Mannen, 1, Groep 1 28

19 november 2016 17:00

Oussoren, T.

Opstelling

Voor de 2e knock-out ronde voor de beker kreeg Purmersteijn zaterdag 3e klasser Odysseus’91 uit Utrecht op bezoek. Een studentenvereniging die alleen senioren heeft en op zaterdag uitkomt met 11 heren- en 8 damesteams. In de eerste ronde werd zaterdag eersteklasser Woudenberg met 3-2 verslagen en in de competitie staan de Utrechtenaren op een 3e plaats met 18 punten uit 10 wedstrijden.

Bij Purmersteijn dat zondag 3e-klasser St. George met 9-0 verpletterd had waren om uiteenlopende redenen verschillende spelers niet aanwezig waaronder Niels Eijkenaar, Ruben Adney en Alex Treuren. Ook reserve keeper Maikel de Vries kreeg speelruimte waardoor Tim Elmers op de wisselbank zat. Verder kan trainer Martin van Ophuizen al lange tijd geen gebruik maken van de langdurig geblesseerde Jordy de Visser en Daniël Schermer. Hopelijk zullen zij na de winterstop weer aansluiten.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Taco Oussoren uit Amersfoort en zoals gebruikelijk nam Purmersteijn direct vanaf de aftrap het initiatief maar wist geen doelrijpe kansen te creëren. De gasten die duidelijk de nul achterin heilig verklaarden kregen in het eerste kwartier door hun goede, snelle spits Fabian Polman bij counters twee mogelijkheden om de score te openen maar de eerste keer belandde zijn inzet in het zijnet en de tweede keer ging zijn schot voorlangs en daarmee kwam Purmersteijn goed weg. Ook in het vervolg van de eerste helft had Purmersteijn veel balbezit en van achteruit werd er leuk gecombineerd maar in aanvallend opzicht kon Purmersteijn geen potten breken. Ook vele eindpasses mislukten waardoor doelman Rik van Kollenburg weinig in actie moest komen. Het geluk lachte hem in de 24e minuut toe. Uit een voorzet vanaf de rechterflank van Stefan van Wonderen werd Yassin el Yaakoubi in stelling gebracht maar zijn schot spatte op de staander uiteen. Bij een van de sporadische uitvallen van Odysseus haalde in de 37e minuut van verre afstand Thomas Post vernietigend uit en bracht zijn team op een 0-1. Purmersteijn bleef het spel acteren maar bracht de doelman tot de rust niet in verlegenheid waardoor Purmersteijn met een teleurstellende 0-1 tussenstand de kleedkamer opzocht.

Martin van Ophuizen bracht na de hervatting Romeo Fecunda in voor vleugelverdediger Bowedee Burleson. Ook in de tweede helft hetzelfde spelbeeld Purmersteijn dat veelvuldig in balbezit was en een tegenstander die in verdediging weinig ruimte weggaf. In aanvallend opzicht was het bij Purmersteijn allemaal voorspelbaar en vele eindpasses kwamen ook nu niet aan. Toch kreeg doelman Rik van Kollenburg wat meer werk te verrichten dan in de eerste helft maar bleek een betrouwbare doelman te zijn. In de 64e minuut kwam Stefan van Wonderen op links goed door en plaatste de bal op de vogelvrijstaande Robbert Jan Orij die de hoek voor het uitkiezen had maar huizenhoog over knalde. Een minuut later kreeg Purmersteijn een numerieke meerderheid daar Sven Berendschot voor de 2e keer de gele kaart voorgetoverd kreeg en de douches mocht opzoeken. Purmersteijn bleef druk uitoefenen en in de 71e minuut scheerde een afstandsschot van Colin Coenderman langs de verkeerde kant van de stander. Een kwartier voor tijd kwam Sebastiaan Ntim in de ploeg voor Willem Scheerens. De tijd begon te dringen en met veel ongenoegen keek de technische staf en aanhang van Purmersteijn regelmatig naar het scorebord want de tijd begon te dringen. Door een geweldige uithaal van Romeo Fecunda bracht hij Purmersteijn in de 80e minuut op gelijke hoogte, 1-1. Purmersteijn drukte Odysseus nog dieper in de verdediging en kreeg mogelijkheden alsnog de winst te pakken. In de 84e minuut was het Yassin el Yaakoubi die Purmersteijn op een 2-1 voorsprong bracht. Odysseus verliet nu met man en macht de verdedigende stelling en probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren. Hierdoor kreeg Purmersteijn voorin veel ruimte en fraaie mogelijkheden om de score op te voeren maar iedere keer werden er weer foutieve keuzes gemaakt tot ontsteltenis van trainer Martin van Ophuizen en Marco Daman.  Een paar minuten voor tijd kwam Purmersteijn nog goed weg. De Utrechtse spits Fabian Polman die niet werd afgestopt besloot een solo met een bal op de paal. Ook hierna kreeg Purmersteijn nog kansen maar gescoord werd er niet meer waardoor Purmersteijn enigszins gelukkig naar de 3e ronde van de beker gaat.

Over het spel was iedereen het eens. Het zal in aanvallend opzicht in de uitwedstrijd tegen Nieuw Utrecht veel beter moeten gaan want anders zou de comfortabele stand op de ranglijst er weleens minder florissant kunnen gaan uitzien.

Opstellingen:

Purmersteijn: Maikel de Vries (d), Bowedee Burleson, Mo N’Koubi, Nick Maijenburg, Rowin Mol, Colin Coenderman, Willem Scheerens, Robbert Jan Orij, Yassin el Yaakoubi, Aramez Poepon en Stefan van Wonderen.
    Wisselspelers: Tim Elmers (d), Lester Aarsman, Romeo Fecunda en Sebastiaan Ntim.

Odysseus’91: Rik van Kollenburg, Jorn Bron, Guus Brouwer, Luuk Wismans, Luuk Biemans, Sven Berendschot, Martijn Cats, Thomas Post, Fabian Polman, Torben Vrielink, Robin Ceha.
    Wisselspelers: Willem Gerrits, Noah Letwory, Erik Meijer, Dylan Mulder, Julian Markus, Wessel Exterkate.

Scheidsrechter: Taco van Oussoren uit Amersfoort.
    Assistent-scheidsrechter Purmersteijn: Jaap Venema
    Assistent-scheidsrechter Odysseus’91: Wessel Exterkate