1 oktober 2016 8:30

Gideon Reemnet

Onnodig spannend!

Purmerend, 1 oktober 2016

Vandaag moest de jo-9-1 thuis aantreden tegen Sv Buitenveldert jo-9-1. Na een drukke vrijdagavond voor sommige jongens in de zaal, begonnen we sterk aan de wedstrijd tegen Sv Buitenveldert. Na tien minuten leek het een gemakkelijk ochtendje te worden. Purmersteijn kwam makkelijk op een 1-0 voorsprong uit een mooie voorzet van Sem die werd ingeschoten door Jari.

Echter, in plaats van dat deze goal bevrijdend ging werken zakte Purmersteijn helemaal in. De duels werden niet meer gewonnen en de bal was meer voor de tegenstander dan voor Purmersteijn. Al snel kwam Sv Buitenveldert uit een counter op een gelijke stand. Ze gingen 1-1 de rust in.

In de tweede helft hoopten de Purmersteijn supporters op een opleving van Purmersteijn. Dit was niet het geval, want we kwamen binnen vijf minuten op een 1-2 achterstand. Ondanks deze tegenslag lieten de mannen niet hun koppies hangen en werden de mouwen opgestroopt en ging de beuk erin. Dankzij een paar uitstekende reddingen van Mees werden de jongens op de been gehouden. Al snel na de achterstand kwam Purmersteijn op een gelijke hoogte door een fantastische kap beweging van Jari. Door het doelpunt kregen de jongens weer moed en roken de overwinning. Jari die de hele wedstrijd al sterk speelde maakte een paar minuten na de 2-2 zijn hattrick en het stond 3-2. Het dak ging eraf, eindelijk gingen ze weer voetballen waardoor de doelpunten als een lopende band kwamen. Gelijk na de 3-2 volgde de 4-2 door een mooi doelpunt van Calvin.

De jongens bleven daarna uitstekend voetballen en speelde de bal goed over naar elkaar, waardoor de bal bij Rayan kwam die de bal voor het doel gooide en in de kluts kwam, maar gelukkig was Pascal scherp en tikte de bal tegen het net aan 5-2. Vanaf dit moment leek het wel een groep wolven die bloed roken. Ze stopen maar niet, want de 6-2 werd gemaakt door Rayan die een schitterende pass kreeg van Sem (geweldige goal). Als klap op de vuurpijl maakte Calvin er 7-2 van die geweldig een op een werd gezet voor de keeper door een mooie steekpass van Rens. Door goed voetbal achterin van Mees, Rover, Amadou, Yve en Rens kregen we geen tegendoelpunten meer.