Mannen zondag, 1, 1e klasse A

23 april 2017 14:00

Waerdt, R.H.J. van de

Opstelling Purmersteijn 1

Purmersteijn ging op bezoek bij concurrent Hfc EDO dat Purmersteijn op 13 november 2016 in de thuiswedstrijd de eerste nederlaag in de competitie toebracht door via counters tweemaal toe te slaan. Met nog vier wedstrijden voor de boeg en met een voorsprong van vier punten was het in ieder geval noodzakelijk om niet te verliezen anders zou de druk weer zwaar op Purmersteijn komen te leggen in de resterende wedstrijden. De technische staf van Purmersteijn Martin van Ophuizen en Marco Daman kon over een complete selectie beschikken en had vooraf al veel vertrouwen in een positief resultaat.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Ronald van de Waerdt uit Amersfoort en vanaf het beginsignaal was het aftasten geblazen. Al in de 5e minuut sloeg Purmersteijn toe. Middenvelder Ruben Adneij draaide aan de rechterkant een met  links genomen vrije trap de bal met een geweldige curve het strafschopgebied binnen en op korte afstand van doelman Vurgil Deen kopte Rowin Mol de bal knap binnen, 0-1. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder maar Purmersteijn speelde meer positiespel waar de Haarlemmers veelal de lange bal hanteerden. In de 17e minuut werd EDO gevaarlijk maar de kopbal van spits Spiros Lomis miste precisie. Het bleef een wedstrijd die zich veelal op het middenveld afspeelde met meer balbezit aan Purmersteijn-zijde en beide keepers hoefden slechts sporadisch in actie te komen. In de 39e minuut was het rechtervleugelverdediger Romeo Fecunda die op de rechterkant goed doorkwam mijn zijn inzet geblokkeerd zag worden door een verdediger ten koste van een hoekschop. Beide ploegen kregen nog enkele hoekschoppen te nemen maar echt gevaar leverde dit niet op. Met een comfortabele 0-1 voorsprong zocht Purmersteijn de kleedkamer op.

In de tweede helft deed EDO er alles aan om langszij te komen maar de hechte Purmersteijn verdediging met Romeo Fecunda, Mo M’Koubi, Rowin Mol en Alex Treuren gaven geen krimp en ook de fysiek sterke spits Spiros  Lomis werd ook in de 2e helft aan banden gelegd. In de 54e minuut begon linkervleugelverdediger Alex Treuren een lange solo en speelde spits Niels Eijkenaar die het deze middag  erg lastig had tegen de uitblinkende centrum verdediger Daan Siegerist fraai aan maar in scoringspositie werd zijn schot ten koste van een hoekschop geblokkeerd. Nauwelijks vier minuten later werd EDO aan de andere kant gevaarlijk. Doelman Tim Elmers was erg ver zijn doelgebied uitgegaan maar wist de inzet van EDO-speler Florian Toen nog fraai te keren. Ook Terence Groothusen van de thuisclub had nog een kansje om verandering in de stand te brengen maar zijn kopbal verdween over de lat. EDO bracht nog drie nieuwe spelers in de loop van de 2e helft inbracht waaronder de oud-Purmersteijner Chesron Esseboom. Maar met een uitblinkende Aramez Poepon op het middenveld bleef Purmersteijn het meest in balbezit en kreeg nog mogelijkheden om de score op te voeren. Tien minuten voor tijd kwam Stefan van Wonderen nog in de ploeg van aanvaller Yassin el Yaakoubi die wel hard werkte maar niet echt in de wedstrijd zat. In de 84e minuut gooide Purmersteijn de wedstrijd volledig op slot. Het was Daniël Schermer die met een fraaie pass de diepte werd ingestuurd door Ruben Adneij, vogelvrij op doelman Virgil Deen afging en de 0-2 in de touwen joeg. Ook in de slotfase bleef Purmersteijn achterin heer en meester en hield voor de 11e keer dit seizoen de nul achterin. Zonder blessuretijd bij te tellen floot de goedleidende scheidsrechter Ronald van de Waerdt voor het einde van de wedstrijd. Een wedstrijd die gezien het gehele wedstrijdverloop verdiend door Purmersteijn werd gewonnen.

Martin van Ophuizen en Marco Daman waren in hun nopjes. Met nog drie wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong zeven punten. Het doemscenario van vorig jaar waarin in de laatste competitiewedstrijd door een nederlaag de titel werd verspeeld kan in de ijskast. Zondag bij een overwinning tegen hekkensluiter Nieuw Utrecht is de titel een feit en speelt Purmersteijn komend seizoen na een afwezigheid van vijf seizoenen weer in de hoofdklasse!

Opstellingen:

Purmersteijn: Tim Elmers, Romeo Fecunda, Mo N’Koubi, Rowin Mol, Alex Treuren, Ruben Adney, Aramez Poepon, Robbert Jan Orij, Yassin el Yaakoubi, Niels Eijkenaar en Daniël Schermer.
    Wisselspelers: Maikel de Vries (d), Stefan van Wonderen, Bowedee Burleson, Colin Coenderman, Lester Aarsman, Willem Scheerens, Sebastiaan Ntim.

HFC EDO: Virgil Deen (d), Brian Dijkhuizen, Daan Siegerist, Florian Toen, Jeff Kemper, Stefan Andelie, Terence Groothusen,Kasper Dinkgreve, Spiros Lomis, Elroy Tuur, Joey Salden.
    Wisselspelers: Achraf Douiri, Siebe Hoenderdos, Clyde Klosteren, Chesron Esseboom, FolkeMaenhout.

Scheidsrechter: Ronald van de Waerdt uit Amersfoort
    KNVB assistent-scheidsrechters: Erik Dietz en Kamal el Hajjaji uit Amsterdam