Castricum O12-1 snoept verdient de 3 punten van onze O12-2 boys af.

Castricum JO12-1

Onder 12 zaterdag, JO12-2, Hoofdklasse 5

29 oktober 2016 12:00

Max Berg

Na een rare week met veel ziekmeldingen, blessures en ongevallen was het team afgelopen zaterdag toch helemaal compleet om strijdbaar de wedstrijd te gaan beginnen.

Nadat vorige week zaterdag een makkelijke overwinning geboekt werd in de beker dachten de boys dat de 3 punten ook nu wel weer eventjes in Purmerend zouden blijven en dus was het een ontspannen ochtend voor de boys met heel wat geklets en veel lol onder elkaar.

Ook tijdens de bespreking was er vooral heel veel lol en geouwehoer om niets, zelfs tijdens de uitleg van Ad presteerden een aantal het om gewoon door te gaan met van alles en nog wat, behalve bezig te zijn met de wedstrijd.

Boys, probeer de knop om te zetten om zo de focus voor iedere wedstrijd te krijgen dat je er ook echt helemaal klaar bent en niet om halverwege de wedstrijd uit dromenland te komen, dit maakt het voor iedereen namelijk veel makkelijker en alleen dan zullen jullie veel verder kunnen komen dan waar we nu al zijn.

Vandaag kregen we Castricum O12-1 op bezoek en qua stand zou dit een makkelijke pot moeten gaan worden, maar in deze competitie kan echt iedereen van elkaar winnen en dat was dan ook iets waar we de boys voor probeerden te waken.

Eenmaal op het veld aangekomen waren de mannen verbaasd, omdat er 3 meiden meededen bij de tegenstander en dus zou het helemaal een makkie moeten gaan worden, nou ik kan inmiddels vertellen dat er een aantal boys waarschijnlijk nu nog met een nachtmerrie zijn wakker geworden vannacht want juist deze 3 meiden brachten het verschil deze zaterdag.

Onze boys begonnen nog vrij redelijk en hadden meer balbezit dan Castricum, maar je kon al wel zien dat de felheid ontbrak in de duels, daar letterlijk elk duel werd gewonnen door iemand vanuit Castricum.

Het mocht best een wonder heten dat onze Julian de score mocht openen en zo onze boys op een  1-0 voorsprong brachten, omdat wij eigenlijk heel weinig in te brengen hadden.

De combinaties bij Castricum en de felheid (allemaal fair) waar zij de duels mee ingingen, daar hadden wij simpelweg geen antwoord op, waarschijnlijk omdat de meeste laat naar bed zijn gegaan, of misschien nog in dromenland zaten vanwege de K3 meisjes, vlinders in de buik hadden of misschien wel kregen…….., maar stuk voor stuk waren het allemaal slappe kereltjes op het veld.

Toch kregen onze boys kansen, veelal uit snelle counters en eigenlijk had het voor rust 2-0 of misschien wel 3-0 moeten staan als we puur naar de kansen keken.

Daar waar Jamie nog een bal uit de korte hoek kon wegplukken, moest ie net voor rust toch de bal uit het net halen, daar Kylian en Donny samen aan het twijfelen waren voor de bal en daar waar je twijfelt gaat er meestal een derde mee vandoor en ook nu gebeurde dat helaas, maar dit soort dingen kunnen gebeuren en hopelijk hebben ze voor een volgende keer hun les geleerd, bij twijfel gewoon vol oversteken en de bal weg rammen!!

1-1 met de rust en tijd om eens een hartig woordje te spreken met de boys, om zo de spirit en de vecht lust terug te krijgen voor de 2de helft, want deze was hard nodig!

De tweede helft was een helft met heel veel gebeurtenissen in deze toch wel faire wedstrijd, Castricum ging door met waar ze de eerste helft gestopt waren en onze boys probeerden toch nog iets moois te maken van deze wedstrijd.

De duels werden vaker gewonnen en zo nu en dan konden er kansen gecreëerd worden, maar de keepster stond haar mannetje, door een klein akkefietje, daar waar 1 van de spelers van Castricum een trappende beweging maakte werd deze speler er door de scheidsrechter voor een paar minuten uitgestuurd dmv de gele kaart, maar de gele kaart werd al vrij snel omgezet in rode kaart waardoor Castricum met 10 man overbleef op het veld, dit was een unieke kans om gebruik van te maken natuurlijk.

De wedstrijd werd iets grimmiger , maar nog steeds allemaal keurig binnen de regeltjes en onze boys werden sterker en kregen regelmatig kansen om er een 2de in te schieten, maar keer op keer was het de keepster die de ballen kon oprapen.

Daar waar wij de druk aan het opvoeren waren, lieten we natuurlijk achterin veel ruimte vrij en daar werd door een snelle counter van de tegenpartij gebruik van gemaakt en de boys stonden dus op een achterstand nu van 1-2 en dat tegen tien man.

De druk werd nog verder opgevoerd op Castricum en er onstonden kleine kansjes, maar geen van allen werd benut helaas. Daar waar het ons niet lukte lukte het de tegenstander wel om vanuit een spaarzame corner de bal op fraaie manier binnen te koppen (natuurlijk had deze verdedigend opgepakt moeten worden, want hij stond wel heel erg vrij helaas)

De koppies gingen naar beneden met nog 5 minuten te spelen, de kans was verkeken om de aansluiting te vinden met de top, maar toch  was het Joshua die er vandoor ging en binnen de 16-meter gevloerd werd. PENALTY voor onze boys.

Maiki mocht hem nemen en dat betekende normaal gesproken de aansluitingstreffer, maar ook dat mocht niet het geval zijn……..jawel Maike scoorde 2x op geweldige wijze maar de scheidrechter besloot anders, daar er tot 2x toe te vroeg werd ingelopen.

Mannen, dit was zeker niet jullie middag maar hopelijk hebben jullie wel veel geleerd.

1.       Zorg dat je de avond ervoor op een normaal tijdstip naar bed gaat

2.       Wees vanaf de eerste minuut bezig (geconcentreerd) met de wedstrijd.

3.       geef alles tijdens de warming-up.

4.       ga vanaf de allereerste minuut de strijd aan in de wedstrijd en laat het kaas niet van het brood eten.

Volgende week de kraker der krakers, daar we het dan tegen Purmerend O12-1 moeten gaan opnemen en dat betekent werk aan de winkel deze week.