Purmersteijn O14-1 - Overbos O14-1. Einduitslag 1-1.

Overbos JO14-1

Onder 14 zaterdag, JO14-1, Hoofdklasse (hoog) D

21 januari 2017 14:30

jaap Venema

De eerste helft liet Purmersteijn O 14 1 zien wat het de afgelopen wedstijden heeft geleerd. Agressief zijn op de bal en in duels, op tijd druk zetten, het de tegenstander moeilijk maken en geen kans geven om het spel te maken.

Helaas is het rendement hieruit nog te laag, want kansen waren er te over, alleen te weinig doelpunten. Na een aantal goede aanvallen maakte Noah V beheerst het eerste doelpunt voor Purmersteijn. De tegenstander kwam spaarzaam tot aanvallen toe en dat was op dat moment de verdienste van ons hele team. Eigenlijk hadden we minimaal 2-0 voor moeten staan met de rust, maar het lukte niet om de tegenstander definitief op de knieën te krijgen.

En wat gebeurt er dan? Je raadt het al. In de tweede helft krijgen we eerst een penalty tegen. Zlatan bleef goed kijken naar de bal en stopte de inzet uitstekend. Daarna had Purmersteijn nog een aantal goede kansen, alleen ging hij er dus niet in. Overbos rook zijn kans, want als het Purmersteijn niet lukt, dan zal er zich uiteindelijk voor Overbos een kans voordoen waaruit wel wordt gescoord kan worden. En dat gebeurde. De overigens prima leidende scheidsrechter maakte zijn enige fout door een achterbal corner te geven in het voordeel van Overbos. En juist uit deze corner werd gescoord, doordat de bal bleef hangen in het strafschotgebied en hierop alert door Overbos werd gereageerd. Daarna drong Purmersteijn nog wel aan, maar tevergeefs, het bleef 1-1. Laten we de volgende trainingen leren met meer overtuiging en durf te spelen, meer verrassing in ons spel en onze acties te leggen en laten we vooral niet vergeten te scoren.