Winst op Zeeburgia!! 2-1, gevochten als leeuwen.

35'

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 1e klasse 01

10 september 2016 8:30

Gideon Reemnet

Vandaag stond de eerste competitie wedstrijd op het programma. De tegenstander Zeeburgia liet meteen zien wat zij in huis hadden;
    de bal rond laten gaan en fysieke strijd leveren in de duels. Onze mannen konden aan de bak.
    De verdediging gaf strijd en inzet. Bij een van de spaarzame aanvallen kwam de bal via Pascal en Rover bij Rens die uithaalde en het net liet bollen. Yes, 1-0 voor. Het publiek ging uit z'n dak en pepte de jongens nog meer op. Dankzij een aantal prachtige reddingen van Amadou en Mees gingen we de rust in met 1-0 voorsprong.
    Vanuit een corner ging de bal via enkele benen, en handen, langs Mees en de 1-1 was gevallen. De druk van Zeeburgia die een aantal Churandy Martinas in had gezet werd nog groter. Onze vaste dribbelaars: Ryan, Pascal, Jari en Sem boden fysiek tegenstand, maar het doel haalden ze niet. De scheids liet veel toe waardoor het tempo hoog bleef. Onze eigen Yaya Calvin Touré werd al een paar keer afgesneden en geduwd, nu ging het zelfs de scheids te ver en hij floot voor een vrije trap. De afstand voor DE schietkoning was perfect en hij krulde hem erin, 2-1, top Rens! Zeeburgia kreeg zeker nog een paar kansen, maar onze dappere strijders hielden stand. Een fantastische wedstrijd tot en met de laatste minuut.
    Proficiat de eerste drie punten in the pocket.