ADO '20 JO14-1 - Purmersteijn JO14-1: 2 - 2

Purmersteijn JO14-1

Onder 14 zaterdag, JO14-1, Hoofdklasse A

1 oktober 2016 12:45

Dat je niet elke wedstrijd op je sloffen wint bleek vandaag wel.

De wedstrijden daarvoor hadden we met ruime cijfers gewonnen en kennelijk sluipt dan een beetje gemakzucht in het team. Dan hebben we kennelijk zoiets van, deze wedstrijd winnen we ook wel even.

Daar was ADO'20 JO 14-1 een te sterk team voor. Een team met fysiek sterke spelers en een team dat veelvuldig voor de lange bal koos. In plaats van dat wij daar ons bekende korte technische spel tegenover zetten, speelden we de tegenstander in de kaart door ook de lange bal te hanteren. Daarbij waren we ook nog eens te reactief, te passief, niet vel genoeg op de bal en dan winnen fysiek sterke spelers vaker een duel dan wij. We kwamen weliswaar 0-1 voor, maar binnen 2 minuten was het alweer gelijk. Voor rust kwamen we zelfs op 2-1 achterstand en op achterstand komen was voor ons alweer een hele lang tijd geleden.

Kennelijk hebben R(andy) & R(ob) in de rust een hartig woordje met de jongens gesproken, want in de 2e helft kregen we een heel ander Purmersteijn te zien. We waren wakker: Agressiever, feller op de bal, beter combinerend en daardoor meer dominant. Al redelijk snel in de 2e helft maakten we gelijk en waren we meer op de helft van de tegenstander dan zij op onze helft. Onze achterhoede en keeper bleven alert op snelle tegenaanvallen, die koelbloedig werden gepareerd door goed te anticiperen op vooral de lange bal.

We hadden nog wel wat kansen om de wedstrijd uiteindelijk in ons voordeel te beslissen, alleen misten we net het beetje geluk dat een bal goed valt.

Als we volgende week zo agressief starten zoals vandaag in de 2e helft, komt alles vanzelf weer op zijn pootjes terecht: Don't you worry about a thing, cause every little thing is gonna be alright.