Mannen, 1, Groep 1 10

20 oktober 2016 20:15

Willems, A.

Opstelling Purmersteijn 1 (zon)

Purmersteijn kreeg 3e klasser St. George op bezoek dat de laatste twee seizoenen veel successen kende. Werd kampioen in het seizoen 2014/2015 en promoveerde naar de 4e klasse. In het afgelopen seizoen eindigde het gelijk met Hauwert’65 op de eerste plaats en won St. George de beslissingswedstrijd op het veld van Hollandia met 2-1 waardoor het wederom kampioen werd. Ook in de bekerpoule ging het crescendo. De 4e klassers Apollo’68 en RKEDO werden met 2-0 en 4-2 verslagen en het walste met 8-0 over 5e klasser Sporting S heen.

Bij Purmersteijn gaf trainer Martin van Ophuizen zijn wisselspelers deze avond een basisplaats. Doelman Tim Elmers werd vervangen door Maikel de Vries en voor Bowedee Burleson, Mo N’Koubi en Robbert Jan Orij traden Romeo Fecunda, Willem Scheerens en Colin Coenderman aan.

Nauwelijks had scheidsrechter voor het beginsignaal gefloten of het was al raak, Uit een hoekschop Ruben Adney knikte Niels Eijkenaar de 1-0 binnen. Purmersteijn hield het initiatief drukte de tegenstander voordurend in de verdediging. In de 5e minuut werd een inzet van Colin Coenderman uit de hoek weggekopt. In de 16e minuut werd Ruben Adney ter hoogte van het strafschopgebied aangespeeld stuurde een verdediger met een fraaie schijnbeweging het bos in en schoot de bal onthoudbaar voor doelman Tim Groeneveld in de verste hoek, 2-0. Purmersteijn was duidelijk een paar maatjes te groot voor St. George en de Spierdijkers probeerden met man en macht de score zo laag mogelijk te houden. Uit een pass van spits Niels Eijkenaar werd Colin Coenderman links van het strafschopgebied in stelling g gebracht en zijn kogel vloog in de rechterkruising. In de 38e minuut draaide Ruben Adney met de precisie van een Zwitsers uurwerk een vrije trap in de kruising, 4-0. Een hoekschap van Ruben Adney nam Niels Eijkenaar op zijn hak en zag de bal tegen de lat verdwijnen en met deze stand werd er gerust.

Na de rust waren Ruben Adney, Rowin Mol en Stefan van Wonderen in de kleedkamer achtergebleven en kwamen de wisselspelers  Kevijn Hylkema, Donny Gerver en Sebastiaan Ntim in het veld. Uit een afgemeten voorzet in de 50e minuut van Colin Coenderman zorgde Niels Eijkenaar fraai voor de 5-0. Het bleef ook in de tweede helft eenrichtingsverkeer. In de 61e minuut kopte Niels Eijkenaar uit een pass van Sebastiaan Ntim op de staander maar het was maar kort uitstel van executie. Een minuut later was het wederom Niels Eijkenaar die uit een prachtige voorzet van Kevin Hylkema de 6-0 op het scorebord bracht. In de 75e was het Colin Coenderman die fraai werd aangespeeld door Romeo Fecunda en tegen diens kogel had doeman Tim Groenveld geen verweer, 7-0. Kort hierna belandde een stuiterbal in het doelgebied en  maakte de overigens goedkeepende doelman  Tim Groeneveld  een foutje  waardoor Yassin El Yaakoubi van dichtbij de 8-0 in het doel kopte. In de allerlaatste minuut ging Yassin El Yaakoubi binnen het strafschopgebied neer. Hoewel het meer leek op een schwalbe ging de bal toch op de stip en vanaf elf meter bracht Aramez Poepon in de 90e minuut de eindstand op 9-0 en is Purmersteijn weer een ronde verder.

Opstellingen:

Purmersteijn: Maikel de Vries (d), Romeo Fecunda, Willem Scheerens, Rowin Mol, Alex Treuren, Ruben Adney, Aramez Poepon, Colin Coenderman, Yassin El Yaakoub, Niels Eijkenaar en Stefan van Wonderen.
    Wisselspelers: Tim Elmers, (d), Donny Gerver, Sebastiaan Ntim, Kevin Hylkema

St. George: Tim Groeneveld, Rick Steen, Robin van Roon, Stefan Blaauw,Lars Hoebe, M. van Leeuwen, Jeroen Snoek, J. van leeuwen, Joep de Vries,D. Sleegers, Wesley Klerk.
    Wisselspelers: N. Laan, John Snoek, Frank Knijn.

Scheidsrechter: De heer A. Willems
    Assistent-scheidsrechter Purmersteijn: Jaap Venema
    Assistent-scheidsrechter St. George: de heer A. Ruiter.