0 - 2

Purmersteijn JO15-2

Onder 15 zaterdag, JO15-2, 2e klasse 05

17 september 2016 13:30

Na een week waarin meerdere jongens aangaven wat last van (groei?) pijntjes te hebben en wij daarom wat gas terug hebben moeten nemen tijdens de laatste training stond vandaag de wedstrijd in en tegen Oosthuizen op het programma. Op papier een sterke tegenstander waartegen wij vorig seizoen redelijk kansloos een oefenwedstrijd hadden verloren. Zonder de geblesseerde Noussair en de wegens trieste familieomstandigheden ontbrekende Rens werd begonnen aan de wedstrijd. Na amper 5 minuten spelen moest tot overmaat van ramp ook Mitchell zich laten vervangen vanwege een blessure waardoor wij zonder wissels door moesten.
    Oosthuizen had zonder tot echte kansen te komen het eerste kwartier de wedstrijd stevig in handen en onze verdedigers hadden moeite onder de druk uit te voetballen waardoor de lange bal veelvuldig gehanteerd moest worden. Na een kwartiertje spelen kregen wij langzaamaan wat meer grip op de wedstrijd wat resulteerde in een paar speldenprikjes van onze kant. Bij 1 van deze uitvallen werd door Oosthuizen een overtreding gemaakt, de vrije trap werd opgeëist door Luca die de bal onberispelijk de kruising in ramde. Niet geheel in lijn met het spelbeeld tot dan toe maar dat kon ons uiteraard niet deren!
    Na de goal nam Purmersteijn het heft stevig in handen en volgde meerdere kansen die helaas niet benut werden, zodoende gingen we rusten met een 1-0 voorsprong. In de pauze aangegeven dat we vooral de rust moesten bewaren en moesten proberen ons spelletje te spelen, niet meegaan in het fysieke spel om verdere blessures te voorkomen. De 2e helft creëerden wij nog een aantal grote kansen maar doordat deze niet benut werden en wij zonder verse krachten zaten hing de 1-1 in de lucht. Het gehele team echter werkte als paarden en de spaarzame mogelijkheden die Oosthuizen kreeg werden vakkundig onschadelijk gemaakt door ons middenveld en de verdediging. Vlak voor tijd speelde Oosthuizen opportunistisch de bal hoog ons strafschopgebied in, een inschattingsfout resulteerde in een enorme kans maar Nick gooide zijn hele ziel en zaligheid in de block waardoor wij nog steeds de 1-0 konden blijven koesteren. Zonder directe aanleiding vond de verder goed leidende scheidsrechter het nodig een paar minuten extra te laten spelen, de hoop van Oosthuizen smolt als sneeuw onder de zon toen Luca Fo Yin de diepte in stuurde. Een sprintduel, een invliegende keeper en 2 spelers hangend aan zijn shirt konden de 2-0 niet voorkomen.
    Vandaag was het voetbal niet hoe we het graag willen zien. Waar wij vorig jaar vaak zagen dat het team de koppies in dat geval lieten hangen werd het mindere voetbal vandaag ruimschoots goedgemaakt door de enorme werklust. Wat ons betreft was vandaag Koekie de beste speler aan onze kant. Als een ware stofzuiger was hij een plaaggeest voor het gehele middenveld van Oosthuizen terwijl hij ook regelmatig aanvallend gevaarlijk was.
    Volgende week de volgende tegenstander op het programma. Na 2 wedstrijden gewonnen te hebben staan wij nu bovenin in deze competitie, tegenstanders zien dat en zullen zich daar op instellen. Hier zullen wij weer een strijdwijze op moeten vinden. Met de werklust en teamgeest van dit elftal maken wij ons daar echter geen enkele zorgen over.