hfc EDO met 3-2 verslagen waardoor de voorsprong op de Haarlemmers nu vier punten bedraagt.

Opstellingen:

Purmersteijn: Tim Elmers, Romeo Fecunda, Mo N’Koubi, Rowin Mol, Alex Treuren, Ruben Adney, Daniël Schermer, Colin Coenderman, Yassin El Yaakoubi, Niels Eijkenaar en Stefan van Wonderen. Wisselspelers: Maikel de Vries (d), Bowedee Burleson, Lester Aarsman, Aramez Poepon, Sebastiaan Ntim, Nick Maijenburg en Willem Scheerens.

Elinkwijk: Yahya El Mansori, Redouan Aamri, Marciano van der Bilt, Noël Valk, Roman Rahmani, Roberto van der Tuer, Sam Sabee, Fouad Dahmani, Anass El Ghanoutti, Enes Halilkanali. Wisselspelers: Lassane Niekiema, Jacky Testa La Muta, Eijani Amdini, Ayaoub KHanfous.

Scheidsrechter de heer Mannot Rampersad uit Rotterdam
    KNVB assistent-scheidsrechters Azzedine Atahiri uit Amsterdam en Demian van Grieken uit Breezand.