17-9-16: Purmersteijn O12-1 - Hollandia O12-1

Onder 12 zaterdag, JO12-1, Hoofdklasse 1

Scheidsrechter

Tim van Asselt

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Hollandia op het programma. Na de wedstrijd tegen BFC van vorige week  was dit de tweede top wedstrijd uit onze competitie.

Hollandia had zich de afgelopen zomer aardig geroerd op de transfer markt en ook bij Purmersteijn een van onze spelers weggehaald. Dit gegeven gaf ook een extra impuls aan deze wedstrijd. De jongens waren dan ook goed gemotiveerd om er een leuke en aantrekkelijke wedstrijd van te maken.

Om 15u
    is het dan eindelijk zover en wordt de aftrap van de wedstrijd genomen. Purmersteijn komt redelijk uit de startblokken met mooie passes van achteruit op de snelle spitsen van ons. Dit zorgt ook voor het nodige gevaar bij het doelgebied van Hollandia!

Na een minuut of tien neemt Hollandia de controle op de wedstrijd over en komen dan ook verdiend op een 0-1 voorsprong. Ze scoren een mooi doelpunt uit een cornerbal! Dit is gelijk een les die we mee kunnen nemen naar de volgende wedstrijden. We zullen hier betere over afspraken moeten maken wie waar staat en wie de mensen neerzet tijdens deze standaard situaties.

Niet kort na de 0-1 maakt Hollandia een overtreding op het middenveld welke door de scheidsrechter wordt genegeerd! Hollandia profiteert hier optimaal van en tekent voor de 0-2. Dit betekende echter ook gelijk de omkeer in de eerste helft . Purmersteijn recht zijn rug en scoort uit een goede aanval de 1-2 .

Wij voeren de druk op en worden beloond met een corner bal. Deze wordt goed genomen en dan ook doeltreffend afgerond ! De 2-2 is een feit.
    Dit is echter nog niet voldoende voor de mannen en gaan nog voor de rust op jacht naar de 2-3 maar helaas valt deze na een goede mogelijkheid voor ons net niet. We gaan dan ook rusten met een 2-2 tussenstand.

Na wat verfrissende limonade en korte tips aan de jongens beginnen we aan de tweede helft. Al snel wordt het duidelijk dat beide teams bereid zijn om vol voor de overwinning te gaan. Het is Hollandia die optimaal profiteert van een buitenspel situatie en scoort dan ook de 2-3 !

Wederom rechten wij onze rug en gaan opzoek naar de gelijkmaker. Onze inzet wordt beloond en de 3-3 die valt na een keurige vrije trap vanaf de middenlijn, welke in de zestien meter van Hollandia valt en door Purmersteijn wordt ingekopt is een feit!!!  ………… maar tot verbazing en ontsteltenis van iedereen houdt de grensrechter ineens zijn vlag omhoog en oordeelt buitenspel(?!). De trainer van Hollandia kijkt mijn aan en lijkt te zeggen dit kan niet!  Tot mijn verbazing neemt de scheidsrechter de beslissing over en keurt de goal af.
    Toch wat aangeslagen hervatten we de wedstrijd  maar kunnen helaas geen vuist meer maken. Hollandia scoort uit een counter dan ook de 2-4.

Ik moet de jongens een groot compliment maken voor het vertoonde spel van de laatste weken. We zijn nu zo’n 4 weken onderweg en hebben 4 à 5 keer getraind en een aantal wedstrijden gespeeld. Na een stroeve start tegen Zeeburgia en Purmerend (beide hebben we wel gewonnen!) is het vertoonde spel tegen Cactricum en bij het Markstad toernooi en zeker ook in de eerste competitie tegen BFC vooruit gegaan .

Jongens, ik denk dat we op de goede weg zijn om de onze doelstellingen te bereiken namelijk:

Een leuk team met jongens die voor elkaar willen werken en helpen.

Voetbal spelen via combinaties en vanuit een juiste opbouw van achteruit.