10-9-16: Knappe overwinning op BFC O12-1 in de eerste competiewedstrijd!

1 - 4

Purmersteijn JO12-1

Onder 12 zaterdag, JO12-1, Hoofdklasse 1

10 september 2016 12:10

Afgelopen zaterdag stond de eerste competitie wedstrijd op het programma uit tegen BFC Bussum. Midweeks was het Marktstadtoernooi ook gewonnen door Purmersteijn O12-1. Met veel vertrouwen ging de reis richting Bussum. Vorig jaar bleek BFC een veel te sterke tegenstander voor ons en dat hadden de jongens nog onthouden, dus ze waren gewaarschuwd.

Na een aantal minuten gespeeld te hebben, was het toch duidelijk Purmersteijn die het betere van het spel had en creëerden aardig wat kansjes. BFC had veel moeite om in hun spel te komen. Dat kwam ook omdat iedereen er boven op zat en ze geen kans gaven om het balletje van man tot man te laten gaan.
    Desondanks ontstond er toch een doelpunt van BFC maar deze werd terecht afgekeurd voor buitenspel. De jongens gingen nog meer voor het doelpunt en die ontstond ook door goed druk zetten, waardoor de keeper niet alert reageerde en zo stond 0-1 op het scorebord.

De eerste helft gaf genoeg reden om er vertrouwen in te hebben dat dit wel eens drie punten zou kunnen opleveren. In de tweede helft werden er weer veel kansen gecreëerd en vielen de broodnodige doelpunten.

0-4 was een terechte afspiegeling van het krachtsverschil. Desondanks scoorde BFC de ere treffer en zo werd de eindstand 1-4 voor Purmersteijn.

Wederom was goed te zien dat dit team erg sterk is geworden en het vertrouwen met de wedstrijd toeneemt. Vooraf hadden de jongens weinig vertrouwen in een goede afloop tegen BFC, maar ze waren heer en meester in Bussum!

Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tegen Hollandia op het programma en daar gaan we weer voor drie punten.
    Wij hebben er heb er alle vertrouwen in!!