Purmersteijn O14-1 - Kampong O14-1, einduitlslag 7 - 0

Kampong JO14-1

Onder 14 zaterdag, JO14-1, Hoofdklasse A

26 november 2016 15:00

Tim van Asselt

Onze mannen hadden er zin in! De week rust had ons kennelijk goed gedaan en de schrik van de uitwedstrijd tegen DWS O14-1 van 2 weken terug, was gelukkig volledig uit de benen. Purmersteijn startte direct vel op de bal, waardoor er vanaf het begin prima druk werd gezet op de tegenstander. Dit betekende al vrij vroeg in de wedstrijd de 1-0 van de schoen van Tarik (voortaan "koning slalom"), die naast alle andere jongens, goed op dreef was. Kampong had trouwens ook een aantal zeer handige spelers in het team, waardoor we alert moesten blijven op snelle tegenaanvallen. Al met al werd het de eerste helft maar liefst 5-0, met fraaie doelpunten van Djerone en Sammer. De verdediging en het middenveld bleef ook de 2e helft soeverein overeind. Zij waren er mede schuldig aan dat Zlatan het steeds kouder kreeg, ondanks zijn grote handschoenen. De 2e helft verliep net zo voorspoedig als de eerste, alleen met minder doelpunten. Ook hier gold dat Kampong af en toe plaagstootjes uitdeelde, maar strandden op onze middenvelders en verdedigers. Er waren aan onze kant nog mooie rushes te bewonderen van Noah T, die uiteindelijk leidden tot nog 2 doelpunten, waaronder een doelpunt van Noah zelf.

Je merkt dat ons team steeds volwassener wordt en steeds beter in de posities blijft spelen. De trainers/leiders hebben de jongens zo ver gebracht, dat ze zich prima aan de afspraken houden. Je ziet steeds meer automatismen ontstaan. Dat bleek 2 weken terug ook al tegen DWS, waarbij we lange tijd voorstonden, maar de wedstrijd in de 2e helft jammerlijk genoeg tot een dramatisch einde kwam. Het maakt op vele posities ook eigenlijk niet meer uit wie er speelt en wie er op de bank zit. De totale groep, zowel O14-1 als O14-2, is vrij homogeen van samenstelling en op vele posities uitwisselbaar. En nu vasthouden deze positieve ontwikkeling!