Overwinning O12-2 met duidelijke cijfers, maar vooral met mooi en verzord voetbal

Vince Meijer

Na een fraaie 4-1 overwinning op ZOB in de beker vorige week mochten de mannen van JO12-2 dit weekend voor het eerst aantreden in de competitie 2016-2017. Midweeks kregen de mannen nog rust omdat de trainingsstaf het marktstad toernooi wilde bezoeken.

Dit weekend dus RCZ JO12-1 waarvan de verwachting was dat het een pittige wedstrijd kon worden. Nu is het altijd afwachten waar je staat maar de kans was groot dat dit het team was wat vorig seizoen hoge ogen gooide naar het najaarskampioenschap en zelfs in de voorjaarscompetitie kampioen werd, dus we waren gewaarschuwd.

De warming-up begon om circa 12:00 uur, zonder de geblesseerde Mahir, op een snikheet veld 3. Enkele rondo’s werden gedaan en ook werd er lekker afgewerkt op doel.

Om 12:30 werd de wedstrijd gestart en kon de competitie gaan beginnen voor de mannen van de JO12-2. Al snel werd duidelijk dat Purmersteijn het beste van het spel had. Achterin stond het als een huis, het middenveld liep goed en ook aanvallend was het zeer verzorgd.

Ondanks het goede spel moest de goal komen vanuit een corner. In de 11de minuut wist Maiki de bal schitterend langs de keeper te schieten. Het doelpunt werkte bevrijdend en gaf veel vertrouwen waardoor het spel pas echt begon te swingen. In de 14de minuut was het dan alweer raak met werkelijk een schitterende goal van Dano, van afstand hoog over de keeper. De echte kenner wist dat het niet mis kon gaan. Met overal goed verzorgd positiespel werd de slag op het middenveld met Donny, Maiki en Ilias gewonnen wat de basis was voor een monsterscore.

De toeschouwers werden nog voor rust getrakteerd op de 3-0 van Maiki en bijna een de 4-0 maar helaas werd deze van de lijn gehaald. De 3-0 ruststand was dubbel en dwars verdiend. Deed RCZ dan niks? Jawel, alleen verdedigend met Jamie, Kylian, Thijs, Ryan en Tim stond het als een huis.

Na rust was het even 10 minuten rustig maar dit was stilte voor de storm. In de periode die daarop volgde kregen de toeschouwers een mooie show opgevoerd. in slechts 8 minuten wisten de mannen maar liefst 4 doelpunten te maken. Damian (2x), Dano en Nick wisten binnen een mum van tijd de stand naar 7-0 te trekken waarbij de 5-0 van Dano werkelijk schitterend was, van afstand met een prachtige krul in de kruising. Ook Julian was nog een paar keer gevaarlijk dichtbij een aantal doelpunten maar vond de keeper van RCZ op zijn pad.

Het toetje was voor Joshua die langs de zijlijn de verdediging bij vlagen helemaal gek maakte en de verdiende 8-0 op het bord had gezet.

Wat een schitterende wedstrijd, goed verzorgd positiespel, voor elke bal en je maten strijden en ook nog eens zoveel plezier.

Volgende week uit naar Kon. HFC, de wedstrijd van vandaag belooft veel goeds!