Purmersteijn JO12-2  wint eenvoudig bij Schagen O12-1

Maiki Hall (penalty)
    Maiki Hall (afstandschot)

Onder 12 zaterdag, JO12-2, Hoofdklasse 5

13 oktober 2016 18:00

Na de verloren wedstrijden tegen HBC en Reiger Boys waren de mannen wel weer eens toe aan een overwinning. Verliezen staat niet in het woordenboek van de JO12-2 en al helemaal niet 2x of meer achter elkaar!

Met het oog op de herfstvakantie en blessures was het idee opgevat om de wedstrijd eerder door de weeks te spelen zodat er geen personeelsproblemen zouden zijn. Gedurende de week bleek dit alsnog het geval waardoor Julian,  Mahir en Dano ontbraken.

De wedstrijd die op de planning stond was de uitwedstrijd naar Schagen JO12-1 welke we voor een groot gedeelte nog kende van vorig jaar. In de competitie hadden we met 2-0 verloren en op een toernooi in Schagen wisten we net niet te winnen, dus we waren gewaarschuwd.

Gelukkig konden we de wedstrijd selectie aanvullen met Yahir en Jeffrey waarmee de selectie weer erg leek op de E2 van vorige jaar.

Het was enorm koud, winderig en donker het leek wel winter met die ijzige oostenwind.  De wedstrijd startte exact om 18:00 uur en vanaf de eerste minuut speelde Purmersteijn aanvallend erg sterk. We kwamen een aantal keer over de flanken goed door via Joshua, Jeffrey en Maiki maar de wind gooide vaak roet in het eten.

Ondanks het goede spel was het Jamie die als eerste een paar keer 1 op 1 stond met de spitsen van Schagen maar de bal steeds goed wist te onderscheppen. Hierna is Jamie in het doel van Purmersteijn nooit meer getest en kreeg ie een vrij makkelijke avond.

In de 14de minuut kwam de bevrijdende goal van de voet van Ilias die perfect vrij stond om een voorzet op maat in te tikken, 0-1. Slechts 5 minuten later werd Jeffrey neergehaald in het strafschopgebied van de tegenstander en ging de bal terecht op de stip. Maiki schoot de bal perfect in, 0-2.

Na deze snelle tweede goal leek Purmersteijn het makkelijker te krijgen en gingen we beter spelen. In de 22ste minuut nam Maiki van grote afstand de bal op zijn slof en schoot werkelijk fantastisch de bal binnen, 0-3.

Na de rust, nu met de wind vol in het gezicht ging Purmersteijn door met scoren. Direct na rust was het al bijna Joshua met een doelpunt maar zijn voorzet werd net niet goed geraakt. Maar in de 37ste minuut was het weer raak en maakte Jeffrey via een mooie solo de 0-4.

Hierna werd Schagen, met de wind in de rug wat sterker maar de verdediging met Damian, Tim, Thijs en Donny hadden het achterin goed voor elkaar.

De laatste goal viel via mooi combinatie voetbal tussen Nick, Yahir, Maiki en een fraaie assist van Jeffrey op Joshua die perfect af wist te ronden, 0-5.

Al met al was het tegen de verwachtingen in een redelijk eenvoudige wedstrijd geworden met goed combinatiespel en hard werken door de spelers van Purmersteijn!

Komend weekend dus vrij waarna we volgende week de tweede wedstrijd in de poule spelen voor de beker, thuis tegen WSV 30 JO12-2.

Helaas deze keer geen foto’s maar volgende keer zullen ze er weer bij zijn.