Mannen zondag, 1, 1e klasse A

9 april 2017 14:00

Jensch, J.C.

Opstelling Purmersteijn 1 (zon)

Afgelopen zaterdag won concurrent HFC EDO met het nodige geluk met 1-0 van Fortuna Wormerveer waardoor het Purmersteijn naderde tot slecht een punt achterstand. Voor Purmersteijn  was het de taak om zondag de lastige uitwedstrijd dan ook te winnen en de comfortabele voorsprong van vier punten te behouden. In de thuiswedstrijd werd een verdiende 2-0 overwinning behaald maar in de strijd om de 3e periodetitel doet Velsen bijzonder goede zaken en wist van de vier tot nu toe gespeelde wedstrijden 10 punten te behalen met een doelsaldo van acht treffers voor en slecht één tegen!

Trainer Martin van Ophuizen miste in deze wedstrijd ook nog steeds middenvelder Robbert Jan Orij. Hij kon echter weer starten met middenvelder Aramez Poepon in de basis waardoor Colin Coenderman wisselspeler werd.

In de eerste twintig minuten was het duidelijk Purmersteijn dat het initiatief had en een paar kansen kreeg op de openingstreffer. Stefan van Wonderen kwam in de 12e minuut op de rechterflank goed door maar zijn te zachte inzet werd door een verdediger van de doellijn gehaald. Nauwelijks een minuut later was het Daniël Schermer die uit een voorzet van Rowin Mol rakelings over kopte. Bij Purmersteijn zag het spel er veel beter verzorgd uit en werd er veel gecombineerd.  Bij Velzen werd constant de lange bal gehanteerd maar de Purmersteijn-defensie onder aanvoering van het centrale duo Mo N’Koubi en Rowin Mol hadden er goed het oog in en gaven niets weg en kwam er een hoge bal in het doelgebied dan was keeper Tim Elmers paraat. In de 33e minuut kwam Purmersteijn op een 0-1 voorsprong. Even buiten het strafschopgebied werd door een Velsen-verdediger een overtreding begaan en Ruben Adney plaatste zich achter de bal en onhoudbaar voor doelman Sander van der Lugt vloog de bal in de touwen, 0-1. Hierna zette Velsen wel aan om de gelijkmaker te forceren maar achterin gaf Purmersteijn niets weg en werd er op doel geschoten dan ontbrak het aan precisie. Gezien het vertoonde spel  zocht Purmersteijn met verdiende voorsprong de kleedkamer op.

Ook na de thee bleef het fysiek sterke Velsen er alles aan doen om langszij te komen. Toch was de eerste kans in de 51e minuut voor Daniël Schermer die door Yassin el Yaakoubi in stelling werd gebracht maar zijn kopbal ging langs de verkeerde kant van de staander. In de 62e minuut werd Velsen erg gevaarlijk en kreeg Marc Kloosterboer een mogelijkheid om de stand gelijk te trekken maar zijn inzet ging naast tot opluchting van alles dat Purmersteijn was. Velsen bleef opportunistisch voetballen en pompte met lange ballen Purmersteijn in de verdediging. In de 65e minuut was het in een scrimmage voor het Purmersteijn doel Marc Kloosterboer die van dichtbij leek te gaan toeslaan maar doelman Tim Elmers keerde de keiharde inzet geweldig en behoedde zijn ploeg voor de gelijkmaker. Hoewel Purmersteijn in de counter mogelijkheden kreeg om de voorsprong op te voeren ontbrak het aan precisie waardoor de wedstrijd erg spannend bleef. Een kwartier voor tijd kreeg Mischa Plug even buiten het strafschopgebied een vrije trap te nemen maar doelman Tim Elmers ranselde de bal uit zijn heiligdom. In de tegenaanval was het Aramez Poepon die na een lange solo zijn pegel naast zag gaan. In de slotfase kwam Sebastiaan Ntim nog in de ploeg voor Stefan van Wonderen. Ook in het laatste kwartier deed Velsen er alles aan om een gat te slaan in de hechte Purmersteijn-verdediging die geen krimp gaf en in tweeëntwintig wedstrijden liefst tien maal de nul achterin wist vast te houden.

Scheidsrechter was  Johan Jensch uit Almere die een puike wedstrijd floot en goed werd geassisteerd door de KNVB assistent-scheidsrechters Herman Hoop en Samir  Aboujid.

Na afloop was de technische staf van Purmersteijn Martin van Ophuizen en Marco Daman dik tevreden over het behaalde resultaat en zien het treffen op 23 april in Haarlem tegen concurrent Hfc EDO met vertrouwen tegemoet!

Eerst speelt Purmersteijn zaterdag 15 april voor de beker  in de halve finale in Hilversum tegen Altius.

Opstellingen:

Velsen: Sander van der Lugt (d),Michel de la Mar, Joël Panka, Mischa Plug,Jesper Gutteling,Angelo Beck,Sven Braaij, Sander Loogman,Patrick Catricum, Tim Groenewoud,Mart Cloosterboer.
    Wisselspelers: Steven van Wees,Rens Greveling, Daniël Zuiverloon,Jesse v/d meer, Toby Braay.

Purmersteijn: Tim Elmers (d), Romeo Fecunda, Mo N’Koubi, Rowin Mol,  Alex Treuren, Ruben Adney, Aramez Poepon, Daniël Schermer, Yassin el Yaakoubi, Niels Eijkenaar en Stefan van Wonderen.
    Wisselspelers: Willem Scheerens, Bowedee Burleson, Colin Coenderman. Sebastiaan Ntim, Nick Maijenburg, Lester Aarsman en Maikel de Vries (d)

Scheidsrechter:  Johan Jensch uit Almere.
    Assistent-scheidsrechters: Herman Boon uit Benschop en Samir Aboujid uit Bussum.