15-10-16: Purmersteijn O12-1 speelt gelijk tegen de Meern O12-1

2 - 2

Purmersteijn JO12-1

Onder 12 zaterdag, JO12-1, Hoofdklasse 1

15 oktober 2016 11:30

Vorige week zaterdag stond de uitwedstrijd tegen de Meern op het programma. De laatste twee wedstrijden tegen respectievelijk Roda 46 en Hooglanderveen waren makkelijk gewonnen, dus als deze wedstrijd ook gewonnen zou worden, dan zouden de jongens stevig op een vierde plaats staan.

Al snel bleek dat Purmersteijn de opdracht had gekregen om vroeg te storen in de opbouw van de Meern. Hier had de Meern het vrij lastig mee maar het leidde niet tot doelpunten. Na een tiental minuten kreeg Purmersteijn via de counter aardig wat kansen maar deze werden niet benut. Waar de kansen bij vorige wedstrijden allemaal werden omgezet in doelpunten ging dat nu vrij moeizaam. De ruststand was dan ook maar 1-0 in het voordeel van Purmersteijn.  De tegenstander had ook een keer gescoord maar deze werd terecht afgefloten voor buitenspel.

Na een kwartiertje rust begon Purmersteijn wat slap aan de tweede helft waardoor de Meern zijn kans rook en dat leidde ook tot twee doelpunten. Volkomen onnodig en op dat moment wel terecht. Als je de kansen zelf niet maakt...
    Purmersteijn ging op jacht naar de gelijkmaker en wederom waren daar veel kansen voor nodig. De scherpte bij de afronding was niet scherp genoeg en de lat stond ook nog een keer in de weg. Uiteindelijk viel vlak voor tijd dan de verdiende gelijkmaker door middel van een schitterende vrije trap waar de keeper van de Meern geen antwoord op had.

De jongens gingen nog op jacht naar het winnende doelpunt alleen daar was de tijd te kort voor. Conclusie van deze wedstrijd was dat de Meern het niet verdiende om te winnen en Purmersteijn het niet verdiende om te verliezen, een gelijkspel is dan terechte uitslag.