Nico van Vugt

Accommodatie

Onbekend

Purmersteijn JO15-2   vs RKEDO JO15-1                    10 September 2016

Vandaag stond de seizoensopening tegen RKEDO op het programma. Na vorige week al een goede wedstrijd te hebben gespeeld waarin helaas niet werd gescoord was het afwachten of de jongens de lijn zouden doortrekken.

Vanaf de eerste minuut nam Purmersteijn met goed combinatievoetbal het heft in handen. Achterin stonden Gerald, Rens en Gijs op een voor hun nieuwe plek maar dat was totaal niet te zien, zij speelde daar alsof zij nooit anders gedaan hadden. Davey liet wederom zien uit te groeien tot een betrouwbare sluitpost en als er al wat gevaar van de tegenstander kwam was Jesse als altijd het slot op de deur. In de eerste helft resulteerde het goede spel in een aantal kansen maar helaas werd er door ons niet gescoord. Waar we aan de kant bang voor waren gebeurde in de slotseconde van de eerste helft toch, een kleine onachtzaamheid werd door RKEDO keihard afgestraft waardoor de jongens met 0-1 de kleedkamer opzochten.

In de rust is er verteld dat we geduldig moesten blijven en geen haastig paniekvoektbal gespeeld moest gaan worden. Gewoon de bal rond laten gaan, dan zouden de kansen vanzelf wel komen. Met verse krachten Nick en Davey de Vries werd begonnen aan de 2e helft, waarbij de tegenstander volledig werd vastgezet en eigenlijk geen enkele keer meer in de buurt van onze goal zijn geweest. Grote kansen werden helaas niet benut tot aan de 50ste minuut. Luca onderschepte een uittrap van de keeper en versierde handig een strafschop die hij zelf benutte. Dit doelpunt brak de tegenstander en het was wachten op de 2-1 die dan ook vrij snel viel. Een goed genomen corner werd door Jesse snoeihard tegen de touwen gewerkt. Ondanks de warmte bleven onze jongens jagen om de genadeklap uit te delen. Met een mooie steekbal bediende Nino Luca op randje buitenspel, die de goed meegelopen Fo-Yin een niet te missen kans bood wat de 3-1 betekende.

Deze verdiende overwinning was een beloning voor het team, iedereen heeft zich werkelijk kapot gewerkt en niemand was te beroerd om het vuile werk voor een ander op te knappen. Zonder iemand tekort te doen een speciale vermelding voor Pijltje en Mitchel. Pijl heeft zijn beste wedstrijd tot nog toe voor Purmersteijn gespeeld, Mitchel was in de 2e helft zelfs ballen aan het koppen! Het is geweldig om te zien dat wat de begeleiding tijdens de trainingen en besprekingen meegeeft door jullie wordt opgepakt. Vooral het plezier dat er vanaf straalt als iets precies zo uitpakt als vooraf wordt besproken doet ons maar ook het publiek enorm veel plezier.